13 juni 2024

Essie Good As New base protector

Essie Good As New base protector

Ik ben in principe niet zo kieskeurig als het op een base coat aankomt - afgelopen jaren heb ik dan ook verschillende base coats geprobeerd, van verschillende merken. De een niet bijzonderder of beter dan de ander, maar ze deden hun basic job. Enkele weken geleden moest ik een nieuwe base coat kopen - toeval of niet, ik werd getarget op Instagram voor de reclame van de nieuwe Essie Good As New base protector. Was het zijn roze kleur, was het de belofte van ceramiden en nagelverzorging, maar deze kwam meteen op mijn radar. En ik had geluk, want dit was het allerlaatste exemplaar in de drogisterij - alsof het zo moest zijn!

Essie Good As New base protector
Essie Good As New base protector

Zal ik meteen met de deur in huis vallen? Dit. Is. Goed. Spul. De béste base coat die ik in jaren, wat zeg ik, heel mijn leven heb gebruikt en dan overdrijf ik niet eens. Vooreerst is Essie Good As New geen 'gewone' base coat, want hij bevat ook een degelijke verzorging. Hij is namelijk niet enkel een base protector, maar ook een nail perfector: de ceramideninfusie hydrateert, voedt en versterkt de nagels, instant en op langere termijn. 

In eerste instantie ziet je nagelbed er al meteen beter uit, de transparant roze formule geeft een fris ogend effect, egaliseert het nageloppervlak en droogt dan demi-matte op. An sich heb je dan meteen een soort van gepolijst, verzorgd effect: de nagelkleur en -textuur zijn geëgaliseerd, de rozige kleur is vrij naturel maar wel verzorgd en je nagel ziet er in een klap terug gezond uit.

Met twee laagjes die je een week lang laat inwerken, krijg je dan ook op termijn vanzelf betere, sterkere nagels. Ik heb van mezelf vrij broze, dunne nagels die wel eens scheuren, maar ik merkte vrij snel een verbetering op dat vlak - geheel tegen mijn verwachtingen in, want andere nagelkuren hebben voor mij nooit zo'n fantastisch effect gehad. Deze vegan formule is dus duidelijk geschikt voor broze en gevoelige nagels. En zoals alle Essie-lakjes, heeft ook Good As New de geweldige platte applicator met vierkante tip.

Essie Good As New base protector
Essie Good As New base protector

Wat hem voor mij helemaal perfect maakt, is de manier waarop mijn nagellak hierover lakt en ook houdt. Ik denk dat het een combinatie van twee dingen: enerzijds zijn mijn nagels nu meer gehydrateerd, anderzijds is de demi-matte, geëgaliseerde basis van Good As New een perfect canvas voor elke nagellak. Mijn Essie Fiji lakt precies net wat beter en ik kan zóveel langer met mijn gelakte nagels doen! Voorheen had ik nogal snel stukjes nagellak die van mijn nagels kwamen en had ik ook heel vaak dat de nagellak in zijn geheel van het nagelbed 'gelift' werd - en dit al na enkele dagen. Met Essie Good As New als basis is dit verleden tijd: mijn nagellak houdt fantastisch mooi, dagenlang en als er dan na enige tijd alsnog een stukje nagellak chipt, blijft het beperkt tot die chip en komt de rest van de nagellak niet los. Ik was al overtuigd van het nut van een base coat in functie van egaliseren van de nagel en tegengaan van verkleuring, maar het is pas met deze Good As New dat ik ook effectief een groot verschil zie. Ik ben fan, laat dat duidelijk zijn!

Essie Good As New base protector - 13,5 ml € 13,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Inderdaad een topproduct! Ik breng zelf thuis gellak aan en om de paar weken geef ik mijn nagels hier even een pauze van. Deze keer met de hulp van dit pareltje van Essie. Vandaag ben ik een stapje verder gegaan. 1 laagje van dit product leek mij namelijk de ideale basis voor mijn gellak in de toekomst. Ik heb dus op 1 nagel een laagje Essie Good As New aangebracht en goed laten drogen. Daarna 2 laagjes kleurloze gellak. Het aanbrengen is in elk geval prima verlopen. Eigenlijk net als wanneer ik de gellak op mijn eigen nagels aanbreng. Ik ben benieuwd of de houdbaarheid, het verwijderen én vooral de toestand van mijn eigen nagel na het verwijderen het schot in de roos gaan zijn waar ik op hoop. Ik kon er online in geen enkele review iets over vinden, terwijl ik me moeilijk kan voorstellen dat ik de enige ben die hier benieuwd naar is. Ik breng in elk geval binnen een week (of twee) hier het vervolgverslagje over 🙂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh super! Ik ben heel benieuwd of het met gellak erover ook heel goed werkt - maar ik heb precies veel vertrouwen in Good As New, dus ik denk (hoop) dat het goed voor jou zal werken :-) Het zou in elk geval een heel goede tip zijn voor wie met gellak werkt, want het is inderdaad belangrijk om daarbij jouw nagels goed te verzorgen. Ik duim! En merci alvast om jouw ervaring hier te willen delen :-)

   Verwijderen
  2. Update over het experiment met 1 laagje Good As New onder gellak. In 1 woord: geweldig! Dit wordt mijn nieuwe werkwijze met gellak. Houdbaarheid is veel beter dan met gellak alleen én het verwijderen ging makkelijker en zonder schade aan de nagel. Echt een aanrader!

   Verwijderen
  3. Fantastisch! Merci om nog iets te laten weten - superhandig voor anderen ook én ik ben oprecht heel blij dat het ook voor gellak zo goed werkt, toppie!

   Verwijderen
 2. Je hebt me alvast overtuigd, zeker om tussenin de diy gellak te gebruiken (nog maar net gestart hiermee, maar wel fan!).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dan is het extra belangrijk om jouw nagels goed te verzorgen! Hopelijk heeft het voor jou hetzelfde effect!

   Verwijderen
 3. Deze wil ik wel eens proberen voor mijn broze nagels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker de moeite! Voor mij is het dag en nacht verschil, al na enkele keren te gebruiken.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig