17 juli 2012

BIOREINE, PART 2


Een tijdje geleden maakte ik al kennis met de webshop van BioReine en schreef ik er een stukje over. Intussen kon ik enkele producten nader bekijken en betasten.De Creamy Coconut Cleanser van Essential Care (150 ml - € 19,75) is een reiniger met kokos- en olijfolie, versterkt met citroen, salie en eucalyptus, die geschikt is voor de normale of rijpere huid, ook voor de droge en gevoelige huid. Hij verwijdert zacht alle make-up, onzuiverheden en verontreinigingen uit de lucht. De verpakking is eenvoudig, strak en vooral handig. Niet te veel poespas aan de buitenkant, hier is er vooral aandacht voor de inhoud.

De reiniger ruikt heel puur en natuurlijk, ik ruik precies alle ingrediënten gewoon terug in het product. De ingrediëntenlijst is ook heel begrijpbaar, ik (her)ken eigenlijk alles. Achter de biologisch geteelde ingrediënten staat een sterretje, 88% ervan is namelijk van biologische oorsprong en het product is ook geschikt voor veganisten.

De textuur is creamy, maar niet erg dik. Daar had ik mij in het begin een beetje in mispakt :) Er komt dus heel snel en gemakkelijk cleanser uit de tube en dan begin ik met reinigen. Je kan de cleanser verwijderen met een vochtig wattenschijfje, maar zelf spoel ik het liefst gewoon met water. Wat ik dan merk is dat mijn huid heel zacht en gehydrateerd achterblijft, dit is dus geen agressieve reiniger die je huid zal laten trekken. Misschien is hij daardoor wel iets minder geschikt voor mensen met een gemengde of vettere huid.
Qua reiniging heb ik niet te klagen, al kan hij niet al mijn make-up aan. Daar gebruik ik dus liever andere producten voor. Maar als dagelijkse reiniger ('s morgens of 's avonds maar dan zonder al te veel make-up) is  deze best fijn!

Ook het staaltje van de Organic Rose Moisturizer (15 / 30 ml - € 9,75 / 28,50) heb ik gebruikt. Normaal een dagcrème, maar je kan hem ook als oogcrème gebruiken, omdat hij zo licht is. Dat ging prima, dus zo heb ik hem ook gebruikt, zodat ik hem ook een aantal keer meer kon gebruiken. In die korte tijd, en voor zover ik hem kon testen, vind ik wel dat deze crème zijn beloftes qua hydratatie waarmaakt. Voor een oogcrème vind ik de prijs trouwens wel nog meevallen!


Het volgende setje van M Picaut had in 2011 een nominatie van InStyle op zak. M Picaut is voornamelijk gericht op anti-ageing, de producten zijn hier dus ook op aangepast.

Eerste stap is de bekroonde Nourishing Cleanser (100 ml - € 32,00). Net als die van Essential Care, is ook deze cleanser van het creamy type en is het voor mij een fijne dagelijkse cleanser.
Gemaakt op basis van voedende duindoorn-, zonnebloem-, olijfolie en cacaoboter is hij zeker geschikt voor de droge en gevoelige huid.

Daarna gebruikte ik het Hydrating Water met aloë vera en hazelaar als toner. Deze verfrist de huid, trekt de poriën samen en geeft een zuiver gevoel.


Hun huidolie, Precious Oil, is eveneens al bekroond. Dit luxueus anti-ageing serum bevat abrikozenpit-, jojoba- en duindoornolie, voedt de huid en maakt ze zijdezacht. De droge of rijpere huid kan dit serum het hele jaar door gebruiken, maar voor de vettere huid is het wat te voedend in de zomermaanden, naar mijn mening. Dat is natuurlijk ook wel een beetje het principe van de anti-ageing en uiteindelijk zijn deze producten perfect afgestemd op de doelgroep, met name de rijpere huid, die vaak ook wel wat droger is.
Tot slot heeft M Picaut ook een anti-ageing crème, Skin Perfect Moisturiser. Eveneens vol olie en peptiden, zorgt deze voedende crème voor je rimpels en aanmaak van collageen.


Ook bij c/o Gerd is er voldoende olie, onder andere deze Cloudberry Facial Oil (30 ml - € 34,50). Verzachtend, verhelderend en geschikt voor de normale en droge huid. Bergframboos is een superantioxidant met hoge dosissen vitamine C, A en E en omega vetzuren. Net na het aanbrengen voelde mijn huid heel erg verzadigd aan, tegen de morgen bleef er enkel een zachte, gehydrateerde huid over.

Na het douchen gebruikte ik met veel plezier c/o Gerd Vanilla Kiss Body Oil (100 ml - € 32,50). Ik heb de laatste tijd al een heel aantal lichaamsoliën gebruikt en deze is toch wel een zeer fijn exemplaar. Ruikt heerlijk naar mandarijn en vanille, trekt onmiddellijk in mijn huid in, laat géén vettig laagje achter...
Deze lichaamsolie bevat essentiële bergamot-, mandarijn- en raapolie, die elk een weldadig effect hebben op je huid. Bergamotolie werkt ontsmettend, mandarijnolie helpt tegen striemen en raaplie werkt ontstekingsremmend. Verder krijgt je huid nog een opkikker door de vanille en karitéboter.
Ik had er misschien langer mee kunnen toekomen, maar ik vond deze Vanilla Kiss zo heerlijk dat dit flesje in geen tijd op was!


Tot slot, een kleurtje op de nagels met FNUG! FNUG Supermodel is een mooi koraalkleurtje, niet te fel maar zeker geen pastelkleur. Een heel fijn lakje dat gemakkelijk aanbracht en een goede houdbaarheid heeft. Over FNUG konden jullie al lezen in mijn eerste artikel over BioReine: ze hebben heel wat kleurtjes met toffe namen (een leuke naam maakt het eens zo fijn om make-up te gebruiken, vinden jullie ook niet?), daarenboven is hun nagellak ook nog eens goed voor je nagels. Ze bevatten namelijk geen schadelijke maar wel voedende ingrediënten.

Als je graag kennis maakt met BioReine, 
kan je op 20-21-22 juli (tijdens de Gentse Feesten!)
tussen 16-20 uur naar hun pop-up store op de Ham 145 in Gent

Alle producten zijn te koop via de webshop van BioReine.
Share:

11 opmerkingen

 1. De reiniger klinkt wel fijn en het nagellakje is supermooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het merk niet echt, maar die producten klinken erg fijn! Zouden voor mijn gevoelige/droge huid ook goed werken denk ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lakje is inderdaad heel mooi!
  Ze lakken ook wel fijn vind ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de kleur nagellak heel erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die Coconut cleanser is niks voor mij, ik hou niet van kokosnoot en die geur .. Nee. Gewoon niet. Die olieën lijken me wel heel erg lekker :D
  En mooi nagellak kleurtje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de nagellak erg mooi qua kleur, helemaal mijn ding. De producten zelf ken ik neit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allemaal heel lekkere geurtjes, denk ik! En de koraalkleurige nagellak is heel mooi, I'm very much into coral :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, ik lees coconut en ik ben al helemaal verkocht ;)
  Klinken allemaal als heel aangename producten en ook de nagellak ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig