2 oktober 2012

MASCARA³: UNE, BOURJOIS, GIVENCHY


Een triootje, vandaag. Ah ja, drie mascara's in een review, da's een specialleke. Benieuwd hoe mijn wimpers eruit zien met een, twee en drie laagjes mascara? Lees dan even verder!


Ik begin met UNE Mascara Volume Green Pride (10 ml - € 14,99 bij Di en Inno). Bij UNE zijn ze trots op hun nieuwste telg, die 100% van natuurlijke oorsprong is. Om dat wat kracht bij te zetten, werd ook de verpakking in een soort van groen gehesen. Persoonlijk niet mijn favoriete verpakking wegens een beetje gebrek aan glam, maar het is de inhoud die telt.

Een inhoud die biologisch gecertificeerd is, die je wimpers 14 keer dikker maakt en die 16 uur lang houdt. Volume krijg je door de verschillende soorten wassen in de formule, die je wimpers voller maken maar ze ook zacht houden. 


Ik houd wel van dit borsteltje: het is volumineus, maar tegelijk héél compact en goed wendbaar. Ik kan dus mijn mascara gemakkelijk aanbrengen zonder al te veel op mijn oogleden te knoeien. De mascara is zéér goed op te bouwen, zonder klontertjes en ik krijg er inderdaad een mooi volumineus effect van. Of het ook effectief 14 keer dikker is, laat ik jullie zelf beoordelen, al vind ik niet dat ik moet klagen. 

Toegegeven, de verpakking is niet mijn dada, maar laat die vooroordelen maar vallen, want UNE heeft met deze Volume Green Pride echt een fijn product afgeleverd! Tegenwoordig leg ik een grondlaagje met mijn YSL Volume Effet Faux Cils en werk ik af met deze UNE Volume Green Pride.


Iets meer royalty bij Bourjois, met de Queen Attitude mascara (in zwart en bruin - € 14,49). Rechtstreeks geïnspireerd op de Egyptische make-up met als boegbeeld Cleopatra. Nu weet iedereen wel dat Cleo regelmatig een badje in ezelinnenmelk nam, maar ook de oogmake-up was toen al erg belangrijk. Dat het vooral om hygiënische redenen was, vergeet ik even ;)

De verpakking vind ik wel leuk gedaan, met dat Egyptisch-like opschrift en de bijbehorende kleuren. Het smalle, siliconen borsteltje heeft een schuine spiraalvorm met kleine en grotere stekeltjes. De bedoeling is dat de blik en wimpers naar buiten toe wordt getrokken, zodat het lijkt alsof je grotere ogen hebt.


Het effect wordt bij mij vooral duidelijk bij twee laagjes; drie is een beetje too much, dan gaan mijn fijne wimpers klonteren. Ik ben benieuwd om deze mascara eens te zien bij iemand die van nature vollere en dikker wimpers heeft dan mijzelf. Ik denk dat het effect dan veel mooier is. In elk geval lukt het wel om de wimpers een buitenwaarts effect te geven en ook de kleur is best mooi.


Nummer drie heeft de meest luxueuze en zware verpakking: Givenchy Noir Couture (exclusief bij ICI Paris XL - € 31,50). Ook Givenchy kiest voor een heel speciaal borsteltje. Hun Phenomen'Eyes ken je waarschijnlijk al (de mascara met het stekelige bolletje), Noir Couture heeft ineens drie bolletjes, met haartjes, maar dan in spiraalvorm. De bedoeling is dat je het borsteltje eerst als gewone mascaraborstel gebruikt, daarna kan je bijwerken met het bovenste bolletje.

De formule is een 4-in-1 en geeft volume, krul, lengte en verzorging. Ten opzichte van mijn naakte wimpers, krijg ik inderdaad wel lengte, krul en wat volume. Opbouwen gaat op zich gemakkelijk, ik moet alleen opletten met de mascara die zich tussen de bolletjes ophoopt, want dat kan wel eens op mijn oogleden blijven hangen. Af en toe de overtollige mascara wegvegen helpt dan wel. Ik vind ook dat een look met oogschaduw altijd een mooier effect geeft dan enkel het naakte oog, geen idee hoe het komt. Misschien omdat mijn wimpers dan al wat poeder hebben opgevangen, dat dan als basis dient?


Groot pluspunt aan deze Noir Couture is dat mijn wimpers erg zacht blijven. Geen crunchy effect te bespeuren en dat maakt dat hij ook gemakkelijk bij te werken is doorheen de dag. Je kan dus gerust kiezen voor een rustig effect overdag om dan je wimpers nog eens extra aan te zetten tegen de avond.

Voor wie het gemerkt heeft: ik gebruik nooit mascara op mijn onderste wimpers, daar zijn ze net iets te fijn voor. Ik krijg dan echt een Twiggy-effect en de keren dat ik het geprobeerd heb, heb ik de mascara er direct afgehaald, want ik vond het gewoon te raar om naar te kijken. Persoonlijk zou ik graag de wimpers van TiffanyD hebben - zoek haar maar op YouTube! - maar dat zal helaas een eeuwige wens blijven :)
Share:

20 opmerkingen

 1. Ugh this is so unfair! It seems like whatever you use, your eyelashes are just as lush and long!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die Une mascara is één van m'n favorieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zou ook haar wimpers willen hebben.... *zucht*
  Vind UNE resultaat zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Treezebees...wat klaag jij nu! Stamatia heeft hele mooie wimpers maar jij ook!

   Verwijderen
 4. ik vind ze alle drie wel mooi.

  komt er ook een favorieten filmpje van de maand september? ik zit er een beetje op te wachten, hihi ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 14 keer dikker zou ik niet beweren, maar met Une zien ze er wel goed uit. De Givenchy vind ik zelf erg fijn en gebruik hem tegenwoordig altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de mascara van UNE het mooiste effect geven

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van Une heb ik al een paar goede reviews gelezen. Ben best wel benieuwd naar die mascara !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind ze bij 2 laagjes eigenlijk allemaal mooi. Mascara's lijken altijd zo goed op mekaar qua werking vind ik, maar de prijzen zijn zo verschillend

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die Une mascara is hier ook favoriet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Une is precies wel een goede mascara!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Une vind ik het mooist, maar niet bij drie laagjes haha. Iets te spinnepotig voor moi! (a)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Une is toch wel duidelijk de winnaar voor mij hier! De verpakking is idd niet echt bijzonder, maar wat een mooi effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. i go for une! vind ik het mooiste resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die van UNE geeft het mooiste resultaat. Tempting ..;

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind de eerste het mooist! De mascara van Givenchy vind ik er een beetje raar uitzien hihi! En hij klontert ook erg.. leuk review!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijken me erg mooi!
  Die van Givenchy heb ik ook^^
  xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zien er alledrie super uit!!
  Mooie ogen heb jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. haha idd geef mij ook maar de wimpers van tiffany! Ik ben ook dol op mascara's die je wimpers zacht laten blijven, van de meeste drugstores krijg ik idd dat crunchy gevoel brr

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig