5 september 2011

BELGIUM WELCOMES BOBBI BROWN!


De leukste lancering van dit najaar in België moet wel die van Bobbi Brown zijn. Eentje waar menig beautyliefhebber ook al heel lang op aan het wachten was!Bobbi Brown lanceerde in 1991 10 lippenstiften met een bruine ondertoon. Ze verwachtte een verkoop van zo'n 100 stuks in de eerste maand... het werden er 100 de eerste dag. Om je maar even aan te tonen hoeveel vrouwen zich kunnen vinden in Bobbi's filosofie: met de juiste make-up en kennis kan je eruit zien als jezelf, alleen nog mooier en met meer zelfvertrouwen. 


Intussen zijn we 20 jaar later en is Bobbi Brown een cosmeticamerk met 988 verkooppunten in ruim 56 landen en 17 eigen winkels. Ook België krijgt tegen eind oktober 2011 een verkooppunt: Cosmeticary opent in Brussel een Bobbi Brown Studio, waar je terecht zal kunnen voor het volledige assortiment make-up, kwasten, huidverzorging, ... De visagisten zullen rekening houden met jouw persoonlijke wensen, de make-up hierop afstemmen, maar je ook leren hoe je de look thuis kan evenaren.

Om de lancering van Bobbi Brown te vieren, kregen we het bezoek van Eduardo Ferreira, IMEA bij Bobbi Brown met reeds 10 jaar ervaring. Hij benadrukte nog eens hoe belangrijk het is dat make-up een tool is, een manier om jouw er beter te laten uitzien. Hij gaf ook nog enkele leuke tips mee, die ik graag met jullie deel, want het kan nooit kwaad om iets op te steken van iemand met zoveel ervaring :)

Natural makeup, zoals Bobbi Brown zegt, wil niet zeggen dat je geen make-up draagt, of make-up die je amper ziet. Het betekent wel dat je de juiste make-up draagt voor jou, jouw huid en jouw behoeften.


The secret of the universe is concealer: De juiste concealer is het halve werk. Met de juiste concealer moet je minder foundation gebruiken, je ziet er meteen veel beter uit. Als je 's morgens weinig tijd hebt, gebruik die tijd dan om je concealer aan te brengen en het maakt meteen een heel verschil.

Bij Bobbi Brown werken ze met twee producten: er zijn correctors (perzik- of roze kleuren die neutralizeren) en concealers (gele kleuren die je daarover aanbrengt). Ze zijn erg creamy en bevatten veel vocht om lijntjes te verbergen. Blijkbaar moet je, in vergelijking met andere merken, iets meer van Bobbi's producten gebruiken: eerst met een kwast aanbrengen en dan deppend inkloppen met je vinger. Misschien is het daar waar het de mist is gegaan tussen mij en mijn Bobbi Brown concealer?

Daarna set je het met poeder, dat transparant is, maar ook een gele ondertoon heeft. Breng het poeder ook aan op het ooglid.


Everybody is yellow: Alle Bobbi Brown foundations hebben een gele ondertoon, dat zorgt ervoor dat je foundation er veel natuurlijker uitziet. Roze foundation ziet er namelijk erg onnatuurlijk uit. Waarom geel? Het neutraliseert roodheid en blendt veel mooier in de huid. Iedereen heeft een gele toon in zijn huid, maar de hoeveelheid verschilt. 

Foundation breng je eerst aan bij de neus, waar de meeste roodheid is, en werk je dan lichter uit naar buiten toe.

Eerst concealer, of eerst foundation? Als je nog niet weet welke kleur concealer je bent, begin je met de concealer, want je moet je foundation daar ook op afstemmen. Eens je weet welke concealer je kan gebruiken, maakt het niet uit. 
Persoonlijk gebruik ik het liefst eerst mijn foundation en dan pas de concealer: foundation legt al een eerste laagje en het gebeurt vaak dat ik daarna geen concealer meer gebruik op mijn huid (uitgezonderd onder mijn ogen).

Overdag bijwerken? Doe dat met concealer of gebruik de Tinted Eye Brightener.

Forget matte, glow without shine: Poeder je foundation af om hem stabiel te maken, maar breng niet zonder meer overal poeder aan, enkel op de plekken waar je weet dat je zal glimmen.


Blush is a woman's pick me up: Een "pop" roze blush boven een neutrale blush geeft je meteen een jeugdige, frisse uitstraling. Wil je weten welke de juiste kleur blush is? Knijp dan even in je wangen, de kleur die je dan krijgt, is jouw ideale blush.

Hoe breng je blush aan: make a big smile! Op het hoogste punt breng je de blush aan en blend je uit, zonder te hoog uit te komen.

Contouren en shapen is trouwens niet voor in het echte leven, enkel voor op fotoshoots. Je kan wel bronzer aanbrengen op de wangen, het voorhoofd, onder de kaaklijn en een beetje op de neus.
De bekende higlighters, Shimmer Bricks bestaan uit verschillende kleuren die je moet mixen voor wat volume/diepte in je gezicht. Of breng ze aan op het ooglid.

De lippen krijgen een laagje lippenbalsem.


Eyeliner: De eyeliner zou altijd donkerder moeten zijn dan de kleur van je ogen. Ook geldt: hoe ouder, hoe meer lift je nodig hebt, dus hoe donkerder de eyeliner mag zijn.

Hoe breng je de eyeliner aan? Zet kleine stipjes tussen je wimpers, zo krijg je ook geen naakte plekjes. Verbind de stipjes et voilà... eyeliner!
De klassieke manier kan natuurlijk ook, hoe meer je met eyeliner werkt, hoe gemakkelijker het wordt. Het maakt trouwens niet uit waar je precies begint, doe gewoon waar jij je comfortabel bij voelt.
Bovendien kan je je eyeliner gemakkelijk uitblenden voor een soft smokey eye.

Nog een tip voor de ladies die dol zijn op hun winged eyeliner (me, me, me!): hoe ouder je wordt, hoe rechter je eyeliner zou moeten zijn, zodat je grotere ogen creëert, met slechts een heel kleine wing van pakweg 2 à 3 millimeter. Geen tip die ik ga volgen, tot ik echt moet. I loooove my winged eyeliner!


Bekijk nog even het filmpje waarin de charmante Eduardo Ferreira de lancering van de Bobbi Brown aankondigt! Veel meer foto's van de lancering vind je trouwens terug op mijn BeautyLoves Facebook (neem een kijkje en euh... like! ;)

Binnenkort meer over Bobbi Brown Cosmetics!
Who's excited?!
Share:

8 opmerkingen

 1. De tip van die winged eyeliner ga ik ook vrolijk negeren hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeeej :)
  Mooie foto's, producten en goede tips!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik voelde me altijd al wat 'goofy' toen ik naar de spiegel lachte vooraleer ik blush aanbracht... maar vanaf nu is 't gepermitteerd. ;-)
  Handige tips allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is nog eens goed nieuws he :d laat ze maar komen de BB filialen!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig