13 juli 2012

DOVE SUMMER GLOW


Jaja, de zon heeft het laten afweten en daarom moet ik mijn huid een handje helpen. Ik zocht vruchteloos naar de Garnier Summer Body Lotion (ik heb bevestiging gekregen van hun PR dat het product niet meer wordt verkocht in België, jammer!) en ging daarom voor Dove Summer Glow.

Ik koos voor de versie voor de normale tot donkere huid. Niet dat ik zo donker ben, maar ik wilde wel een duidelijk resultaat zien en vreesde dat die voor de lichte huid niet genoeg verschil zou geven.

Dit is een ideaal product voor wie een beetje bang is van full-on zelfbruiners, wie pas begint met zelfbruiner of wie gewoon op een gemakkelijke manier een tintje wilt. Want uiteindelijk is dit een gewone voedende body lotion met een hintje zelfbruiner.


Ik smeer me altijd in na het douchen - let daarbij op dat je de crème goed inwerkt in de huid, bij voorkeur met cirkelvormige bewegingen. Je moet daarna ook wel je handen wassen, want die zelfbruiner zit er toch echt wel in. De volgende dag heb ik een subtiel kleurtje, dat ik gemakkelijk kan onderhouden zonder al te veel poespas.

Het grote voordeel vind ik dat je met dergelijke lotions niet die typische, sterke zelfbruinergeur hebt. Ergens in de verte bespeur ik er wel iets van, maar zeker niet zo sterk en aanwezig als met de meeste zelfbruiners. Toch zie ik een mooi tintje, dus deze lotion doet zeker zijn best! Ik ben ook blij dat ik voor de donkere versie gegaan ben, het resultaat is heel natuurlijk en zeker niet te diep of donker. En het mooiste van al: gewoon te koop bij de drogist en supermarkt voor een fijn prijsje!
Share:

32 opmerkingen

 1. Je hebt me overtuigd, deze vliegt de volgende keer de winkelkar in! Gebruik je hem enkel voor je lichaam of ook voor je gezicht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neenee, enkel voor lichaam! Ik weet niet of het kwaad kan om hem op je gezicht te smeren, maar dat doe ik zelf liever niet.

   Verwijderen
 2. Wat handig en boven alles ook geen kans op het oranje Hollywood effect!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is eigenlijk best wel handig. Ik heb een panische angst voor zelfbruiners :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed ! Fijn ook dat hij niet die typische geur heeft, of toch minder dan de standaard zelfbruiner.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb die voor de lichte tot normale huid, maar denk dat deze voor mij ook beter is! Topproduct!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed, ik heb die vroeger ook nog gehad denk ik, en vond die ook altijd top!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik hem ook al een jaar of twee tijdens de zomermaanden. Heb hem altijd heel fijn gevonden. Wat wel gek is: toen ik hem voor 't eerst begon te gebruiken, zag ik duidelijk een verschil. Bij 't scrubben onder de douche scrubde ik ook steevast een bruin laagje weg. Maar de laatste tijd merk ik dat niet meer. Ben ik opeens "immuun" voor de magische bruinende krachten van dit product? Very weird...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of misschien is de samenstelling veranderd?

   Verwijderen
  2. Het zou misschien wel kunnen zijn dat je huid het product minder goed opneemt. Ik gebruik zelf ook dit product, ben er héél tevreden over trouwens. Maar het laatste jaar merk ik dat mijn benen er gewoon niet bruin van worden, heb ook al andere zelfbruiners geprobeerd, van kruidvat eigen merk tot apotheekproducten, maar het werkt gewoon niet op mn onderbenen. Heel vreemd! =)

   Verwijderen
 8. Die heb ik hier ook nog staan, ben benieuwd om hem te testen nu :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die heb ik vroeger al geprobeerd, maar dan de lichte versie. En nog slaagde ik er in strepen te hebben... #speciaal talentje#

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik gebruik curasano, een spray en direct al een tintje en na 3u helemaal egaal bruin. er zit een fluwelen washandje bij om mooi uit te smeren

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zalig! Ik sluit mij aan bij AnnaSophia en de panische angst voor zelfbruiners :-P Misschien moet ik met deze toch mijn eerste stapjes wagen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Net naar de winkel gegaan ( da nu op ALLES 20 % KORTING! thuiskomend gelijk ingesmeerd . Ben benieuwd naar het resultaat! Heb de :normsle tot donkere huis versie.. Had eerder met "shimmer" kreeg je glittertjes op je huid.. Vomd beetje nep onnatuurlijk uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb deze een tijdje gebruikt in de 'lichte tot normale huid' versie en ik merkte er helemaal niets van. Ook op m'n gezicht geprobeerd verschillende dagen na elkaar, maar nog steeds geen resultaat. Enkel een vreemd muf geurtje dat achterbleef...
  Nu gebruik ik Curasano spraytan en ben super tevreden! Ik ben heel licht van huid, maar deze zelfbruiner doet prima zijn werk: geen strepen, geen oranje vlekken, geen geur, wel een mooie sunkissed skin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is daarom dat ik onmiddellijk voor de donkerdere versie ben gegaan, ook met mijn bleke huid.
   Jammer dat hij voor jou niet werkte! Over Curasano heb ik ook al regelmatig goede dingen gelezen, maar zelf heb ik hem nog niet getest.

   Verwijderen
  2. Ik heb die van lichte tot normale huid en heb die nu al enkele dagen na elkaar op m'n armen gesmeerd (ik denk net de 4e x ofzo) en ik merk echt heel duidelijk verschil! :) Bizar hoe de werking van een product toch heel persoonlijk is!

   Verwijderen
  3. Grappig, ik heb juist de versie genomen voor de lichtere huid omdat ik ervanuit ging dat je dan echt goed bruin werd. witte melkflessen bruin krijgen is moeilijk. Na 4 dagen was ik poepiebruin. Kreeg complimenten op straat en in de winkel voor mijn mooie bruinen benen. En iedereen dacht dat het 'echt' was!
   Super spul. en geen strepen. Hij stinkt wel en trekt bij mij niet zo goed in.
   Ik smeer nu om de drie dagen, omdat ik bang ben dat ik anders té bruin wordt en dan val je weer té erg op midden juni. Eind juli ga ik meer smeren. of de andere versie kopen. Ik ben benieuwd in welke versie meer zelfbruiner zit.

   Verwijderen
 14. Ik heb hem net geprobeerd!

  Weet wel niet goed wat te verwachten qua tintje. Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En hoe doen jullie dat dan met het gezicht?
  Ik wil hem ook kopen, maar als ik smeer en alles ziet bruiner behalve nek en gezicht, denk ik toch ook niet dat dat nu zo'n mooi zicht is??
  Of smeren jullie dan iets anders op jullie gezicht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik smeer inderdaad een andere zelfbruiner op mijn gezicht (een speciaal voor het gezicht), want anders zou het nogal opvallen :)
   Ik weet niet of het kwaad kan deze op je gezicht te smeren, dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

   Verwijderen
 16. Bedankt voor de reply!

  En welke gebruik je dan op je gezicht? Ik heb nogal een droge huid op mijn neus, de rest is normaal. Welke zou je aanraden? :)

  heb net de Dove aangebracht, heb wel die voor lichte huid genomen, want ben echt wit van mezelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit moment heb ik voor mijn gezicht een zelfbruiner van Sisley, maar die is wel erg prijzig. Budgetgewijs was ik altijd heel tevreden van de spray van Garnier, Ambre Solaire. Ze hebben een spray voor het lichaam, maar ook een kleinere spray voor het gezicht.

   Verwijderen
 17. Ga hem zo meteen uittesten. Ben benieuwd naar het resultaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Net aangeschaft en ben benieuwd , nu bij de Etos met 40% korting, nu dan nog geen €5

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb deze geprobeerd maar is na 2 dagen echt verdwenen, en ik heb geen tijd om het elke dag of om de dag te smeren na het douchen...
  Weet iemand een spray waar je mooi egaal een subtiel bruin kleurtje van krijgt die echt een tijd blijft zitten?

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Garnier Ambre Solaire spray is wel handig. Gewoon sprayen en niet insmeren :) Maar ook die moet je om de paar dagen gebruiken, want zelfbruiner slijt er nu eenmaal af als je je doucht :)

   Verwijderen
  2. Dankjewel! ik ga hem volgende week gelijk halen ! :)

   Verwijderen
 20. Ik heb deze ook thuis staan maar nog niet gebruikt. Ik ben wat bang voor van die bruine vegen?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind hem geweldig! Gebruik hem elke dag, ook op m'n gezicht en krijg ook bijna elke dag complimentjes over de kleur van mijn huid!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig