12 januari 2011

L'OCCITANE EN PROVENCE CREME MAINS


Handverzorging is superbelangrijk maar wordt vaak vergeten. Toch probeer ik er zoveel mogelijk aan te denken, want vaak zie je vrouwen op oudere leeftijd met een goed verzorgd gezicht, maar heel wat ouderdomsverschijnselen op de handen!


Ik heb twee handcrèmes van L'Occitane in gebruik genomen, dus de grote vraag is... zijn dit dè handcrèmes waar je al je hele leven op wacht?Crème Mains Peaux Sêches
A super-smoothing--and best-selling--synergy of 20% Shea Butter, honey and sweet almond extract, blended with the light and alluring aromas of jasmine and ylang-ylang essences. Texturally pleasing balm glides on and miraculously absorbs to help heal and protect dry or dehydrated skin. Anti-oxidizing vitamin E helps nourish. Invites even the most hard-working hands to a fresh beginning.
De tube zelf is best handig, je kan er eigenlijk wel alle restjes uit knijpen, volgens mij. Enkel de dop is wat minder handig. Het is een draaidop en onderweg is dat een nadeel. Zie je het al gebeuren? Ik draai de dop los, duw de handcrème eruit op de andere hand en moet dan de dop er terug op draaien. Voor klunzen zoals mezelf leidt dit gegarandeerd tot vermiste draaidopjes! Het zou gemakkelijker zijn als de dop een klepje had, dan zou ik dat gewoon kunnen dichtduwen.Ingrediënten voor deze handcrème zijn marshmallow, rozemarijn en karitéboter. Ik moet vrij goed duwen om de handcrème uit de tube te krijgen en de textuur is vrij vast. Eens je begint te smeren, gaat het echter wel heel erg vlot, dus die eerste indruk bedriegt een beetje! Hoewel er 20% karitéboter in zit, blijft er geen vettig laagje achter. Deze handcrème trekt met andere woorden enorm snel in!

Ik vind de geur echt goed meevallen. Wanneer ik deze crème gebruik, blijft er wel en zweempje hangen, maar het is zeker geen overweldigende geur.

"Voor tussendoor" vind ik hem zeker voedend genoeg, maar als ik echt droge handen heb, merk ik dat ik een grotere hoeveelheid moet gebruiken om zeker genoeg voeding op mijn handen te krijgen. Dat is een beetje een nadeel, want uiteindelijk is dit een tubetje van 30 ml en ga je daar vrij snel door.

Als ik het dan vergelijk met mijn favoriet, de Rituals Gingko's Secret, is deze van L'Occitane wat minder lief voor mijn portefeuille. Bij Rituals krijg ik 75 ml voor € 9,90 en dat is een luxueus rijke crème die zelfs mijn superdroge handen kan voeden en waar ik dus wat langer mee doe.

Niettemin is dit een goede handcrème die je gemakkelijk in je handtas kan gooien en waar je wel wat plezier aan zult beleven, als je tenminste de dop niet kwijtraakt. Als je hem kan kopen aan de outletprijs, is hij zeker aan te raden.Crème Mains Fleurs de Cerisier
Massage this silky treatment into hands to counter dryness, retexturize skin and restore circulation.
Enriched with Shea Butter and vitamin E, this lightly textured and non-greasy cream nourishes and protects hands from daily aggressions. They are soft, moisturized and delicately perfumed with Cherry Blossom's enveloping flowery scent. Contains a cherry extract from Luberon, France.
De verpakking voor deze handcrème is eigenlijk identiek aan de vorige, dus ook hier geldt: oppassen dat je het draaidopje niet verliest!

Deze handcrème bevat kersenextract, rozemarijn en karitéboter. Hij heeft dus gelijkaardige ingrediënten als de bovenstaande handcrème, uitgezonderd het kersenextract.Toch is de textuur van deze handcrème anders, met name vloeibaarder en minder vast, het neigt zelfs naar een gelcrème. Het voelt heel fris als ik het aanbreng, uitsmeren gaat gemakkelijk en bij deze handcrème heb je natuurlijk de zoetere kersengeur.

Conclusie is dat ik beide handcrèmes wel fijn vind, maar dat ze mijn favoriet niet van de troon gestoten hebben!

L'Occitane en Provence Crème Mains Peaux Sêches - 30 ml - € 4,80 (outlet price with 30% discount)
L'Occitane en Provence Crème Mains Fleur de Cerisier - 15 ml - free as gift
Share:

13 opmerkingen

 1. Oh ik heb die ook alletwee, en het zijn de beste die ik tot nu toe al heb gehad! Al moet ik toegeven dat ik die van Rituals nog niet heb geprobeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb alleen de Crème Mains Peaux Sêches en ben er echt wel blij mee, tube is bijna leeg dus dat wil al iets zeggen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een van de beste handcremes die ik ooit heb gebruikt, maar jammer van de prijs =)))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik momenteel de Fleur chérie handcrème, ook zalig! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de handcrème met lavendel, gekregen als kerstcadeautje.
  Moet hem wel nog uittesten maar het klinkt alvast heel goed! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is hier een L'Occitane winkel in Maasmechelen Village.
  Ik ga toch eens binnen springen, ben er nog niet geweest - shame on me-.

  x Krizia

  www.krizia-shark-attack.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, dankje voor de review. Wil deze al een tijdje uitproberen maar nog niet de kans gehad en als ik het zo lees misschien toch best passen. Heb ook al geklaag gehoord over het vervelende dopje en met mijn geluk gaat dat zeker misgaan :) Voorlopig heb ik nog handcrème genoeg, oa die v rituals die idd erg fijn is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die tweede heb ik ook! Ben gevallen voor z'n geur, te lekker gewoon! Het is niet gewoon kers, maar een hele zoete iets te fruitige kers! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil deze ook al zolang eens uitproberen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik koop die Cherry Blossom steeds maar opnieuw, ook al heb ik nog tig andere tubes in mij la. Ik zit nu aan nummer drie en die is ook alweer bijna op. Het is zo'n handig handtasformaat en hij ruikt heerlijk. Toch maar een vierde halen, denk ik. Ik heb trouwens geen problemen met de dop, en ik ben wel erg klunzig. Het went snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijne review, en de geuren lijken me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit kende ik nog niet. Maar het klinkt wel heel goed. Dit is best wel iets voor mij.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig