3 april 2012

HOW TO: BELLE DE NUIT x FRENCH ELEGANCE

Ik kom regelmatig leuke kapsels tegen, vandaag deel ik er twee met jullie! Ter inspiratie of eventueel ter imitatie :)Belle de Nuit is een volumineus opsteekkapsel zoals ik er graag een zou willen: vol volume en toch zacht. Hiervoor gebruikte het kappersteam van L'Oréal Professionnel Snow Mousse (€ 17,40), een vorm- en volumeschuim die zacht, glanzend haar geeft met duurzaam volume. 

De sneeuwtextuur is ook duidelijk waarneembaar: als je de mousse aanraakt, krijg je een soort sneeuweffect (maar in mijn ogen ook een slagroomeffect, haha!). Snow Mousse is specifiek gericht op fijn haar, voor wanneer je graag veel volume maar minder fixatie wilt. Ik moet er wel bij zeggen dat je zeker niet moet overdrijven in hoeveelheid en netjes de gebruiksaanwijzing moet volgen. Wie durft afwijken (kijk je naar mij?) en meer neemt, zal het zich achteraf beklagen, want dan blijf je maar brushen :D


Breng op het vochtige haar de mousse aan en brush je haar zodat je al een luchtig kapsel krijgt. Daarna neem je een dikkere krultang waarmee je je haar meer beweging geeft. Dan steek je het haar op, zoals je wilt, maar je kan de foto als inspiratiebron gebruiken. Tot slot fixeren met een stevige spray zodat het kapsel lang houdt.Voor French Elegance begin je weer met vochtig haar, maar kies je voor een andere mousse, met name Play Ball Super Size (€ 17,40). Dit is mijn favoriete volumemousse en die kon je enkele maanden geleden ook al in een filmpje zien voorbijkomen. Zoveel maanden later is de liefde nog steeds niet over. Dit is een hele fijne, goed werkende mousse, die zeker ook voor fijn haar geschikt is. Ik krijg er in elk geval mijn volume van! Zoals je ziet, is de textuur veel luchtiger dan die van de Snow Mousse.


De brushing doe je dan met een ronde borstel, zodat je het haar goed veel volume kan geven. Terwijl je brusht, laat je elke lok een aantal seconden om de borstel heen zitten, zodat er een natuurlijke, losse slag in komt. 

Voor de afwerking kies je voor een fixerende spray, maar vooral ook voor een glansspray of andere product dat glans geeft en dat je aanbrengt op de lengtes en punten. Dat geeft de juiste afwerking aan dit volumineuze kapsel.

Goed, ik ga nog wat mogen oefenen voor mijn haar eruitziet zoals op de foto, haha!
Share:

5 opmerkingen

 1. Ik weet niet wat ik mis doe maar die Play Ball volumemousse doet echt niets voor mij. Spijtig, want ik ben al lang op zoek naar een goed volumeproduct!
  Dat tweede kapsel wil ik alleszins wel eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind opsteekkapsels altijd stijlvol :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet niet als ik hiervoor het geduld heb. :D

  x Krizia

  Shark Attack - Fashion Blog

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, mooie haarstijlen! Fijn uitgelegd ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een goede brushing kan zo mooi zijn. Ik ben meestal nogal lui en grijp dan naar mijn stijltang :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig