16 mei 2010

VERZORGINGSROUTINE AVOND

's Avonds kan het wel eens verleidelijk zijn om het reinigen over te slaan, zeker als het laat is en je liefst je bedje inkruipt :-) Maar toch is het eigenlijk wel belangrijk om alsnog braaf te zijn en je huid te reinigen, zeker als je make-up op hebt.


Reinigen: Twee stappen deze keer! Vooreerst reinigen met een melk om make-up te verwijderen. Ik heb al verscheiden merken geprobeerd, maar vooralsnog heb ik geen holy grail gevonden. Ik kocht onlangs de Chanel Précision Lait Confort (ruikt ook weer super!). Deze kan je gebruiken voor het gezicht en de ogen. Daarna gebruik ik de Clinique Liquid Facial Soap Mild, die je ook al kon zien in de verzorgingsroutine voor de ochtend.

Toner: Ook hier weer dezelfde: Chanel Précision Lotion Confort. Afsluiten met toner geeft mij een fris gevoel en zorgt ervoor dat de poriën terug sluiten.


Serum: 's Avonds gebruik ik een ander serum van Estée Lauder, de Advanced Night Repair. Dit is een heel fijn serum waarvan ik een instant verzorgingsgevoel krijg. Het wordt onmiddellijk geabsorbeerd door de huid en zorgt ervoor dat de schadelijke effecten van overdag geneutraliseerd worden. Dit serum is al jaren te koop en heeft ook al verschillende beauty awards gewonnen. Niet voor niets, lijkt me zo.

Oogcrème: Ik val in herhaling, hihi, want ik gebruik dezelfde oogcrème: Clinique All About Eyes Rich.

Nachtcrème: De Estée Lauder Hydra Complete heeft als voordeel dat je hem zowel als dag- en als nachtcrème kunt gebruiken. Voor mij werkt hij prima. Budgetproof is de Nivea nachtcrème: ook een hele fijne crème (geen gelcrème) die je huid voedt. Deze heb ik als student gebruikt en eigenlijk kan ik hem wel aanraden.

Het komt er dus op neer dat ik meerdere producten zowel voor 's ochtens als 's avonds gebruik. Je hebt dus geen 20 verschillende producten nodig om je huid te verzorgen. Ik investeer wel in de producten die ik hiervoor gebruik, omdat ik huidverzorging de eerste en belangrijkste stap vind. Het heeft voor mij weinig zin om je huidverzorging te verwaarlozen, en dan extra veel concealer en fond de teint te gebruiken om je onzuiverheden te proberen camoufleren.

Nog een fotootje van alle producten samen - valt wel mee, toch?


Lees ook de verzorginsroutine voor de ochtend! Als je graag een uitgebreide review hebt over een van deze producten, laat dan iets achter bij de comments of stuur mij een mailtje.
Share:

5 opmerkingen

 1. Leuk om ook je avondroutine te lezen! Ik wil wel eens foto zien van je verzorgingsspulletjes samen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk om te lezen! en die estee lauder dingen lijken me wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een staaltje van dat Estée Lauder serum maar heb het eigenlijk nog nooit geprobeerd. Dringend doen dus?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Ann: Aha, oké, komt in orde!
  @ Marijke: Ja, die serums van Estée Lauder kan ik wel aanraden. Niet goedkoop, maar je kan heel goed doseren en dus er lang mee doen.
  @ Prinses Prikbordje: Ik zou het staaltje zeker een kans geven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed allemaal. Vooral het serum is erg goed, dat heb ik vaker gehoord ;)
  Ik heb ook producten die ik 's ochtends gebruik die 's avonds ook gebruikt worden. Dat werkt prima en een beetje in je producten investeren kan inderdaad geen kwaad ;)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig