17 september 2012

GUERLAIN LA PETITE ROBE NOIRE


De LBD, of Little Black Dress, laat niemand onberoerd. Voor ieders smaak en in elke periode is er een bijpassend jurkje. Zelf heb ik een drietal in mijn kast hangen, die ik uit de kast haal als ik niet zo goed weet wat te dragen. Altijd elegant en passend, dus goed genoeg voor mij! Ook goed genoeg voor Guerlain, want twee jaar geleden creëerden ze al het parfum, La Petite Robe Noire. Toen nog limited edition, maar in 2012 maakt het parfum een definitieve comeback mét prachtig geanimeerd filmpje.
Je suis absolument indispensable et totalement irrésistible.
Je côtoie les plus grandes actrices et fais tourner la tête des plus grands séducteurs.
Je suis la création parfumée Guerlain, chic, glamour et terriblement sexy.
Je suis La Petite Robe Noire.

Ik had het al eens geroken in de parfumerie (en was er direct voor te vinden),  maar twee weken geleden mocht ik La Petite Robe Noire ontdekken in haar setting, gevuld met Parijs, zoetigheden en LBD's. Het parfum wordt gekenmerkt door zwarte kers, patchoeli en roos en de kenmerkende Guerlinade (tonkaboon, vanille, iris en patchoeli).

Top: zwarte kers, amandel, rode vruchten, bergamot
Hart: essentie van Bulgaarse roos, absolute van Turkse roos
Basis: zoethout, gerookte zwarte thee

Dit is gewoon een érg lekkere geur, hij is zoet, maar niet überzoet, en er zit ook een sensuele, vrouwelijke kant aan. Hij is echter niet té zwaar, ik draag hem met gemak van 's morgens af en hoewel de geur goed blijft hangen in bijvoorbeeld mijn sjaal, overheerst hij niet.

De flacon vind ik best speciaal: hij werd gebaseerd op twee andere Guerlain-parfums, Mitsouko en L'Heure Bleu. De dop is een omgekeerd hart, verder zie je de schouders van de vrouw en een dégradé jurkje met pofmouwtjes, om al dansend de dag of nacht in te gaan :)


Guerlain La Petite Robe Noire eau de parfum - 30/50/100 ml - € 57,39/82,91/119,04
Body lotion - 200 ml - € 49,94
Douchegel/badschuim - 200 ml - € 42,52
Share:

20 opmerkingen

 1. die moet ik eens gaan testen in de parfumerie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk parfum ! En ik vind de campagne ook zo mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk <3. Mijn wishlist is weer wat langer geworden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. spreekt idd erg aan, heb meegedaan aan een wedstrijd van ici paris xl om het flesje te winnen. en anders koop ik het mss wel. al zou ik het graag winnen ;-))mooie post!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zo benieuwd hoe hij ruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het op zich wel een fijne geur, maar hij past niet zo goed bij mij vind ik. Ik hou eerder van fris, kruidig of zoet. Dit is iets mysterieuzer. En tegelijk ook heel herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De flacon is mooi en ik wil hem ook wel eens ruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 't Is een topper! Ik draag hem regelmatig en moet zeggen, ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vond hem persoonlijk niet zo lekker, ik hou meer van frissere geuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor mij doet'ie het niet echt, heb'm in de parfumerie geroken, niet echt de ideale plaats wegens overload maar bon. Het flesje daarentegen, wil ik gewoon al om uit te stallen :-D

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. de douchegel die bij dit parfum hoort wil ik hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dan heb ik nog nieuws voor jou, dit bericht is net vers van de pers: als je op 29/09 in de Inno (Brussel, Charleroi, Antwerpen) in outfit (dus in een little black dress) een van de genummerde flacons koopt, krijg je de fullsize bodylotion cadeau!

   Verwijderen
 12. Ik heb hem gisteren in de winkel geroken... heeeeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig flesje!! Ik ben benieuwd naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt een mooi flesje! Staat mooi op de badkamer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh my, het decor alleen al!! Zo mooi! Ben best benieuwd naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig