2 augustus 2012

MASKERS VAN DE WEEK: BABOR, ERBORIAN, KENZOKI, LA ROCHE-POSAY, QIRINESS


De laatste tijd ben ik echt goed bezig: netjes elke week scrubben en een maskertje aanbrengen. Op dit moment circuleren er vijf verschillende maskers in mijn beautylade, waartussen ik afwissel.Mijn laatste nieuwe is Babor Refreshing Foam Mask (75 ml - € 23,50 - www.babor.be) een exclusief schuimmasker dat je huid extra vocht en vitaliteit geeft. Babor heeft het Skinovage PX-verzorgingssysteem, hierin zitten producten voor elke huid en elk huidtype. De PX staat voor Performance Xtra: de producten werken als een beschermingsschild tegen huidveroudering en zorgen er tegelijkertijd voor dat de specifieke werkstoffen sneller en beter inwerken. Een sterk staaltje Deutsche Gründligkeit dus, aan een betaalbare prijs.

Binnen dit systeem vind je de Intensifier-lijn waartoe ook het Refreshing Foam Mask behoort, dit zijn producten met een extra (extra vocht, extra detox, bescherming, stralende teint, ...), die geschikt zijn voor elk type huid.


Uit de bus komt er een hele toef schuim, maar als je dat aanbrengt op je huid, krijgt je een soort van witte moussecrème die je dan een kwartier laat inwerken. De restjes masseer je in, dus veeg je niet weg. Het resultaat is een intense hydratatie. Het gevoel dat mijn huid hiervan krijgt blijft echt lang hangen en doet mij wat denken aan de La Mer Facial van enige tijd terug. Om er optimaal van te genieten, gebruik ik dit masker tegen de vroege avond, zodat het de resultaten de rest van de avond kunnen inwerken. Dit is geen masker om even snel-snel aan te brengen, hier moet je je tijd voor nemen!


Geen tijd? Dan kan je het Erborian Sleeping BB Mask (50 ml - € 29,00 - verkrijgbaar bij ICI Paris XL) proberen, een nachtmasker dat je huid omvormt naar een fluwelen, zachte en egale superhuid en dat zelfs in de meest,e intense stressperiodes. En je hoeft er niets voor te doen, want het masker werkt 's nachts voor jou :) Het werkt als een gezichtspakking, waardoor de heilzame ingrediënten op je huid worden gehouden en het hydrateert tegelijkertijd je huid.

Dit masker gebruik je twee à drie keer per week, na de avondverzorging. De bedoeling is dat je een dun laagje aanbrengt over je gezicht en dat het de hele nacht inwerkt. Ik moet zeggen dat ik de eerste keer schrik had om dit te gebruiken. Iets met visioenen om 's morgens wakker te worden met een rood gezicht :)
Niets van dat, 's morgens is een groot deel van het masker ingetrokken (in mijn huid of in mijn kussensloop, da's de vraag) en heb ik een huid die zacht aanvoelt en er rustig uitziet. Net wat het Sleeping Mask belooft, dus.

En toch ben ik er niet zo dol op. Ik weet niet wat het is, maar ik slaap niet gerust als ik hiermee in mijn bed kruip. Ik blijf precies constant alert dat ik netjes op mijn rug blijf liggen, zodat het masker niet over mijn hele kussensloop wordt uitgesmeerd en het in mijn haar belandt (normaal gezien slaap ik op mijn zij/buik). Een beetje spijtig, want dat heeft eigenlijk niets met het resultaat te maken.


Nog meer oosterse huidverzorging met het Belle de Jour White Lotus Mask (75 ml - € 115,70 - verkrijgbaar bij ICI Paris XL). Met de natuur als inspiratiebron staat Kenzoki erop dat de producten doen wat ze zeggen en wat ze beloven. Een stralende huid betekent positiviteit en plezier en Kenzoki zorgt voor je stralende huid via een positieve huidverzorging en een ritueel waar je plezier aan kan beleven.

Belle de Jour is Kenzoki's algemene verzorgingslijn en bevat een hoge concentratie witte lotus, die ze zelf kweken in China. De witte lotus heeft een ontspannende en kalmerende werking die de huid terug haar evenwicht laat vinden. Zelf noemen zij dit hun bubble effect. Die effecten zitten ook in de Belle de Jour-producten. Zo wijzen tests uit dat de hoeveelheid cortisol (stresshormoon) daalt nadat men deze producten aanbrengt. Dit noem ik inderdaad positieve huidverzorging! Jammer genoeg is de prijs ook navenant, dit is het duurste masker in mijn collectie.


De hele look en feel van Kenzoki is zen, helend bijna. De verpakkingen zijn rustig, strak en mooi. Bij het masker wordt een kwalitatief kwastje geleverd dat je kan gebruiken om het masker in alle zachtheid en in een dun laagje over de huid aan te brengen. Je laat het masker tien minuten intrekken en daarna kan je hem weghalen met een vochtig watje.

Je zou denken dat het masker wat te voedend is voor een gemengde huid, toch is het niet zo. Mijn huid wordt er gewoon happy van, zachter, gladder en ziet er beter uit.


Ik houd wel van een 'specialleke'. Het volgende masker wordt warm als je het aanbrengt. Ja, ik ben soms gecharmeerd door de eenvoudige dingen :) Qiriness Le Wrap Terre d'Orient (50 ml - € 27,00) is een zuiverend mineraalmasker met twee triootjes: een zuiverend trio van klei en gesteente (vulkanisch gesteente, Marokkaanse klei en remineraliserende witte klei) en een trio van plantaardige en etherische oliën:
 •  Plantaardige Olie van Druivenpitten: werkt kalmerend en verzachtend;
 • Etherische Citroenolie: werkt antiseptisch, genezend, bacteriën dodend, samentrekkend en verkwikkend en draineert en ontlast de verstikte huid;
 • Etherische Pepermuntolie: stimuleert, versterkt en zuivert, helpt vermoeidheid bestrijden en lichaam en geest verkwikken; werkt ontstekingsremmend en genezend.


Deze wrap werkt zuiverend, opent je poriën en onttrekt dus al het slechte uit je huid. Daarna is je huid terug in balans, ziet het er verfijnder en gezonder uit en heb je een heldere, mattere huid. Het is geschikt voor alle huidtypes, maar vooral voor de gecombineerde of vetter huid.

Je kan hem aanbrengen op een droge huid, maar voor een warmer effect (en in mijn ogen, betere zuivering omdat de poriën nog meer openzetten) zorg je eerst dat je huid vochtig is en breng je dan pas een dikke laag aan. Tien minuten laten inwerken en dan afspoelen! Dit masker heb ik waarschijnlijk het vaakst gebruikt, omdat het erg goed aansluit bij mijn huidtype. Ook dit masker vind ik betaalbaar en ga ik zeker heraankopen!


Hydraphase Intense Masker (50 ml - € 13,99) van La Roche-Posay is een hydraterend en kalmerend masker. Zoals ik al eens eerder zei, is hydratatie een belangrijke factor tegen huidveroudering. Het werkt tegelijk kalmerend voor de gevoelige huid en helpt je huid om het vocht vast te houden.

Van de vijf maskers is dit het goedkoopste, maar daarom niet het minste. Ondanks zijn goede hoeveelheid, zit dit masker in een compacte tube, wat ik zeker weet te appreciëren. Stiekem heb ik er ook een boontje voor; Hydraphase Intense Masker is klein, schattig, maar tegelijk groots. Het is meer een gelcrème, ruikt lekker fris en voelt aangenaam op de huid. Niet te koud, niet te warm, gewoon net zoals het moet. Het smelt een beetje weg in de huid en na 10 minuten haal ik de overschot weg. Een comfortabele huid is het resultaat.

Gebruiken jullie wel eens een masker?
Share:

12 opmerkingen

 1. wat een fijn en uitgebreid artikel! die van kenzoki <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat van kenzoki klinkt zalig maar vrees dat ik het geld er niet voor over heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het Hydraphase masker gebruik ik regelmatig. Het is inderdaad erg fijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nooit eerder een schuimmasker gezien! ziet er leuk uit! net als de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. deze maand in goed gevoel ook een review van 5 maskers en de hydraphase komt er als beste uit (Babor was ook 1 vd 4 andere)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie producten! Die van Babor lijkt me wel wat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh de Belle de Jour lijn is zo heerlijk ! Heb er ooit es een nachtcrème van gehad, meest goddelijke spul ooit. Juist jammer van de prijs :p

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het Kenzoki masker vind ik zelf erg fijn. Het Erborian Sleeping Mas...ik zie 's ochtends helaas niet echt verschil met de avond voordien...beetje een tegenvaller. het Quiriness masker lijkt me erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn favoriet is de minst 'hippe' van allemaal: het La Roche Posay masker :-) La Roche Posay heeft gewoon hele goede producten, punt. Het Kenzo masker heb ik ook eens geprobeerd, maar ik kreeg er gigantische uitslag van :-/ Rode bultjes voor een prijs van meer dan 100 euro, bah! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. JA, maar ik gebruik het te weinig.. Die van La Roche Posay heb ik ook, erg fijn! Ik ben ook fan van het 3 minuten masker van L'Occitane!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie collectie! Ik wil best zelf eens wat meer maskers proberen, voorlopig blijft het voor mij bij eentje van Vita Verde die mij wel echt aanstaat. Maar eens bij iets anders kijken kan nooit kwaad, nietwaar :-)
  Die producten van Kenzoki vind ik echt zoooo prachtig, sta ik altijd over te mijmeren bij Inno maar heb het geld er ook niet echt voor over.

  <3

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig