17 mei 2010

VERZORGINGSROUTINE MAKE-UP

Deel drie in de verzorgingsrountine-serie gaat over make-up. Dit zijn momenteel mijn meest gebruikte en waarschijnlijk ook mijn holy grail- producten. Eerder kon je al lezen over mijn verzorgingsroutine voor de ochtend en de avond.

De lijst hieronder is wel een full face make-up, dus ik draag dit niet elke dag! Door de week neem ik er niet zoveel tijd voor en dus doe ik het dan met getinte dagcrème, mascara, af en toe eyeliner en altijd lipgloss.

Concealer Palette - Touche Eclat - Spectacular - MSFN Medium Deep

Concealer: Om oneffenheden op mijn huid te camoufleren gebruik ik het MUFE Camouflage Cream Palette in nummer 1. Heel handig omdat er verschillende kleuren in zitten en ook omdat het zo fijn is om mee te nemen op weekend of op reis. Als ik mijn MUFE-concealer gebruik, is dat onder foundation. Onder mijn ogen gebruik ik meestal de YSL Touche Eclat, ook in nummer 1. Dit is een bestseller! Het is een klikpen met borsteltje en heeft een dubbele werking: het camoufleert èn het verheldert. Je kan het niet alleen onder je ogen gebruiken, maar eigenlijk op elke plek waar je een mooie highlight wilt creëren. Nummer 1 heeft een roze ondertoon, voor een gele ondertoon is er nummer 2. De YSL Touche Eclat gebruik ik pas nà mijn fond de teint.

Foundation: Ik gebruik eigenlijk maar een fond de teint tegelijkertijd. Momenteel is dat Helena Rubinstein Spectacular in 23 Biscuit. Ik heb er al een review over gedaan, dus klik hier!

Poeder: Stap drie is het fixeren van mijn "grondlaagje" met poeder. Sinds kort gebruik ik MAC MSF Natural Medium Deep. Voorheen had ik een los poeder van MAC, maar ik vind de MSFN veel fijner en krijg er een minder cakey gevoel van. Onder mijn ogen gebruik ik Benefit Powderflage. Dit is een veel fijner poeder, speciaal voor onder de ogen, maar ook hier is er al een review van.

Painterly - All That Glitters - Satin Taupe - wimperkruller - Effet Faux Cils - Blacktrack

Oogschaduwbasis: Mijn favoriete basissen zijn de MAC paint pots, meestal gebruik ik Painterly (alweer: roze ondertoon). Om de kleur van de oogschaduw beter te doen uitkomen, heb ik ook andere kleuren, gaande van licht tot donker.

Oogschaduw: Het begint een beetje afgezaagd te worden, maar mijn oogschaduw is meestal van MAC. Ik probeer ze in een palet te steken om het overzicht te bewaren. Ik gebruik momenteel zeer vaak All That Glitters en Satin Taupe, maar dat gaat in fasen.

Eyeliner: Mijn favoriete eyeliner is gelliner, en dan specifiek de MAC fluidlines. Meestal gebruik ik de zwarte, Blacktrack, maar ik heb wel een aantal kleurtjes. Ik probeer met gekleurde eyeliner te werken als ik de oogschaduw sober houd.

Wimperkruller: Al jaren gebruik ik hetzelfde, goedkope exemplaar van de Hema (ik heb uiteraard wel al eens het siliconen randje vervangen). De beste is naar het schijnt die van Shu Uemura, maar voorlopig blijft het bij die van de Hema.

Mascara: Nog steeds mijn onverslagen favoriet: YSL Volume Effet Faux Cils. Niet de waterproof versie, maar de gewone. Liefde!

Solar Riche - Matte Bronze

Bronzer: Bronzer gebruik ik enkel op mijn wangen, meer als contouring poeder. Ik heb er twee: MAC Solar Riche en Matte Bronze. Solar Riche gebruik ik het meeste, Matte Bronze is iets donkerder/intenser dus pas als het zonnetje meer zal schijnen, haal ik deze terug uit.

Brit Wit - Mocha - On A Mission - Nuance

Blush: Afhankelijk van de textuur, heb ik een andere favoriet. Voor crèmeblush is dat MAC Brit Wit (klik voor de review!). Voor poederblush is dat MAC Mocha, een mooie matte blush. MAC On A Mission is mijn favo beauty powder blush en heeft een lila ondertoon. Mijn favo mineralize blush is MAC Nuance, een zachtroze blush.

Porcelain Pink - Belightful

Highlighter: Mijn eerste highlighter was MAC Belightful, een van mijn laatste aanwinsten is MAC MSF Porcelain Pink.

Lippenstift en lipgloss hangen dan af van de kleur van de oogschaduw en blush en kies ik meestal op het moment zelf naargelang mijn goesting :-)
Het lijken superveel producten, maar gelukkig gaat de applicatie ervan vrij snel - oefening baart kunst!
Share:

11 opmerkingen

 1. Leuk artikel en mooie producten! :D

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk die routine artikelen! die porcelain pink ziet er mooi uit! en painterly, all that glitters en satin taupe behoren ook tot mijn favo make upjes! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Die Touche éclat is echt een toppertje hé ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel! En wat een mooie MAC blushes, ik heb er zelf nog maar eentje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die gelliners zijn zo fijn. Ik gebruik ze ook het liefst, maar ik doe mij make-up vaak onderweg en dan zijn pennetjes toch het handigst.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En dat terwijl de mannen beweren een vrouw liefst puur natuur te zien. ;-)

  Beate

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Doe je dat echt allemaal alle dagen? Dat is mijn routine voor als ik tijd heb ^^ En zo'n donkere msf! Ik had bleker verwacht. Wel leuke spullen hoor! Zeker die touche éclat

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Maaike: Nee hoor, het staat ook bovenaan dat ik dit zeker niet elke dag doe, meestal in het weekend, als ik meer tijd heb. De MSF lijkt inderdaad erg donker op de foto, in het echt is het wat lichter.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben zeer benieuwd naar een look met een 'gekleurde' paintpot als basis. Lijkt me heel leuk om wat extra uit de oogschadus te halen, maar is het niet moeilijk om te blenden?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Anoniem: Ik heb er reeds enkele gemaakt, eentje met Girl Friendly, een roze, en eentje met Delft, diepblauw. Maar er komen er zeker nog een paar! Blenden is helemaal niet moeilijk, ik vind juist dat mijn oogschaduw er beter uitziet met paint pot.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeps, had ik niet gelzen, schaam schaam, wou wsl meteen naar de prentjes scrollen ^^ typisch ikke.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig