17 augustus 2010

REVIEW INM OUT THE DOOR TOPCOAT


Gedaan met Seche Vite, hier komt INM Out The Door! Ik reed een goed half uur om aan deze topcoat te geraken, dus hij kan maar beter fantastisch zijn!
Ik heb zelf nooit Seche Vite geprobeerd, omdat het niet zo gemakkelijk in winkels te vinden is. Ik ken het alleen van de goede reviews van bloggers wereldwijd. Recent kreeg INM Out The Door ook meer aandacht, dus ik was benieuwd. Ik las online dat de structuur van INM beter is dan Seche Vite, omdat het niet zo dik en stroperig wordt na een tijd.

Ik kocht de INM in een Belgische winkel, Kanters, gespecialiseerd in professionele beautyproducten. Je kan online kopen in hun webshop of ter plaatse gaan in de winkel, zelfs als niet-professionele consument. Ik vond het een aangename winkel, hoewel ik jammer genoeg niet lang kon blijven, aangezien ik naar mijn werk moest :-)

De fles is vrij standaard, een doorzichtig glazen flesje met doorzichtige vloeistof en een sticker aan de buitenkant. Ik kocht de versie met 15 ml inhoud, er zijn ook een kleinere en twee grotere versies beschikbaar.

Even op voorhand schetsen hoe mijn nagellak normaal blijft zitten. Ik ben niet erg voorzichtig met mijn nagels, ik gebruik zeep en ik kuis zonder handbescherming. Ik ben ook vrij klungelig, dus ik stoot mij vaak en dan krijg ik vrij snel een chip in mijn nagellak. Bovendien wordt ik de kleur ook vrij rap beu. Na enkele dagen vervang ik de kleur door een andere die dan beter bij mijn kleren past. Ik draag nagellak gemiddeld 3 dagen - 4 dagen met Chanel nagellak, want om een of andere reden blijft die nagellak beter op mijn nagels.

Ronde 1

Ik heb het als eerste over mijn Chanel Ming gebruikt. Ik moet toegeven dat Chanel-lakjes niet het gemakkelijkste zijn. Ik heb altijd de indruk dat de formule van de nagellak vrij zacht is (of toch op mijn nagels). Dat wil zeggen dat ik altijd denk dat de nagellak droog is, maar dat het enkel de bovenlaag is en dat de drie onderste lagen nog niet helemaal uitgehard zijn. Dus ik eindig dan met een kapje in mijn nagellak of met van die lakenafdrukken. Grrr...

Over de Chanel is de INM OTD geen mirakelproduct. Ik dacht na een paar minuten dat het droog was, maar toen ik mijn weekendtas begon in te pakken, was mijn manicure eraan! Dus ik kon opnieuw beginnen. Bah. Positief: een licht kapje kon ik gemakkelijk terug rechtvegen met mijn vinger en de INM zorgde ervoor dat het onzichtbaar was.

Ik had ook last van zeer lichte tipwear, ik denk dat het een gevolg was van wat men shrinkage noemt. Ik las nochtans online dat de INM OTD geen shrinkage veroorzaakte. Toch had ik er last van. Komt het door de manier waarop ik mijn nagels lak of is het echte shrinkage? Ik weet het niet.

Ik kon de Chanel Ming gedurende 6-7 dagen op mijn nagels houden zonder problemen. Normaal houdt Chanel ongeveer 4 dagen bij mij (zonder topcoat), dus in vergelijking daarmee, scoort INM wel.

Ronde 2

Ik kan vrij volhardend zijn, dus ik probeerde nog een Chanel-lakje, Mistral. Ik had mijn techniek intussen wel aangepast: dunne laagjes, goed smeren over de nageltoppen en even wachten voor de INM aan te brengen. Ik heb dan gedurende een half uurtje niets gedaan, gewoon achter de PC gezeten. En, jaja, het werkte! De volgende ochtend werd ik wakker zonder lakenafdrukken. Het heeft wel maar 4 dagen gehouden zonder te chippen, en dan was het wel nog maar lichtjes.

Ronde 3

Tijd voor een ander merk: OPI Over The Taupe! Het voelde na een tiental minuutjes al droog aan. Dus ik poetste mijn tanden en ging slapen. De volgende ochtend zag ik toch een paar plekjes op mijn nagels met lakenafdrukken. Niet echt zichtbaar voor de buitenwereld, maar ik zag het wel.

De lak bleef een viertal dagen zitten, de eerst chip kreeg ik toen omdat ik iets uit mijn autokoffer aan het halen was.

En wat vind ik er nu van?

Voor alle duidelijkheid: op het flesje staat dan wel dat het droogt binnen enkele seconden, maar dat is bij mij dus niet het geval. Ik denk dat het enkel zo werkt wanneer je slechts een heel erg dun laagje aanbrengt. Ik daarentegen hou van dekkende nagellak en breng meestal 3 lagen aan.

Maar als je de INM een kans geeft om in te werken, dus als je gedurende een half uurtje geen echte inspanningen doet en rustig blijft zitten, is het een fantastisch product. Eens het droog is, is het ook volledig uitgehard en blijft mijn nagellak lang zitten. Ik zou het aanraden, omdat ik weet wat het is om in andere omstandigheden even lang te blijven zitten, denkende dat de nagellak droog is en dan toch nog met geruïneerde nagels te komen zitten. Verwacht gewoon geen mirakels, want eerlijk is eerlijk: er is geen enkel product dat 3 tot 4 lagen nagellak kan drogen op enkele seconden tijd.

INM Out The Door Topcoat - 15 ml - 7,20 Euro
Share:

11 opmerkingen

 1. Misschien tot eens Seche Vite proberen? Heb ook altijd 2 tot 3 laagjes nagellak aan en als die nagellak nog een beetje nat is doe ik de Seche Vite er over en alles is heel snel droog. Ik zeg ook niet binnen een paar seconden maar in ieder geval veel sneller dan een half u!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke uitgebreide review! Ik heb nog geen van beiden geprobeerd, ik geloof er eerlijk gezegd niet. Vaak denk ik dat mijn nagellak sneller droogt dan als ik nog een sneldrogend lakje aanbreng dat ook nog eens moet drogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede review zeg! Ik heb hem laatst ook besteld maar nog niet binnen, ik ben zo benieuwd! Mn Seche Vite is inmiddels onbruikbaar dus ik heb hem hard nodig! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Awel, dat vond ik nu eens een zéér informatieve review si! :-)

  Ik heb Seche Vite en ben daar meer dan tevreden van maar wil toch nog steeds de INM ook uitproberen gewoon uit curiositeit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede review!!
  Ken het product helemaal niet!!
  Oh, ik ben ook zo ongeduldig als ik mijn nagels gelakt heb, een half uur blijven zitten, pfff!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm, dan zou ik toch eerder vor Seche Vite gaan, een half uur wachten is mij echt te lang. Als ik 10 minuten wacht met SV dan is de boel echt volledig uitgehard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet zeggen dat ik hem nog niet heb gebruikt in combinatie met een Chanel-lakje.

  Met andere merken zoals OPI en ChG doet hij het bij mij heel goed!
  Na een dikke 10 min. is hij zo goed als uitgehard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke review :). Zelf heb ik m een tijdje geleden ook gekocht en al 2x geprobeerd maar ik test ook liever heel grondig vooraleer ik er iets over schrijf. Bij Essie en OPI 2 lagen duurt het ook maar 10 minuten eer 'm droog is, seconden is inderdaad de droomwereld :D. 3 lagen heb ik nog niet geprobeerd. Een voordeel aan deze vind ik dat hij niet dikt, zoals Seche Vite.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kende 't ook niet, gebruik nu nog seche vitte..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ misswhitemilkyway: Ik zal de Seche dan toch eens moeten proberen. Maar nu ik die INM heb gekocht, wil ik hem eerst opmaken :)
  @ Ann: Het is op zich geen slecht product, alleen geen mirakelproduct :) Maar het is wel een extra laagje, dat klopt.
  @ NeonRocks: Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!
  @ Pimpernell: Merci! Ja, dat kan je zeker doen! Je kan dan een vergelijking maken!
  @ Petra: Iedere keer als ik denk dat ik kan bewegen, is het altijd te vroeg haha! Stilzitten is niets voor mij!
  @ Lisanne: Ik ben nu wel benieuwd naar de Seche...
  @ Eva: Laat mij weten hoe hij is met Chanel bij jou!
  @ Evelien: Ik zal het eens met 2 lagen proberen, wie weet lukt het dan wel sneller.
  @ Loeder: En tevreden van de Seche?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele goede review, ik ben opzich wel nieuwsgierig geworden naar deze !

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig