28 juli 2012

REVIEW: TOO FACED SHADOW INSURANCE


Als je een beetje met beauty bezig bent, kom je op een gegeven moment uit bij een oogschaduwbasis of primer. Er zijn een paar 'bekende' producten zoals MAC Paint Pots, Urban Decay Primer Potion en deze Too Faced Shadow Insurance.

Zelf ben ik tot nu toe aanhanger geweest van MAC Paint Pots, en dan vooral de kleur Painterly, omdat die heel goed bij mijn huidskleur past. Bij mijn eerste Urban Decay Naked Palette zat een mini Primer Potion en hoewel ik hem best goed vond, zou ik mijn Paint Pots er niet voor verruilen.


Eind april was ik in Maastricht, waar ik in de Sephora (bij V&D) overstag ging voor de Shadow Insurance. Gelukkig was er nog een korting van 15%, zodat de aankoop een beetje verzacht werd :)
Your full coverage insurance policy against shadow creasing, smudging and fading. Our parabe-free, smoothing formula evens out skin tone and softens fine lines, creating the perfect canvas for shadow application. Cream and powder shadows blend effortlessly for a flawless look, every time.
De verpakking is een hele fijne en smalle tube met spuitmond, wat wel hygiënisch is. Ik denk ook dat je hier zo goed als alles uit kunt knijpen, wat bijvoorbeeld met de klassieke Urban Decay Primer Potion minder gemakkelijk is. Ik bewaar hem in hetzelfde potje als mijn oogschaduwkwasten, hij past er perfect bij.In eerste instantie lijkt dit ook echt wel een heel kleine verpakking. Alleen is het ook de bedoeling dat je er per keer maar een héél klein beetje van neemt.

Shadow Insurance is vrij nude en neutraal van kleur en als ik hem uitsmeer, verdwijnt hij eigenlijk volledig in mijn huid. Je kan hem nog lichtjes zien op mijn hand, omdat ik hem toen nog niet volledig had uitgesmeerd, zodat ik nog iets op foto kon vastleggen.

Dit product voelt enorm zacht aan, ik kan geloven dat het lijntjes verzacht, want mijn huid wordt soft as a baby's bottom, om het op zijn Astrid B.'s te zeggen. Mijn oogschaduw blijft ook de hele dag mooi zitten en hoopt niet op in de lijntjes. Ook onder mijn ogen doet Shadow Insurance goed zijn best: soms heb ik aan het einde van de avond wat uitgelopen oogschaduw en potlood aan mijn buitenste ooghoeken, dat is met deze absoluut niet het geval.

Zou ik er mijn Paint Pots voor verlaten? Hmm, da's een moeilijke! Het voordeel van Paint Pots is dat ze de kleur nog eens extra kunnen verdiepen of versterken, dat heb je met deze Shadow Insurance niet. Wat ik wel zou durven, is ze samen gebruiken; dus eerst Shadow Insurance als primer en dan de Paint Pot erover als basis.

Welke primer of basis gebruiken jullie onder oogschaduw?

Too Faced Shadow Insurance - 11 g - € 18,80 - verkrijgbaar bij Sephora
Share:

29 opmerkingen

 1. Ik gebruik ze altijd samen, eerst de shadow insurance en dan painterly erover, super combi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Samen gebruiken lijkt mij idd een ideale combinatie! Ik wil deze ook wel eens proberen :) Ze hebben ook speciale versies, die je oogschaduw meer body geven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die heb ik ook zien staan toen, maar wilde eerst met de 'originele' beginnen :)

   Verwijderen
 3. Heb hem nu ook net, hij is echt wel goed. daarvoor gebruikte ik de UD primer posion :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Paint Pot voor mij. Heb een staaltje gekregen van dit product, ga het zeker testen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik deze elke dag en ik vind hem echt geweldig. Mijn oogschaduw blijft de hele dag perfect zitten !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Combi TFSI en paintpot werkt ook idd heel fijn :) Paintpots werken bij mij dan weer niet zonder. Ik ben gek op deze primer, de beste van allemaal. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik momenteel de PrimerPotion van UD, maar ik heb lange tijd Stay don't Stray van Benefit gebruikt. Daar was ik heel tevreden over! Helaas ben ik nog niet om een nieuwe geraakt (Jaja, ik heb hem helemaal opgemaakt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt goed ! Ik ben alvast fan van UDPP. Op dit ogenblik gebruik ik een basis van Essence, werkt prima en erg goedkoop, maar ik merk toch dat ik mijn UDPP begin te missen/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik wissel af tussen die in mijn naked palette van UD zat en eentje van catrice.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze heb ik al heel vaan voorbij zien komen, misschien toch eens een gokje wagen! Ik heb zelg UDPP en ook paint pot in Painterly :-)

  PS: heb jij de ByBeautyBloggers.nl community al ontdekt? Neem snel eens een kijkje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik houuu van Shadow Insurance! Maar misschien ook wel omdat ik nog nooit Paint Pots heb gebruikt. Want ik snap wel dat die oogschaduw nét wat intenser kunnen maken.
  Toch blijft het een favorietje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb hem zelf nog niet maar ben er wel erg benieuwd naar! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben ook fan van de MAC paint pots. Maar ik gebruik ze niet echt als primer, maar vooral om de kleur van mijn oogschaduw te versterken. Als primer gebruik ik momenteel de eyelid primer van Gosh.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik gebruik nu de Prodigy Liquid Light Eye Opener van Helena Rubenstein. Je kan hem zo gebruiken om je ogen wat frisser te maken, maar hij kan dus ook best als oogschaduwbasis. Hij blijft enkele uren maar geen hele dag, dus nu ik deze review gelezen heb, overweeg ik toch om me ook eens een andere primer aan te schaffen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit is mijn absolute favoriete primer, ik gebruik hem dagelijks! En hij werkt prima! Ik zou dat toch eens doen, deze combineren met een paint pot!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik zou hem ook graag hebben maar hij is nogal aan de dure kant :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik gebruik deze al bijna 3 jaar en ben er nog steeds erg tevreden over! goed spul :D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb die van Urban Decay, werkt goed maar stiekem vind ik de nyx jumbo pencils nog net iets beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heb hier al zoveel goeds over gehoord en hij is ook niet slecht om naar te kijken. Momenteel gebruik ik de oogschaduwprimer van Catrice I love stage, fijne budget primer.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze gebruik ik al een paar jaar. Inmiddels is mijn tubetje bijna leeg, dus zal ik zeer binnenkort weer een nieuwe moeten kopen (ik geloof mijn derde). Ik heb ook goedkopere geprobeerd (Essence en HEMA), maar dit blijf ik de beste vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik gebruik ook altijd een paintpot, ook painterly. Al vind ik deze ook best fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh klinkt ook goed! Ik heb nu een mini van UD en ik ben helemaal fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Deze moet ik nog altijd proberen. Ik ben ook groot fan van de paintpots van Mac en UD primer potion kon hier ook niet tegen op

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ik heb eentje van UD en heel tevreden over, ik heb enkel een witte en zwarte paintpot en idd ook supertevreden over. mss eens voor een nudekleur gaan zodat alles erover past. had ook wel over deze gelezen al

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wel...ik gebruik hem precies zo. Eerst schadow insurance met daarover painterly ..want de primer is net iets te doorzichtig en met painterly kan ik mooi de fijne adertjes op mn oogleden verdoezelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik heb de primer potion van UD en het is idd lastig om alles eruit te krijgen. Misschien eens overschakelen?

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig