23 augustus 2011

REDKEN EXTREME


Redken Extreme zijn versterkende producten voor beschadigd haar. Ik laat elke twee maanden een baléage zetten en ik föhn mijn haar zo'n twee keer per week (hitte!), dus ik denk dat ik wel kan stellen dat ik beschadigd haar heb.

Het Extreme- gamma van Redken beloof tot 96% sterker haar na slechts drie behandelingen met het masker Extreme Strength Builder Plus en tot 73% minder breekbaarheid na gebruik van de Extreme Shampoo, Conditioner en Anti-Snap en dat in vergelijking met een niet-verzorgende shampoo.


Het versterkt en herstelt beschadigd haar in de diepte door middel van het Interlock Protein Network (dat proteïnen naar de kern van de vezel voert) en het Fortifying Complex dat het haar inwendig versterkt en de bescherming terug opbouwt.


Van het Extreme- gamma kon ik twee producten van nabij testen: de Extreme Shampoo reinigt en versterkt het haar en laat het glanzen. De shampoo is versterkt met proteïnen en ceramide en verstevigt zo de haarschubben en -kern. Het is een fijne, schuimende shampoo, die ook wel lekker ruikt, als kan ik echt niet benoemen wat de geur precies is.


Het Strength Builder Fortifying Rinse-Out masker voedt het haar in de diepte, verzorgt de haarschubben en maakt ze zachter. Mijn haar gaat hier ook meer van glanzen en is handelbaarder. Bedoeling is dat je dit aanbrengt op handdoekdroog haar en dan 5 à 15 minuutjes laat inwerken, voor je het terug uitspoelt. Geen express-masker dus, wel eentje dat je goed moet laten inwerken.
Het Strength Builder masker is geschikt voor beschadigd haar. Heb je zeer beschadigd haar (onder andere kwetsbaar haar, dat langer wordt en breekt als het nat wordt, dat veel tijd nodig heeft om te drogen), dan ben je beter af met het Strength Builder Plus masker.

Ik vind dit een fijn gamma om af en toe een boostkuur mee te doen, zodat mijn haar al die schadelijke activiteiten beter aankan.

Welke tips hebben jullie om je haar te beschermen tegen alles wat we het aandoen?
En wat ik ook wil weten: hoe lang laten jullie een masker inwerken? Is 5-15 minuten te lang?

Redken Extreme
Extreme Shampoo - 300 ml - € 20,50
Extreme Conditioner - 250 ml - € 22,60
Strength Builder Fortifying Rinse-Out Masker - 250 ml - € 32,80
Strength Builder Plus Fortifying Rinse-Out Masker - 250 ml - € 32,80
Anti-Snap Leave-In Treatment - 250 ml - € 28,30
CAT Protein Reconstructing Treatment - 150 ml - € 31,60
Share:

11 opmerkingen

 1. Volgens mij kan je zulke maskers niet echt te lang laten inwerken (wel geen uren natuurlijk).
  Dus 15 minuten zal zeker niet te lang zijn.
  De producten van Redken lijken me wel fijn. Zelf gebruik ik meestal Kérastase (de lichtgroene, geen idee meer hoe het noemt). Die maken je haren ook superzacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lekker laten zitten :) Als je haar er niet slap van wordt zou ik het zo lang mogelijk laten zitten, ik had vroeger een masker van Carita en als ik dat een nacht liet zitten had ik de volgende dag dansende blije pijpekrullen ipv droog pluizend haar :) Ben trouwens wel benuieuwd naar dit gamma :) Ik moet alleen niet hebben dat het haar er heel zacht van word zoals de all soft want dan hangt het slap naar beneden ipv te krullen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haarmaskers die het haar 'voeden' kan je veel langer inlaten dan slechts 15 minuten. Zoals crystal zei is het best om zo een haarmasker een hele nacht te laten zitten.
  Neem een oude t-shirt en trek ze over je hoofd, breng het masker aan op je haar en verdeel goed. Doe dan alsof je het t-shirt wilt uitdoen maar laat de kraag ervan overeenkomen met je haarlijn. Moeilijk uit te leggen maar je snapt het wel. Wikkel dan de t-shirt rond je haar zodat je een (worst) krijgt. Maak het op een of andere manier vast en probeer te slapen :)
  Het is hetzelfde principe als met die handdoeken om je haar in te steken, maar een t-shirt stoort minder. Nadien haar uitspoelen met lauw/koud water (wat je aankan) en klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt wel fijn, Redken is zo'n goed merk. Ik denk dat 15 minuten zeker niet te kort is, ik ga er soms zelfs mee slapen. Mijn kapper heeft me ooit die tip meegegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Redken heeft hele fijne producten. Ik probeer mijn haar af en toe aan de lucht te laten drogen maar dat is niet evident met lang haar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet ze nog steeds testen :-) Klinkt erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Crystal: Bedankt voor de tip!
  @Phil: Ik snap wat je bedoelt! Zal het zeker eens uitproberen; met een t-shirt lijkt het me inderdaad gemakkelijker dan met een dikke handdoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Olie, olie en nog eens olie, althans dat werkt goed voor mijn haren. Ik moet een masker ook lang laten intrekken, mijn haren worden iedere maand gekleurd en aangezien ik 'natte honden haar' bezit om de dag geföhnd, niet goed I know!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moet je redkin conditioner uitspoelen of gewoon laten zitten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, een conditioner moet je normaal gezien uitspoelen - tenzij het specifiek een leave-in conditioner is, die mag je dan wel laten zitten zonder uitspoelen. Maar de Redken Extreme conditioner is dus wel een 'gewone' conditioner die je moet uitspoelen.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig