13 september 2012

BEAUTYLOVES ONTDEKT: CORYMER


Toen ik een mailtje kreeg over een merk met huid- en lichaamsverzorging op basis van zeeproducten, was mijn interesse meteen gewekt. Geen grote publiciteit of luxueuze verpakkingen voor Corymer, dat als merk liever investeert in het product en de ingrediënten. Ik kende het merk dus niet, maar vond wel interessant genoeg om het te testen.

Vooreerst iets over de verpakking: het merk is ecologisch ingesteld en verkoopt airless flacons, waar je dan navullingen voor kan kopen. Airless is voordelig omdat je amper productverlies hebt. Bovendien hergebruik je de flacon en koop je nadien slechts de (goedkopere!) navulling aan. Minder afval voor het milieu en een betaalbare navulling voor jou :)


Alle flacons zien er identiek uit: doorzichtig, met een metalen sluiting en een witte, plastieken pomp, die je kan afsluiten. Heel handig als je het product moet vervoeren, kwestie van het lekkagerisico te vermijden.
De eerste keer moet je een 20-tal keer op de pomp drukken, zodat de lucht uit de flacon wordt verwijderd, daarna loopt alles vlot.

Navullen gaat heel gemakkelijk: de dop openschroeven, de navulling opendoen en invoegen en dan de dop terug dichtschroeven. Het wijst zichzelf uit, veel moet je er niet bij nadenken.


Verder vertelt het product je wanneer je het moet gebruiken: op de verpakking staat een zonnetje en/of een maantje, zodat je weet of het product geschikt is als dag- en/of nachtverzorging.

Corymer heeft verschillende productlijnen, afhankelijk van je huidtype. Uit de Vitality-lijn testte ik het Effet Intense serum (30 ml - € 54,40 en € 45,00 voor de navulling) met mimosa tenuiflora en ginkgo biloba. Dit serum zorgt voor een onmiddellijke coup d'éclat, verstevigt en verzacht de huid en gaat zo de vermoeide look tegen. Je kan het dagelijks gebruiken, zowel 's morgens als 's avonds en dat voor je crème.

Qua textuur doet het mij erg denken aan mijn Estée Lauder Advanced Night Repair, maar dan is dit Effet Intense wel iets vloeibaarder te noemen. Wel trekt het even snel in en geeft het inderdaad een soort van gezond, energetisch gloedje aan mijn huid. Het is ook heel erg zacht voor de oogcontour, ik heb niet de indruk dat ik hiermee veel kwaad kan doen.


De Hydramaris-lijn biedt vier producten vol hydratatie (de naam geeft het al een beetje weg, lol!). Ik testte de Hydraterende Dagcrème (50 ml - € 38,60 en € 29,10 voor de navulling) met jania rubens, illipeboter en zachte amandelolie. Dit geeft best een lekkere crème die goed hydrateert. Voor mijn gemengde huid was hij in de afgelopen zomerperiode zelfs iets te rijk en dus schuif ik deze crème door naar mijn winterroutine. Drogere huidjes zullen hier waarschijnlijk het hele jaar door plezier van kunnen beleven.

Corymer koop je via hun eigen webshop, bij bestellingen boven € 70,00 betaal je geen verzendkosten. Ze hebben ook een actieve Facebook-pagina, waar er regelmatig nieuwe berichten en weetjes worden geplaatst.

Kenden jullie Corymer al?
Share:

14 opmerkingen

 1. Waaw klinkt heel goed! Ik vind de verpakking ook erg leuk :) Hoera voor ecologisch verantwoorde merken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klikt veelbelovend, ik kende dit merk nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt wel heel erg goed, ik kende het nog niet.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig ook met die zonnetjes en maantjes erop. Mijn interesse is gewekt en mijn creditcard voelt zich bedreigd☺

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er nog nooit van gehoord...tot nu! Klinkt veelbelovend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed! Had er ook nog niet van gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog nooit van gehoord but it looks good! :D
  En het ziet ern iet alleen goed uit, het klinkt ook nog 's veelbelovend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had nog niet van dit merk gehoord. De verpakkingen zien er wel apart uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nooit van gehoord maar klinkt veelbelovend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee, nog niet gehoord van dit merk, maar klinkt erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ken het merk ook niet maar het ziet er inderdaad goed uit !

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig