21 augustus 2012

ZOMERFRIS III: SPRAY AWAY!


Wat een zalig weer hebben we afgelopen week toch weer gehad! Lekker warm en oké, soms wel een beetje broeierig, maar dat kan wel worden verholpen :)


Ik spray nog steeds met de Body Mists van The Body Shop, maar die gebruik ik niet op mijn gezicht. Daarvoor reserveer ik deze twee: MAC Fix+ en Evian Brumisateur.

Mijn Fix+ gaat al heel lang mee en ik ben er dol op. En dat terwijl ik er eerst niets van moest hebben. Water in sprayvorm, dat was vast niets speciaals, dacht ik. Maar ik zwichtte, kocht hem en sindsdien is het een vaste waarde in mijn make-uproutine! Het zorgt ervoor dat het poederige verdwijnt, dat mijn make-up meer een geheel wordt. Het is officieel geen setting spray (wel een finishing spray), dus het is niet bedoeld om je make-up te fixeren (ondanks de naam), maar ik vind wel dat mijn make-up er baat bij heeft.

Ik vermeldde in mijn eerste review al dat ik het een beetje te duur vond om gewoon als verfrissingsspray te gebruiken. Dat vind ik nu nog steeds :)


Gelukkig is Evian Brumisateur een pak goedkoper! Het heeft eigenlijk een gelijkaardige werking als Fix+, wat wil zeggen dat je hem kan gebruiken om je huid te hydrateren en te verfrissen, maar ook je make-up laten fixeren.

De Brumisateur bevat Evian, een natuurlijk mineraalwater met een natuurlijke balans aan mineralen en een neturale pH-waarde. Het is dus geschikt voor elk huidtype. Ook Fix+ bevat vitaminen en mineralen en kalmeert de huid met een mengeling van groene thee, kamille en komkommer.

Je kan het meermaals per dag gebruiken om je huid op te frissen. Of het mijn huid bijkomend hydrateert, durf ik niet zeggen, maar het is wel verfrissend! Zelf houd ik het op halve armafstand, spray ik enkele seconden lang en laat ik het gewoon opdrogen. Je zou de restjes kunnen opdeppen, maar eigenlijk vind ik dat niet nodig.


Wat is dan het verschil tussen Fix+ en Brumisateur? Fix+ heeft een bepaalde (lekkere!) geur, Brumisateur is gewoon neutraal. Zoals je ziet, verschilt ook de spraykop zelf: bij Fix+ krijg ik een gewone nevel, bij Brumisateur een veel fijnere nevel. De grote dealbreaker is de prijs en verkrijgbaarheid. Indertijd heb ik deze Fix+ gekocht bij MAC in Antwerpen voor € 16,00, terwijl je de Brumisateur kan vinden bij de Delhaize, Di en apotheker voor enkele euro's, afhankelijk van het formaat dat je koopt. Het kan dus geen kwaad om deze tussendoor als verfrissingsspray te gebruiken!

Ik houd van mijn Fix+, echt waar, maar Evian Brumisateur biedt stevig weerwerk!

Welke spray verkiezen jullie?
Share:

18 opmerkingen

 1. Ze klinken beiden wel goed. Die van Mac klinkt dan wel chiquer dan die van Evian, maar als die van Evian beter is, kies ik voor de goedkopere Evian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook fan van de Evian spray, hij is gewoon net iets frisser dan de Mac Fix+ :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik gebruik nu even de Hannah Vitamin Complex als ik het echt niet meer aankan. Maar die is nog duurder dan de Fix+ van MAC. Misschien toch maar eens zo'n fles van Evian halen? Ik denk dat je hetzelfde effect ook kan krijgen met een plantenspuit of reisflacon met spraydop! :) Wie weet ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook ontzettende fan van de fix+ spray. Echt een geweldige aankoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ze allebei erg fijn om te gebruiken !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze werden hier de laatste weken ook uitgebreid gebruikt, vind ze allebei heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik gebruik een brumisateur van Avène :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb MAC Fix+ en kan echt niet meer zonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik verkies TBS Vitamin E spray ^^ hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind ze beide erg fijn, als is die van MAC wel veel beter om mijn make up op zijn plaats te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar als die Evian Brumisateur maar een paar euro kost, wil ik het er wel eens op wagen. Het lijkt gewoon zo verkeerd, eh, water op je make-up...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zag deze zaterdag in actie (Evian) en ga hem toch ook eens aanschaffen! Zo benieuwd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ze ook allebei, Fix + gebruik ik na mijn make up, de Evian is ook meer als verfrissing.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind de Evian spray heerlijk. Maar die van Mac ook. Ik ga voor de budgetvriendelijke versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als het puur gaat om de verfrissing:
  geef mij dan maar van die plastic flaconnetjes waar je water( van de kraan) in kan doen.Handmatig oppompen, en dan kan je zaalig genieten van de nevel.. Lekker goedkoop en duurzaam ! ik snap heel die "heisa" niet voor iets, wat op het einde van de dag ,hoe je het draait of keert, gewoon duur water is:)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zweer bij de face mist van The Body Shop!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hmmm.. Ben ik dan de enige die de Fix+ VOOR make up doet als basis? Mijn MAC artist in London deed het zo en toonde het me zo voor.. Ik ben haast 'bang' om het over m'n make up te doen hoewel zoveel mensen me blijven zeggen dat je het eigenlijk zo moet gebruiken. I'll try tomorrow. Fingers crossed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kan ook als basis! Zeker bij de MSF natural, bijvoorbeeld, dan krijg je juist meer egale dekking dan als je die droog gebruikt.
   Maar je moet niet bang zijn om het over je make-up te doen, je verpest er niets mee!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig