19 augustus 2010

HOW TO APPLY RED LIPS


Rode lippen trekken altijd de aandacht, zelfs wanneer ze niet "in" zijn. Dus als je dan toch het middelpunt van de belangstelling zult zijn, moet je weten hoe je die rode lippen mooi aanbrengt.

Eerst en vooral, weet dat er altijd een mooie, rode lippenstift bestaat voor elk type. Er zijn zoveel verschillende tinten rood, dat er altijd een is die perfect bij je past.

Ten tweede: rode lippen staan niet altijd gelijk aan bang in your face-lippen. Als je bang bent van rode lippen, kan je altijd rustig beginnen met een lichte applicatie, zodat het meer een sheen of een stain is, in plaats van volle, rode lippen.

Stap 1
Voor je begint, moeten je lippen in goede conditie zijn. Je kan vooraf ook een lipscrub gebruiken, maar gebruik altijd een beetje lippenbalsem. Geen dikke laag, slechts een beetje, om het wat te laten intrekken en je lippen zacht te maken. Dep dan de overtollige lippenbalsem weg.

Stap 2
Gebruik een rood lippotlood als basis. Dit helpt om je liprand te omlijnen en je een mooi uitgelijnde mond te geven. Ik begin altijd rond de randjes en vul dan de rest van mijn lippen op. Vergeet zeker de mondhoeken niet, want het valt erg op als je dat vergeet.

Stap 3
Dan is het tijd voor de lippenstift. Je kan de lippenstift rechtstreeks aanbrengen, maar om uitschuivers te vermijden, kan je best een lippenseel gebruiken omdat dit helpt om gedetailleerd te werken.

Stap 4
Nadat je dit een eerste keer gedaan hebt, pak je een tissue, plooi je dat in twee en duw je je lippen hierop. Dit helpt om de lippenstift langer te laten houden.

Stap 5
Dan doe je een tweede laagje lippenstift op (met je penseeltje).

Stap 6
Een kleine tip om lipstickvlekken op je tanden te vermijden: vorm een O met je lippen en steek je vinger in je mond. Sluit je lippen om je vinger en trek je vinger eruit. Je zal zien dat er rode lippenstift op je vinger zit, die normaal dus op je tanden was beland :)

Et voilà, je bent klaar! Als je wil, kan je nog een beetje doorzichtige gloss over je lippen doen, of, als je erg moedig bent, een beetje rode lip lacquer. Met dit stappenplan blijft rode lippenstift vrij goed zitten. Je zal wel eens moeten bijwerken, maar dat is met andere lippenstift ook het geval.

Veel succes!
Share:

10 opmerkingen

 1. super handig hoe je 't brengt. Staat je trouwens heel erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stap 3-4-5 is de truck om lipstick extra lang te laten houden! Doe ik ook steeds bij fellere lipsticks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!
  en heel netjes aangebracht ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig zeg! :D Mooi met die foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk gedaan en het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel duidelijk zo met je foto's! Mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Ik weet wel dat het zo moet ^^ maar ben te gierig om bij elke kleur lippenstift het potlood te kopen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Maaike: Ik heb dat ook niet voor elke kleur. 1 rood lippotlood voor alle rode lippenstiften, is genoeg! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk! Ik zal toch niet zo snel voor rode lipstick gaan! Staat me niet... maar jou wel!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig