25 juli 2012

CATRICE PRIME AND FINE


Een tijdje geleden stierf mijn MAC Prep+Prime Transparant Finishing Powder. Leeg. Helemaal leeg. Ik had zelfs het zeefje gedemonteerd om toch maar het allerlaatste beetje poeder eruit te krijgen. Maar (er is altijd een maar) een nieuwe zat er niet direct in: geen MAC in mijn buurt (hellooooo MAC, tijd om een winkel te openen in Hasselt!) en ondanks het gebrek aan updates, sta ik op dit moment toch nog altijd op een no-buy (nee, ons huis nog al-tijd niet af). Dus is een poeder van pakweg € 20,00 budgetgewijs niet zo'n goed idee. Niettemin blijft het een prachtproduct!


Gelukkig had ik een plan B: Catrice! Cheap-ass Budgetvriendelijk, gelijkaardige verpakking, gelijkaardig product en dicht bij de deur. Dus, is het de moeite?


Qua verpakking kan het gewoon in mijn stash komen te liggen in plaats van mijn Prep+Prime. Ik houd wel van de strakke verpakking, het zwarte deksel en het doorzichtige doosje, zodat je goed kan volgen hoeveel poeder je nog rest.

Ook Catrice werkt met een zeefje, al merk ik dat er meer poeder uit het reservoir naar boven komt. Is dat nu omdat het poeder van Catrice fijner is dan dat van MAC of zijn de gaatjes gewoon groter? Ik weet het niet, en eigenlijk is dat ook niet belangrijk. Zolang het deksel er op zit, kan het helemaal geen kwaad :)


En het poeder zelf? Fijngemalen, matteert mijn make-up en houdt mooi doorheen de dag. Geen wereldschokkend nieuws, wel heeft het mijn verwachtingen volledig ingelost. Natuurlijk zal er her en der een klein verschil zijn tussen Catrice Prime and Fine en MAC Prep+Prime, maar voor deze prijs mag Catrice in mijn lade blijven liggen :)

Kennen of hebben jullie dit Catrice-product al?

Catrice Prime and Fine Translucent Loose Powder - € 5,49
Share:

20 opmerkingen

 1. Ik heb hem ook, maar bij mij is translucent powder geen goed idee door mijn getinte huid. Bij mij laat het namelijk een wit laagje achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem zelf niet, maar iedereen raved erover. Toch koop ik hem niet omdat ik losse poeder haat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben niet zo van de losse poeders, maar deze budgetvariant ga ik misschien nog wel een keer proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hem ook en vind hem erg fijn. Wilde graag de mac variant kopen maar no moneys dus budget it is !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel interessant. Ik gebruik momenteel ook MAC setting powder and ik vind het geweldig, maar ik sta gerust open voor een cheap a..euh, budgetvriendelijk alternatief :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Best wel een product dat mijn stash mag komen vervoegen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vergeet deze altijd te kopen :D Ik wil hem graag eens proberen, maar wanneer ik dan in de winkel sta denk ik er niet aan :s

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier heb ik al veel goeds over gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik sta momenteel ook op een totale no buy...Nieuwe zetels en nieuwe kasten + auto + GSM...duuuuure maanden. Deze lijkt me erg fijn en misschien probeer ik hem ook wel eens, als ik van mijn no buy af ben dan weliswaar

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze wil ik nu al zo lang en toch laat ik hem altijd liggen als ik in het Kruidvat ben. Gelukkig heb jij mijn geheugen weer even opgefrist!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I;m obsessed with this stuff!

  xoxo

  Nadia

  hereallycrisp.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik hou niet zo van losse poeders, dus gebruik ik het zo niet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een ideale vervanger dus! En dat voor een pak minder. Goed gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Grappig... Stond al op mijn boodschappenlijstje voor morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. If it mattifies well I'm surely willing to take a look! At the moment I use Tarte Smooth Operator, and it's a great one. Will probably take me forever to go through the pot, but it's good news that once I'm done I have an easily accessible option!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Als je als ex-MAC'er hem fijn vindt, zal ik hem ook wel fijn vinden. Let's buy! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb hem ook en vind hem voor de prijs zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb zelf de MAC variant nog nooit geprobeerd, maar heb sinds kort wel die van Catrice. Ik vind het een erg fijn poeder om te gebruiken :D

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig