1 februari 2012

KNOPEN IN JE HAAR? ER IS HOOP!

Net je haar gewassen en dan kan je beginnen kammen... knopen in je haar! Het komt voor bij alle types haar, van dik tot dun. Zelf heb ik fijn haar en ook ik heb er last van. Heel vervelend en soms ook wel een beetje pijnlijk. Maar ik heb het niet bij alle shampoos en conditioners! Ik heb vandaag twee lijnen voor jullie, zowel high end als drugstore, die mijn haar volledig knoopvrij maken.


L'Oréal Professionnel hernieuwde een tijd geleden Absolut Repair Cellular, een verzorgende haarlijn die het haar van binnenuit terug versterkt.

De klassieke shampoo, conditioner en masker waren al bestaande producten en kregen een nieuwe formule. Nieuwigheid is de Cleansing Balm, een mix van een shampoo en verzorging. De bedoeling is dat je dit afwisselend gebruikt met de klassieke haarproducten (shampoo en masker). Het is een wassende balsem, die ook minder schuimt dan een shampoo om de haren met de nodige zachtheid te behandelen. 
Je brengt de Cleansing Balm aan op de aanzet, begint zacht te kneden en gaat dan over naar de lengtes en punten. Even laten inwerken, emulgeren en dan goed uitspoelen.


Wat mij enorm opvalt als ik deze producten gebruik, is dat mijn haar extreem gemakkelijk te doorkammen is. Normaal heb ik altijd wel wat knopen, maar met deze producten gaat mijn kam door mijn haar alsof het niets is! Ik dank het aan de extra verzorging, volgens mij.

Het grote voordeel van deze lijn vind ik de veelzijdigheid en volledigheid. Op alle vlakken zijn er producten voorzien binnen hetzelfde gamma, zodat je van de shampoo tot aan de afwerking eigenlijk alle keuze hebt. Bovendien zijn deze professionele producten zeker nog betaalbaar.


Nog betaalbaarder en bovendien ook zeer gemakkelijk te vinden, zijn de vernieuwde lijnen van Pantene. Pantene deelt de haartypes op in normaal tot dik haar, fijn haar en gekleurd haar. Binnen elk segment kan je dan nog kiezen voor je eigen, specifieke verzorging. Heel gemakkelijk (want je kiest op kleur: blauw voor normaal/dik haar, geel voor fijn haar en rood voor gekleurd haar) en er is toch heel wat keuze. Ook Pantene zorgt dus voor een heel uitgebreide en volledige lijn in verzorging, naverzorging en styling.


En ook bij deze producten (wéér verzorging, ik bespeur een patroon!) gaat de kam door mijn haar als een mes door boter! Zo gemakkelijk te doorkammen, een zaligheid! Daarna is mijn haar ook gemakkelijk te föhnen en stijlen én het bleef enkele dagen op rij mooi.


Het masker heeft bovendien een handig drukdeksel: geen deksel om los te draaien, maar gewoon even drukken en het springt open. Op de eerste foto hierboven zie je een afbeelding van hoe het werkt. Dat maakt het gewoon veel gemakkelijker in de douche, want met natte handen een deksel terugschroeven, is niet echt ideaal. Of ben ik de enige die daarmee sukkelt? :)


Ook de hittebeschermende spray heeft een 'ergonomisch' spraysysteem mét slot. Kwestie van niet per ongeluk in je gezicht te sprayen :) Het ziet er misschien wat futuristisch uit, maar het maakt het sprayen gewoon moeiteloos.

Next on the wishlist: Pantene-producten voor fijn haar. Benieuwd of die mijn knopen ook doen verdwijnen en tegelijk mijn fijn haar boosten.

Hebben jullie ook wel eens last van knopen in je haar? En wat is jullie hulpmiddel?

L'Oréal Professionnel Absolut Repair Cellular
Shampoos en verzorging - prijzen tussen € 12,75 en € 17,34
Cellular herstellende melk - 150 ml - € 14,96
Cellular thermo-actieve verzorging - 150 ml - € 14,96
Cellular crème - 150 ml - € 14,96
Cellular serum - 50 ml - € 14,96

Pantene
Normaal tot dik haar: Glad & Zijdezacht - Verzorging & Bescherming - Mooi gevormde krullen
Fijn haar: Volume - Aqualight - Kracht & Glans
Gekleurd haar: Color protect Glad - Color protect Volume
Shampoo 250 ml / 500 ml - € 3,89 / € 7,59
Conditioner 200 ml - € 3,89
Masker 200 ml - € 7,59
Serum 75 ml - € 7,59
Hittebeschermende glansspray 150 ml - € 7,59
Mousse 200 ml - € 4,99
Spray 300 ml - € 4,99
Share:

9 opmerkingen

 1. Ik heb daar best last van, een echt hulpmiddel heb ik niet. Mss wat vaker mijn haar kammen, dan merk ik meteen dat mijn haar gladder blijft :-) Deze producten lijken me wel heel erg fijn ! Pantène is sowieso in my opinion een heel goed drugstore merk en L'Oréal Pro is zeker betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook fan van beide lijnen! Bij L'Oréal is het met stip de Cleansing Balm, echt een fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er gelukkig niet veel last van, als ik voldoende conditioner gebruik tenminste. De spray lijkt me wel erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb sinds kort de tangle teezer gekocht bij ProDuo, en echt, het gemak waarmee ik nu door mijn haar geraak! Zalig gewoon.
  Voor mij een echte revelatie :D

  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zag je meedoen bij blokken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb daar eigenlijk heel weinig last van, nu heb ik ook vrij dun haar van mijzelf.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die Pantene producten zijn zoo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn liefde gaat naar L' oreal professionel ( Mijn voorliefde gaat wel naar een andere lijn )
  Voor de knopen gebruik ik Mythic Oil, misshien raar of juist niet :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig