22 juni 2012

MAC ZOOM WATERFAST LASH MASCARA


Ik heb tot nu toe niet al te beste ervaringen gehad met MAC mascara's (zie bijvoorbeeld dit). Dus toen ik deze Zoom Waterfast Lash meekreeg na het Hey, Sailor! event, had ik zo mijn bedenkingen.

Maar goed, beautybloggerbloed kruipt waar het niet gaan kan en dus draaide ik deze mascara open :)


Zoom Waterfast Lash is de waterproof versie van Zoom Lash. Het borsteltje is vrij smal, maar bereikt wel alle haartjes. Dit is de eerste mascara waarbij ik echt voel dat elk wimpertje wordt gegrepen. De vezels in de formule zorgen voor een lift met een opbouwbaar volume. En, omdat het waterproof is, blijft de krul er ook mooi in zitten.

The usual: geen mascara - een laagje - twee laagjes - drie laagjes

Wil je zeker zijn dat je mascara niet bougeert? Dan is een waterproof mascara echt de oplossing! Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat blijft mijn mascara mooi zitten en krijg ik geen vlekjes aan mijn onderste wimperrand.

Onvermijdelijk nadeel: waterproof mascara is wat moeilijker te verwijderen. Begin niet te schrobben of wrijven, zo beschadig je je wimpers. Gebruik een oogmake-up remover die geschikt is voor waterproof mascara en laat dit eerst even inweken met een watje, zodat de mascaraformule van je wimpers lost. Ook een aanrader: philosophy purity!

Ik kan bijna niet geloven dat ik het zeg, maar dit is (jaja!) een fijne mascara! Grijpt alle wimpertjes, ik kan hem goed opbouwen tot het volume dat ik wens, hij blijft goed zitten en geeft mij een mooie krul. De eerste MAC-mascara die mij echt overtuigd heeft, chapeau!

Gebruiken jullie wel eens waterproof mascara?

MAC Zoom Waterfast Lash Mascara - € 17,00 - permanent verkrijgbaar bij MAC
Share:

14 opmerkingen

 1. ik nog geen waterproof mascara :) daar zou ik beter eens in investeren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. als ge kunt kiezen tussen een waterproof of geen waterproof, lijkt mij de keuze snel gemaakt. In België weet je nooit wanneer je je aan een plotselinge wolkbreuk kunt verwachten. Nu moet ik wel erbij zeggen dat ik laatst een nadeel ondervond van waterproof mascara, misschien niet direct een waar de meeste mensen hem zouden zoeken. Maar ik heb ondervonden dat waterproof mascara blijkbaar maar weinig traan-bestendig is. En als je dan niet direct uw make-up (eye) remover bij hebt, is het een heel gedoe, om de mascara er met simpel wat water af te krijgen :p haha. Bestaan er voor make-up (eye) remover toevallig geen pocketversies? Lijkt me ontzettend handig voor onverwachte situaties.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, daar zou ik nu ook niet direct aan denken! Heb hem natuurlijk goed getest, maar ik heb niet gehuild, dat had ik misschien ook moeten doen ;)
   Ici Paris XL heeft zo een klein flesje van 50 ml, maar het lijkt me niet evident om dat altijd bij te hebben inclusief watjes, tenzij je altijd een grote handtas bij hebt? Ik zou dan misschien eerder voor mini reinigingsdoekjes gaan, dat is nog compact om in de handtas te smijten.

   Verwijderen
  2. aha! Reinigingsdoekjes, die heb ik nog liggen! Had zelf nog niet direct aan gedacht, maar die komen inderdaad altijd handig van pas. Merci om mij eraan te herinneren :)

   Verwijderen
 3. Ik gebruik zelden een waterproof mascara. En als ik er eentje gebruik is het die van La Roche Posay. Maar idd, veel werk om het te verwijderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begon al te denken dat de waterproof mascara die niet afgeeft of klontert een mythe was!! Wat ontzettend geweldig dat deze dat niet doet. Ik gebruik echt altijd waterproof mascara, want normale mascara´s geven altijd af op mijn oogleden. Als ik is bijn een Mac ben, zal ik er zeker eentje halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik zelf nooit waterproof mascara (or anything waterproof, eigenlijk) omdat ik geen fan ben van waterproof demaquillant. Mijn ogen houden niet van olie...
  Voor fotoshoots in bepaalde omstandigheden gebruik ik het dan weer wel. Je wil geen model met drama queen tranen die langs haar wangen naar beneden stromen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik draag nooit waterproof mascara omdat het zo moeilijk eraf te halen is :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nope, geen waterproof voor mij! Ik haat het om deze te moeten verwijderen ... Wat een mooi resultaat ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook geen fan van de mac mascara's.Ik weet niet of deze mij gaat kunnen overtuigen. Ben niet zo voor de waterproof mascara's.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat waterproof staat me niet aan. Hou ik niet van!
  Wel vind ik het resultaat mooi, maar drie laagjes nét iets te.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind de mac mascara's vreselijk. Instant gevoelige ogen. Bah

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te lezen dat deze je wel bevalt in tegenstelling tot je vorige ervaringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het effect toch wat minder. Al is deze wel mooi zwart.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig