3 februari 2012

PIGMENTS, YAY OR NAY?

Gisteren had ik het over het Make Up For Ever Star Powder, een pigment, waar ik toch enkele reacties op kreeg in de trant van: heel mooi, maar het is zo onhandig! En ja, ook ik heb al mijn peren gezien met pigmenten. Vandaag een kort overzichtje van mijn pogingen en enkele tips!

Pigmenten zien er altijd zo mooi uit in het potje, dus ik heb mij in het verleden al regelmatig laten verleiden tot de aankoop ervan. Meestal om dan in een hoekje van mijn stash te belanden, omdat ik in tijden van haast en spoed (lees: als ik 's morgens weer eens te lang in mijn bed ben blijven liggen) gewoon geen zin heb in het hele pigmentengedoe.

Mijn volgende truc: pigmenten pressen! Onder het motto "als ik ze niet los gebruik, dan maak ik ze zelf wel vast", kocht ik een flesje alcohol, lege oogschaduwpannetjes en maakte een papje. Een vrij omvangrijk en ook vlekkerig klusje, waarbij ik al doende heb moeten leren. Denk: oeps, te veel alcohol erbij gekapt, papje te vloeibaar, nog wat pigment erbij. Oeps, te veel pap voor in het pannetje! Wie ook aan de slag wil: op YouTube kan je heel wat tutorials vinden.


Maar soit, uiteindelijk kan ik ze dan toch tonen: mijn gepresste pigmenten! Deze zijn allemaal van MAC en eigenlijk gebruik ik ze nog niet genoeg. Dat heeft trouwens niets te maken met hun voormalige pigment-status, wel met mijn hoeveelheid aan oogschaduw. Maar dat is een ander probleem, lol!

Nu vind ik het op zich wel jammer op pigmenten te kopen om ze dan toch maar te pressen. Dat is eigenlijk niet de bedoeling, want het zijn juist heel veelzijdige producten. Je kan ze gebruiken als oogschaduw, nat maken voor een feller effect, als eyeliner aanbrengen, maar ook als blush of highlighter en mengen met andere producten om bijvoorbeeld je eigen custom made lippenstift, gloss of nagellak te maken.

Hoe breng je ze het beste aan?

Omdat pigmenten losse poeders zijn, hebben ze een goede hechtingsbasis nodig. Zelf gebruik ik een combinatie van een crèmebasis (MAC paint pots) met Fix+. De paint pot komt gewoon op mijn ooglid, daarna spray ik een beetje Fix+ op mijn kwast, dep de kwast in het pigment en druk het er dan echt in door de kwast nog eens in het deksel te drukken. Op die manier probeer ik zoveel mogelijk fallout te vermijden.

Je kan ook mixing medium maken (alweer: YouTube is de redder in nood!) of kopen of een andere crèmige basis gebruiken.

Verder breng ik pigmenten vooral al deppend aan. Hoe meer je gaat vegen, hoe meer fall-out je zal krijgen, dus probeer ze gecontroleerd aan te brengen.

En de laatste tip: als je fallout toch niet kan vermijden, werk dan eerst je oogmake-up af, veeg de fall-out weg en breng pas daarna je foundation aan. 


Intussen heb ik toch weer een aantal losse pigmenten in mijn stash zitten. Dit Star Powder van Make Up For Ever zag je gisteren nog hier. Een prachtige kleur, jammer dat hij geen naam heeft!


Iet donkerder is Tan van MAC, die laatst nog in de Fall Colour collectie zat - swatches hier. Op vlak van verpakking vind ik MUFE trouwens wel handiger, want daar kan je per keer een beetje pigment uit het potje tikken, terwijl er bij MAC iets meer smoddergevaar is.


Tot slot heb ik ook enkele pigmenten van Scaredy Cat Cosmetics (€4,99 via webshop Enchantra), dier- én mensvriendelijke make-up met een zeer unieke en opvallende verpakking.

Werken jullie graag met pigmenten?
Zelf al eens pigmenten geperst?
Tips zijn welkom!
Share:

13 opmerkingen

 1. Ik gebruik het ook veel te weinig al heb ik ook wel een aantal kleuren die ik zou kunnen pressen, maar ik en knutselen gaat niet echt samen. :o)
  Die Scaredy Cat Pigments zien er wel leuk uit, zeker de twee rechtse kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah leuke tip, als ik mij ooit aan pigmenten waag, ga ik ze zeker pressen :d !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een handige tip! zal die zeker eens toepassen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik eigenlijk amper pigmenten, 'vaste' oogschaduw lijkt me gewoon handiger :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ze heel mooi, maar idd onhandig om te gebruiken :).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar heb ik dus nog nooit aan gedacht. Ik gebruik geen pigmenten omdat ze zo onhandig zijn. Maar als je een prachtige kleur hebt in pigmentvorm kan je hem dus gewoon pressen. Nice!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb enkele pigment samples maar gebruik ze nooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het uiteindelijk toch zonde! Het lijkt me inderdaad ook een heel gedoe.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb er een paar van NYX, maar vind vaste oogschaduws toch lekkerder werken.
  Leuke blog heb je :)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ziet er goed uit!
  ik zelf heb er eentje van scaredy cats, een parlemoer witte. die is echt heel mooi als highlighter!

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik gebruik mijn losse oogschaduws ook alleen maar als ik veel tijd heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb een hele reeks pigmenten van Moon Minerals en ik gebruik ze enorm graag. Ok, je moet goed oppassen voor falout,maar ik hou een kaartje onder m'n ogen zodat d fallout bij aanbrengen niet op m'n wangen terecht komt maar op het kaartje ( mogelijke kaartjes: speelkaarten, bierviltjes, gewoon papiertjes van een notablokje ..)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig