12 februari 2012

BOURJOIS DUO REVIEW: HEALTHY MIX SERUM & FLOWER PERFECTION FOUNDATION


Ik ben geen foundationfanaat, maar ik heb er toch wel al enkele uitgeprobeerd en nadat mijn Maybelline 24H SuperStay de deur werd gewezen (want op een gegeven moment is het toch wel gedaan met de houdbaarheid, haha!), ging ik op zoek naar iets anders. Van Bourjois had ik al heel wat goeds gehoord en ik denk dat ze heel goed weten wat ze doen op vlak van foundations.


Deze twee foundations zijn toch wel verschillend. Het Healthy Mix Serum is een vloeibare, lichte foundation en geeft je een gezonde glans. Hij is niet superdekkend, als je graag veel dekking hebt, blijf hier dan van weg. Ik kan de dekking wel een beetje opbouwen, maar voor opvallende puistjes of rode vlekjes moet ik wel nog concealer gebruiken.

Ik kan deze aanbrengen met mijn vingers, een platte foundationkwast of een platte kabukikwast, hij is echt heel fijn om mee te werken.  De houdbaarheid van deze lichte foundation is trouwens prima. Veiligheidshalve wil ik er wel bij zeggen dat ik nog afpoeder :)


De Flower Perfection dekt meer en droogt ook matter op. Afpoederen is minder noodzakelijk, maar ik doe het sowieso, en vooral op mijn T-zone. Hij is ietsje dikker dan het Healthy Mix Serum, maar toch nog altijd vrij vloeibaar en werkbaar. Ik heb met deze geen concealer nodig (op mijn gezicht, mijn kringen zijn een andere zaak ;) ). Echt, deze foundation op mijn gezicht en ik heb de hele dag een perfect canvas!

De verpakking vind ik iets minder fijn, maar dat heeft met de dikke dop te maken, niet met het pompje of de fles op zich. De bijgeleverde spons heb ik zelf niet gebruikt, al zal dat voor sponsliefhebbers wel een fijne extra zijn.

Deze breng ik het liefste aan met een platte foundationkwast. Beide foundations ruiken trouwens héérlijk! Healthy Mix ruikt nog net iets fruitiger dan Flower Perfection, zalig!

 Links: Flower Perfection - Rechts: Healthy Mix Serum

Ik ben er erg blij mee, jullie gaan ze zeker nog vaak terugzien in een make-up look! Om ze even te vergelijken, zie je hierboven twee looks naast mekaar: links met de Flower Perfection (dekkender), rechts Healthy Mix Serum (iets glanzender).

Ik heb geen voorkeur voor een van de twee, juist omdat ze verschillend zijn en ik ze kan afwisselen. Wie een goede en betaalbare foundation zoekt, is bij Bourjois aan het juiste adres!

Bourjois Healthy Mix Serum foundation - € 14,90
Bourjois Flower Perfection foundation - € 14,50
Share:

14 opmerkingen

 1. Bourjois heeft echt heel erg fijne foundations, ik heb de serum en die is één van de favorieten qua finish :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beide foundations geven een erg mooi resultaat vind ik, en voor zo'n fijne prijs! Ik ga de Flower Perfection foundation ook kopen. Ik hoor hier zoveel goede dingen over, dit artikel was echt de druppel ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er goed uit! Al vind ik het steeds zo moeilijk om te perfecte kleur te vinden, en al zeker in het Kruidvat waar de belichting allesbehalve is...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze geven allebei een erg mooi resultaat !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's die laatste, you pretty lady ;-). Ik heb ze allebei, de healthy mix serum vind ik maar niets. De flower perfection geeft mij teveel een pannenkoek effect. Nochtans ben ik pro full coverage en Bourjois foundations over het algemeen maar deze doen het niet voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zien er allebei erg mooi uit!
  Erg mooie resultaten!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze vind ik ook fijn! De Flower Perfection droogt bij mij érg matte op, ook al heb ik een vettigere huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De Flower Perfection moet ik nog uittesten, maar de Healthy Mix vind ik ook heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind beiden eigenlijk mooi. Eerlijk gezegd, zie ik niet zo heel veel verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op foto wordt het verschil wat afgevlakt, vind ik. In real life zie je het wel! En dat mag ook wel, want anders had ik ze niet alletwee moeten kopen haha!

   Verwijderen
 10. Ik ben vooral fan van het Healthy serum. En ik vind de rechtse foto toch iets mooier, je gezicht lijkt meer te stralen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De Healthy serum springt er voor mij ook net iets meer uit, maar ze zien er beide mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De foto rechts, het Healthy serum vind ik het mooist staan :) en de ooglook die je daar draagt is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. erg mooi, maar ik vind de rechtse foto met de healhty mix dekkender lijken

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig