21 februari 2011

MAYBELLINE SUPERSTAY 24H FOUNDATION


Maybelline komt met een nieuwe foundation, die bestand is tegen zo goed als alles wat de houdbaarheid van je foundation aantast: transpiratie en vocht, aanraking, lichtwijziging, droogte, hitte en beweging.
Interessant is de Micro-Flextechnologie dat een elastisch netwerk creëert. De foundation is op die manier bestand tegen aanraking en geeft niet af, zelfs niet op kleding. De foundation voelt tegelijk aan als een twee huid, is erg elastisch en de huid blijft gehydrateerd.
De formule is vrij vloeibaar, dus kan je best je handen gebruiken om hem aan te brengen of een platte foundationborstel gebruiken. Een stippling borstel gaat te veel van het product opslorpen, dus als je een beetje zuinig wilt omgaan met je foundation, kan je best een van de twee andere methodes gebruiken.
Het is vrij gemakkelijk met de handen aan te brengen, maar voor een mooi resultaat verkies ik toch wel een borstel, in dit geval een platte foundationborstel.

De foundation smeert erg gemakkelijk uit, heeft een beetje een geltextuur en voelt erg aangenaam. Ook het ingebouwde pompje is best handig en je kan er goed mee doseren.

Er is echter wel een serieus minpunt. En ik weet niet of het aan mij ligt of mijn flesje... maar deze foundation bleef enorm hardnekkig in de haren van mijn stippling borstel hangen! Ik heb hem 5 kaar na mekaar moeten wassen om het er grotendeels uit te krijgen. Inderdaad, grotendeels, want echt wit kreeg ik de haartjes niet meer. En zoals jullie allemaal wel weten, zijn MAC-borstels niet goedkoop! Dat was dus echt een domper op mijn vreugde :( Na mijn vijfde poging heb ik mijn borstel dan gewassen met een zachte douche-olie en dat heeft geholpen. Maar dat zou ik toch niet moeten doen om mijn borstel proper te krijgen, of wel?

A look with the Maybelline SuperStay 24H foundation

Toen ik voor het schap stond, zag ik zes kleuren die elk per twee stonden. De linkse was de foundation met de gele ondertoon en de rechtse die met de roze ondertoon. Dat vond ik best goed, zo kon ik de kleuren onderling goed vergelijken. Jammer genoeg waren een paar van de testers in mijn Kruidvat verdwenen, dus ik heb een beetje moeten gokken welke de juiste kleur was voor mij. Gelukkig is dat wel goed gekomen, maar toch... het is dat beetje service dat je moet missen en je moet zelf aan de slag om je kleur te bepalen.

Algemeen gezien (als je even de borstelcatastrofe vergeet) ben ik wel tevreden over het resultaat dat ik op mijn huid zie. Mijn laatste foundation kostte ruim 3 keer zoveel als deze en eigenlijk vind ik deze minstens even goed! Je krijgt er een medium dekking van, maar als je graag iets meer dekking hebt, kan je altijd opbouwen. De houdbaarheid is goed (ik poeder wel altijd af!) en het blijft vrij lang zitten, hoewel ik niet durf zeggen dat het nu echt 24 uur lang houdt. Ik denk het niet, maar je kan altijd een beetje bijwerken :)

Maybelline SuperStay 24H foundation - 30 ml - € 12,99
Share:

15 opmerkingen

 1. Ik vind het toch een hele mooie foundation. Hij dekt onwijs mooi bij jouw. Wat een mooie look trouwens.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem ook maar bij mij klopt de kleur niet :o) Staat je wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een mooie kleur!
  Alleen wat jammer dat de kleur zo in de haren van de borstel blijft hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt mij wel goed, inderdaad jammer dat je zoveel moeite moet doen om je borstel weer proper te krijgen.
  Leuke look trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt mij een mooie foundation. En fijn joh dat hij niet afgeeft op kleding. Ik wordt er gek van bij mij geeft foundation altijd af bij kleding. :D Dus deze is de moeite waard een keer te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb deze nog steeds niet geprobeerd! Het komt er iedere keer maar niet van. Hij lijkt me zo fijn!

  En wat heb je je mooi opgemaakt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige look draag je op die foto! You look gorgeous there!
  Ik gebruik deze foundation ook, maar met een bufferkwast (die aan de puntjes al bruin is van zichzelf, haha!). Hij blijft ook zo fijn zitten he!
  Maar écht nieuw issie niet meer. Ik heb de mijne al zo'n jaar. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Jorna: Whoeps, haha! In België was hij pas vanaf september 2010 te krijgen, dus wij lopen een beetje achter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waw, dan heeft de foundation een erg goede staying power! Goede review :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb hem ook je moet gewoon je kwast ineens uitwassen met brushcleanser dan heb je er geen last van:)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik gebruik hem nu ook al een hele tijd! Ik vind hem superfijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze foundation heb ik ook.
  Hij is inderdaad vrij hardnekkig uit je tools te krijgen.
  Gebruik zelf een sponsje om het aan te brengen, en die gooi ik in de was maar met 90 graden is het er zelfs niet uit te krijgen.

  Wel vind ik zelf dat deze foundation geweldig blijft zitten. Ik heb gemerkt dat hij het zeker wel een dag van 20 uur volhoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb die foundation ook, maar wil misschien de satin fluid kopen van maybelline maar ik denk dat die minder goed dekt dan deze ..

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig