21 december 2011

PRIMERS!

Primers... het lijkt hier wel een verfblog in plaats van een beautyblog als ik het woord zeg, haha! Maar zo gek vergezocht is dat niet. Uiteindelijk wil ik ook graag dat mijn make-up er gedurende de hele dag en/of avond op blijft zitten, dus is een beetje voorbereidend werk op zijn plaats.

Terwijl ik vroeger het nut van primers niet inzag, ben ik er de laatste tijd wel meer mee bezig. Ik heb al enkele merken geprobeerd en het helpt in mijn ogen echt wel om mijn make-up langer mooi te houden. Ik gebruik het niet elke keer als ik make-up opdoe, maar wel wanneer ik een hele dag en/of avond op pad ben en ik gewoon het zekere voor het onzekere wil nemen.

Het komt erop neer dat je met bepaalde producten je huid kan egaliseren en klaarmaken voor de make-up, zodat deze ook beter blijft zitten en je een mooie teint krijgt. Het gaat bijvoorbeeld overtollige glans weghalen, zodat je langer een mattere look behoudt en je foundation niet van je huid gaat smelten.

Aangezien ik zelf een gemengde huid heb, breng ik mijn primer ook voornamelijk in de T-zone aan en smeer ik uit naar buiten toe. De normale huid op mijn wangen heeft er namelijk minder nood aan dan mijn vettere T-zone. Eerst en vooral zijn er bepaalde serums die je huid een egaliserende boost geven. Echte primers kan ik ze niet noemen, maar producten zoals de Estée Lauder Idealist (30 ml - € 48,80 bij Ici Paris XL), Estée Lauder Idealist Illuminator (30 ml - € 54,68 bij Ici Paris XL) of Sampar Glamour Shot (30 ml - € 39,00 bij Planet Parfum) kunnen je ook al de nodige egaliteit kunnen bieden.

De Estée Lauder-producten gaan mij al langer mee, ze werken heel fijn voor onder make-up en zijn waarschijnlijk de reden waarom ik vroeger geen aparte primer gebruikte. Nochtans moet ik toch opletten dat mijn make-up niet begin te vervagen en dan vooral in mijn T-zone. Dan is een primer soms echt geen overbodige luxe.


Twee basic primers die ik al heb gebruikt, zijn de Laura Mercier Foundation Primer Oil-Free (50 ml - € 36,00 bij Cosmeticary) en de MAC Prep + Prime Skin Base (30 ml), waar ik al eens een review over schreef.


Sommige primers doen ook iets voor anti-ageing, zoals de RoC Sublime Energy Skin Smoothing Anti-Age Primer (30 ml). Dit is een gladmakende anti-aging basiscrème, die kan worden gebruikt zowel in combinatie met foundation (onder de make-up) of bovenop een gehydrateerde huid. Mijn tubetje is een miniversie, maar bevat toch nog 10 ml; de grijze kleur van deze primer was zeker en vast de grootste verrassing! Gelukkig is hij kleurloos bij het aanbrengen, dus je hoeft je geen zorgen te maken :)


Ook Maybelline Instant Age Rewind The Smoother (7 ml - € 9,99) is een anti-ageing primer die de huid een nieuwe textuur geeft en klaarmaakt voor de make-up. Gebruik hem over het hele gezicht vlak voor de make-up of beperk je tot de probleemzones. Deze primer is lichtroze en verdwijnt ook kleurloos op je gezicht.

Het lijkt misschien alsof de Maybelline-primer een hele kleine verpakking is en je weinig product krijgt. Maar door de structuur (het gelachtige, siliconenachtige) en de manier waarop het uitsmeert, heb je per gebruik echt maar een zeer kleine hoeveelheid nodig. Ik dacht eerst ook dat ik hier in no time door zou zijn, maar dat is dus niet het geval. Ik moet zelfs opletten dat ik niet te veel neem! Bij mijn MAC Prep + Prime neem ik zo'n twee pompjes per keer, een iets ruimere hoeveelheid dus.

Zowel de RoC als Maybelline-primer werken prima voor mij, net als de MAC Prep + Prime. Ze hebben beiden meer een siliconen structuur, in tegenstelling tot de MAC-primer, die meer neigt naar een lotion. Ik denk dat je voorkeur voor een bepaalde structuur mee zal bepalen voor welk type primer je gaat. En het budget natuurlijk, laten we dat niet vergeten.

En als je helemaal geen primer nodig hebt: lucky you! :)
Share:

10 opmerkingen

 1. Haha, ik begrijp je ;) Ik heb ook een grote primers stash, het is één van mijn lievelings make-up producten ;) Ik had vroeger een Smashbox Photofinish primer voor vette huid, maar die heb ik verruild voor een "normale" siliconenversie. Verder heb ik er eentje van MUFE (HD primer - die gebruik ik het vaakst), van MAC (die met SPF50 - voor in de zomer) en "pore minimizer" van Dr Brandt, die schijnt ook goed als primer te werken, maar ik heb het nog niet uitgetest ;)

  Ik heb "Idealist" een paar keer geprobeerd, maar bij mij werkt het helaas niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zelf niet zoveel primers. Ik zit op dit moment vast geplakt aan de gosh velvet eye primer. De eerste lijkt mij heel fijn, daar heb ik al zoveel over gelezen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan niet meer zonder primer, zonder voel ik me niet compleet :) hoe raar dat ook klinkt! Je make-up blijft veel langer zitten en ziet er mooier uit. Momenteel gebruik ik de UB gezichtsprimer mar en voor de ogen Too Faced. Allebei prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb enkel nog maar primers op siliconenbasis gebruikt en ik heb de indruk dat die mijn t-zone net sneller doen glanzen. Misschien toch maar eens een lotion proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie verzameling ! Zou zoo graag die van mac es proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik meestal een primer van sephora maar ik doe niet zo vaak foundation op dus hoef het ook niet zo vaak op te doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou het niet makkelijker zijn om dan een dagcreme/zonnecreme te gebruiken die als primer functioneert? Of liever een extra laagje van nog iets anders :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Phil: Awel, normaal gezien (dus: om te gaan werken) is mijn dagcrème wel voldoende hoor. Maar als ik echt ergens naartoe ga, een feestje of een dagje shoppen, dan heb ik liever dat extra laagje :) Anders ben ik na vier uur neus snuiten, mond afvegen, telefoneren, ... toch enkele plekken van mijn make-up kwijt :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig