20 maart 2011

CLINIQUE 3-STEP SYSTEM - THE REVIEW


Enkele weken geleden gaf ik hier al een algemene introductie over het Clinique 3-Stappen Huidverzorgingssysteem. Nu kan ik jullie eindelijk mijn eigen impressie geven over deze producten! Ter herinnering: ik heb normale wangen en een vettige T-zone en ik gebruik de producten van type 3. • Stap 1: Liquid Facial Soap Oily Skin formula
Ik gebruikte de Liquid Facial Soap al voor ik deze producten testte, dus ik ben een beetje bevooroordeeld, want ik vind dit een goed product!
Dit is een goede reiniger, en wat mij betreft krijg je ook een vrij mooie hoeveelheid voor die prijs.
Het pompsysteem is erg handig: je kan goed doseren hoeveel je neemt dus het is vrij zuinig. Ik heb slechts een pompje per keer nodig, het is echt niet nodig om meer product te verspillen.

Werkt het voor mijn huid? Ja! Mijn huid voelt gereinigd, proper en fris aan.

Dus: goed product, goede verpakking, goede prijs... dit product krijgt alle lof!


 • Stap 2: Clarifying Lotion
Dit is het meest controversiële product van de drie. Heel wat mensen ondervonden in het verleden een prikkelend gevoel nadat ze deze toner gebruikt hadden, zo ik ook. Onlangs wijzigde Clinique de samenstelling van deze lotion, zodat hij meer zou tegemoet komen aan de huidige behoeften.

Intussen heb ik de juiste lotion voor mijn huidtype en pas ik het ook op de juiste manier toe. Ik kan niet genoeg herhalen dat het erg belangrijk is dat je hier niet à volonté mee begint te wrijven. Integendeel, je moet slechts een keer en in een enkele richting over je huid gaan met een watje. Zijn je wangen gevoelig, hou het dan bij je T-zone.

Persoonlijk gebruik ik de Clarifying Lotion over mijn hele gezicht en nek. Voor mij heeft het wel een positief effect: mijn vettere T-zone is 's morgens minder vettig, de mee-eters op mijn neus zijn verminderd en ik heb eigenlijk geen echte puistjes meer gehad. Ik heb echter wel last van onzuiverheden, vind niet dat mijn poriën kleiner zijn geworden en ik ga ook niet extra stralen. Dus het is wel erg goed, maar nog geen mirakelproduct :)

De verpakking is niet slecht, maar van mij had het gaatje een pak kleiner gemogen. Op dit moment is het gewoon een open gat, wat natuurlijk kan zorgen voor te veel product op je watje of nog erger, zoals ik mocht ervaren (waar gebeurd!), als je het zou omstoten, zou pakweg 10% van het product er uit lopen.

Ik denk dat dit een nuttig product is, hoewel je ook op andere manieren kan exfoliëren.

 • Stap 3: Dramatically Different Moisturizing Gel tube
De Dramatically Different Moisturizing Gel vond ik best aangenaam in gebruik: hij is erg licht, een hele fijne gel die het exfoliatieproces goed afsluit en die in een handige tube zit.

Het "nadeel" is het misverstand dat er heerst over de functie van deze derde stap. Dit is bedoeld om de exfoliatie af te sluiten en is dus geen substituut voor je dagcrème. De bedoeling is dat je, nadat je deze gel hebt aangebracht, nog je gewone verzorging toepast.

Voor mij is het eigenlijk geen probleem om hierna nog mijn gewone dagcrème te gebruiken. Uiteindelijk is het slechts een product meer dan mijn gewoonlijke routine en dat vergt niet zoveel extra tijd. Ik zou dit product wel nooit kopen om te gebruiken als mijn dagcrème.

Wat vind ik nu van het driestappensysteem in zijn geheel? Moet je die drie producten per se samen gebruiken?
Op zich is niemand verplicht om alle drie de producten aan te kopen. Je gaat mij zeker niet horen zeggen dat je deze drie producten altijd samen moet kopen of dat ze per se een geheel vormen. Maar als je er voor kiest om de Clarifying Lotion te gebruiken, zou ik zeker de Dramatically Different Moisturizing Gel aanraden. Ga niet onbezonnen dagelijks exfoliëren zonder voldoende te hydrateren.

Wil je het driestappensysteem aankopen, laat dan je dan ook zeker goed informeren, zodat je de juiste producten in handen hebt. Niets zo erg als geld uitgeven aan producten die niet geschikt zijn voor je huidtype. Ik zou er ook niet van uit gaan dat je enkel binnen een nummertype valt. Het zou goed kunnen dat je zowel de Liquid Soap van type 2 en 3 kan verdragen maar dat de Clarifying Lotion van type 3 misschien niet de juiste is.

Clinique biedt wel handige probeersetjes aan, zodat je voor een beperkte prijs kan testen welke producten nu het best aangepast zijn aan je huid.

Voor mij persoonlijk werkt de combinatie van deze drie producten eigenlijk wel vrij goed en ik kan de testing positief afsluiten.

Clinique Liquid Facial Soap - 200 ml - € 21,00
Clinique Clarifying Lotion - 200 ml - € 21,00
Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion / Gel - 50 ml - € 26,00
Share:

9 opmerkingen

 1. Leuke review, zelf wil ik de liquid facial soap extra mild voor droge huid eens uitproberen. Voor de andere stappen ben ik minder te vinden, ik gebruik liever een andere exfoliant. Persoonlijke keuze he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk review! Ben ook eens benieuwd naar de producten! Vroeger heb ik ze ook gehad, maar ik kreeg er ook een gevoelige huid door...waarschijnlijk omdat het niet de juiste producten waren voor mijn huidtype. Maar ik wil ze nog eens een kans geven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb al heel veel positieve dingen gelezen over deze producten.. maakt mij wel een beetje nieuwsgierig eerlijk gezegd!
  brunetteblogging.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij voelt stap 3 niet fijn, veel te vet.. dus ga er daarna dan echt geen crème meer op smeren. :P De andere 2 leken wel lekker, maar vond ik niet zo geweldig dat ik er zo'n bedrag voor over heb, want ik heb goedkopere producten die dezelfde werking hebben. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, goede en duidelijke review!! Ben er wel benieuwd naar geworden, misschien moet ik eerst eens zo een probeerpakketje aankopen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Amber: De Lotion vond ik ook vettig, de Gel vind ik veel fijner van structuur en trekt ook lekker snel in. Had jij de Lotion of de Gel?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed om te lezen. Ik ben geen fan van dit merk, maar het klinkt opzich niet verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb lang de Dramatically Different Moisturizing Gel gebruikt. Zeker voor in de zomer is hij heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een hele goede review. Het lijken mij goede en fijne producten.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig