30 januari 2012

30... DUS UITSLUITEND AAN DE ANTI-AGEING?

Het is gebeurd, zou Eric Van Looy zeggen. Ik ben, als laatste van mijn leeftijdsgenoten, dan toch 30 geworden. Ik heb er niet zo een probleem mee, uiteindelijk is leeftijd meer een state of mind dan iets anders, maar het klinkt wel even heftig als ik het luidop zeg.

Dit stukje had ik onlangs geschreven, maar toeval wil dat iemand mij er zeer recent op Twitter over aansprak. Gebruikte ik niet te veel en te zware producten voor mijn leeftijd? Ik kan mij voorstellen dat het soms wel zo lijkt, als je mijn verzorgingsroutine bekijkt. En toch is het niet zo!

Dus, is het hoog tijd om aan de anti-ageing te gaan? Wel... ja en nee. Ik smeerde al regelmatig producten met anti-ageing bestanddelen. Niets zo proactief tegen rimpels en verzakkingen als preventie :) Maar het is nu niet zo dat ik maniakaal alle andere producten ga afzweren en me enkel op anti-ageing ga focussen. De anti-ageingproducten die ik gebruik, zijn altijd beperkt in duur en in aantal. Ik zal dus nooit anti-ageing gebruiken in mijn reiniging én toner én oogcrème én serum én dagcrème. Ook gebruik ik anti-ageingproducten vooral als kuur of tijdens een beperkte periode. Zie het als een boost waarmee de cellen even aangesterkt worden, nu dat ze er nog vatbaar voor zijn. Het lijkt me jammer om pas op mijn 40-50e met anti-ageing te beginnen, want dan zijn er al dingen gebeurd waar ik nooit meer iets aan kan doen (toch niet op de natuurlijke manier). #hellosaggyness

Bovendien vind ik hydratatie ook een belangrijk onderdeel: een gehydrateerde huid ziet er altijd beter en dus jonger uit. Ik ben rond mijn twintigste begonnen met hydrateren en eigenlijk ben ik nooit gestopt. Ik heb een hele fijne hydraterende crème gevonden (Estée Lauder Hydra Complete, later vervangen door Hydrationist) die prima voor mij werkt en die ik daarom blijf gebruiken. Maar omdat mijn dagcrème vooral hydrateert, wil ik op bepaalde andere vlakken soms toch een iets sterker product gebruiken.


Een van de laatste nieuwigheden in mijn ladekast, is deze Vichy LiftActiv Derm Source. Eigenlijk bedoeld voor vrouwen rond de 40 jaar (de volgende mijlpaal), die op zoek zijn naar een verzorging die hun helpt in de strijd tegen rimpels en verlies aan stevigheid en hun tegelijk een stralende teint geeft.


De dagcrème voor de normale tot gemengde huid heeft een verrijkende textuur met een matterend effect, heb je een droge huid, dan krijg je er ook nog eens karitéboter bij voor extra comfort. Toen ik het potje voor de eerste keer opende, verwachtte ik een gelcrème, afgaande op wat ik zag. Maar als je hem dan effectief begint te gebruiken, merk je dat het toch een rijkere en stevigere textuur is: meer een crème, maar dan met het uitzicht en de zachtheid van een gelcrème. Toch wel speciaal! Even opletten voor de dames met een allergie: in de crème voor de normale/gemengde huid zitten ook wel silica, die vind je niet in de versie voor de droge huid.


Al heb ik hem niet helemaal volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt :) Dit is eigenlijk een dagcrème, maar ik gebruikte hem gewoon als nachtcrème. Misschien komt het omdat ik nog te jong ben voor het product en dat de dagcrème toch rijk genoeg is om voor mij als dagcrème te dienen? In elk geval hoor je mij niet klagen, want mijn huid ziet er mooi, gevoed en glad uit en ik heb geen break-outs gehad toen ik deze begon te gebruiken.

Voor een anti-ageing product (het is toch afgestemd op een publiek van forty-ish mensen) vind ik deze crème trouwens wel betaalbaar!

Wat jullie? Vroeg genoeg beginnen met anti-ageing of toch pas op latere leeftijd?

Vichy LiftActiv Derm Source - verkrijgbaar in de apotheek en de parafarmacie (zoals iU)
Dagcrème voor de normale en gemengde huid of droge huid - 50 ml - € 29,50
Nachtcrème - 50 ml - € 30,50
Share:

11 opmerkingen

 1. Ik zeg, vroeg genoeg beginnen! En dat heb ik ook gedaan! Ik gebruik de meeste van de anti-aging crèmes ook altijd als nachtcrème, het klopt gewoon dat ze een pak meer voedend zijn en dat heb ik overdag nog niet nodig. Ik veronderstel dat dit met de jaren wel zal veranderen en dat ik ze dan gewoon als dagcrème kan gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeg begonnen is half gewonnen zeg ik dan ! Als ik ff nadenk gebruik ik geen echte anti ageing producten. Mss enkel mijn oogcrème. Wel gebruik ik een rijkere crème 's nachts.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die mythe dat je anti aging moet gebruiken vanaf een bepaalde leeftijd.. hydratatie is het voornaamste en zodra je merkt dat je met hydrateren alleen er niet geraakt, is het tijd voor een serum. Nog steeds niets anti aging nodig.
  Zoveel mensen mispakken zich en denken ineens te beginnen met anti aging producten, terwijl ze enkel meer hydratatie nodig hebben.
  Houd het grove geschut voor als het echt nodig is, verschilt naargelang persoon en hoe goed je leeft & alles onderhoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk, iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Alleen wil ik niet te laat zijn :)

   Verwijderen
 4. Ik ben toch een beetje bang voor de dag dat ik 30 word, en het komt steeds dichter, eeek. Ik ben altijd al bezig met rimpelpreventie, in de zin van dat ik me altijd goed bescherm tegen de uv stralingen, en retinil, maar dat was eerder ook voor mijn acne :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook van mening dat je best preventief kan smeren hoor. Mijn huid heeft ondertussen toch wel andere verzorging nodig dan 10 jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben nu 20:P, dus voorlopig ontwijk ik de 30 nog even.
  Op mijn 30ste zou ik best kunnen beginnen aan de anti age.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk inderdaad dat je verstandig omgaat met je huid. Werking op een goede vochtbalans door te werken met producten die het vocht in de huid vasthouden is prima en dat gecombineerd met wat anti aging als preventief middel, kan zeker geen kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga ook meer voor een anti-aging, maar dan net zoals jou, als nachtcrème.
  Voor mijn ogen gebruik ik All about the eyes, die vind ik wel leuk. Als ik dan vriendinnen zie van mijn leeftijd (ben er nu 32), dan denk ik toch maar lekker: aha! die kleine lachtrimpeltjes heb ik toch nog niet, of toch veel beperkter :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. and there is no way back believe me! ik heb mijn heil al gezocht in andere middeltjes! de potjes voldoen niet meer

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gewoon doen en kijken hoe je huid reageert, ik denk dat een teveel mss toch niet opgenomen wordt?

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig