19 juni 2011

BEAUTYLOVES GOES BLOGGERS EVENT part one

Zo af en toe verlaat ik mijn kamer, bureautje en laptopscherm en hop spoor ik naar een bloggers event. Afgelopen dinsdag werd ik om 10 uur verwacht in Antwerpen. Op tijd vertrekken was de boodschap, dus dat betekende wel om 5u50 opstaan. Zeg nu nog eens dat bloggers alles op een schoteltje aangereikt krijgen... ;)

Aan het station sprak ik af met Eva en Vanessa, zodat we samen de weg konden kwijt raken. Gelukkig had ik mijn GPS bij, en geraakten we heelhuids en op tijd op het event! :)

Op de agenda: presentaties en doorlopende voorstellingen van MAC, Professionails, L'Occitane, Rituals, ...Vier trends bij MAC dit najaar: Modernist, Disco-Tech, Tough-Love en Amber-Gris.


Modernist grijpt terug naar de jaren '70 (denk Brigitte Bardot en Twiggy): focust zich op de wimpers, maakt de ogen ronder, gebruikt crèmetexturen en creëert de perfecte huid zonder make-up te zien. MAC zal hierin ook de nieuwe Matchmaster SPF 15 foundation introduceren, een foundation die zich aanpast aan jouw huid, door middel van transparante en gekleurde pigmenten. Het zou dus ook gemakkelijk moeten zijn om de juiste kleur te vinden.
Ook nieuw dit najaar: Pro Longwear Eyeshadow: oogschaduw die makkelijk te blenden is en lang houdt.


Disco-Tech gaat dan weer de andere tour op: een androgyne kleurlook, felle, stoere wenkbrauwen, rode lippen en ook rode oogschaduw en heel aparte kleurencombinaties.
De nieuwe oogschaduwpaletjes zijn er met slechts twee kleurtjes, meestal kleurtjes die je niet meteen samen zou zetten. Het is nog even afwachten of de duo-paletjes ook leeg te koop zullen zijn. Eerst dus mét oogschaduw!


Tough-Love gaat verder op het contrast mannelijk/vrouwelijk en zet de androgyne look verder: een gepolijste huid, naturelle wimpers (soms zelfs geen mascara), onopvallende lippen enerzijds versus harde (mannelijke, geborstelde, stoere) wenkbrauwen, matte lippen, streng opgemaakte ogen anderzijds. Hier komen ook de rode lippen terug, met het universele rood, Runaway Red, een rode lippenstift die iedereen mooi staat (en jammer genoeg pas in het najaar te koop!).


Amber-Gris werkt met tinten die al in de huid zitten, van huidskleuren, amber en bruin tot purper, kaki en grijs. Heel veel schaduwtinten die het gezicht heel zacht omkaderen. De kleuren roepen emoties en stemmingen op, impressionisme in make-up, als het ware.
De make-up wordt zelfs opzettelijk een beetje onvolmaakt aangebracht, vaak zelfs met de vingers in plaats van kwasten. De bedoeling is dat je de make-up voelt en aanvoelt terwijl je het aanbrengt. De Mineralize Eyeshadows van de Semi Precious- collectie (2 juli in de winkel) worden hier gebruikt. En ook hier weer rode lippen, maar dan veel minder opvallend en meer in de huid gedrukt dan het Runaway Red van Tough-Love.

Binnenkort deel twee en drie, met Professionails en L'Occitane!
Share:

8 opmerkingen

 1. Ik wil die Pro Longwear oogschaduws, de nieuwe foundation,... Mijn wishlist is flink gegroeid na dat leuke beautydagje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Modernist look is echt prachtig ! Ik ben toch wel benieuwd naar de duo paletjes ! Het is eigenlijk gewoon allemaal mooi :d

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat leuk om zoiets mee te maken. Leuk hoor!
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was leuk hé! En volgende keer gaan we nog eens hamburgers eten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was inderdaad een leuke dag! En leuke nieuwe dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er gaaf uit :) Ben benieuwd naar de rest ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat oogschaduwpaletje is zo mooi! i need it.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig