29 oktober 2012

ORAL-B TRIZONE 5000


Een keertje een ander type beauty dan make-up en huidverzorging, maar minstens even belangrijk! Een van de eerste dingen die mij opvallen bij mensen, zijn hun tanden. Nu hoef je van mij niet per se de perfecte Hollywood smile te hebben, maar je kan wel iets doen aan de verzorging van je gebit.

Zelf heb ik járenlang manueel gepoetst. In het middelbaar droeg ik namelijk gedurende enkele jaren een beugel (blokjes) en geloof me, dan leer je wel poetsen. Intussen hoorde ik wel regelmatig dat elektrisch poetsen veel beter is en dat je nooit hetzelfde resultaat kan krijgen door enkel manueel te poetsen, maar de echte stap naar elektrisch poetsen, heb ik pas onlangs gezet.

De Oral-B Trizone 5000 ziet er eigenlijk uit als een gewone tandenborstel, maar toch is het een volwaardige elektrische tandenborstel mét heel wat opties. De klassieke elektrische tandenborstel heeft een ronde kop, maar het Trizone-assortiment werkt dus met een elektrische kop die heel wat weg heeft van een gewone tandenborstel. Dat zou de overstap van een gewone naar elektrische tandenborstel wat moeten vergemakkelijken.


De borstel zelf bestaat uit drie verschillende soorten haartjes, die elk een andere kleur hebben. De lichtblauwe haartjes aan de kop staan los van de rest en bereiken moeiteloos je achterste tanden. De donkerblauwe haartjes reinigen het tandoppervlak en de tegengestelde witte haartjes poetsen tussen de tanden in.


Binnen het Trizone-assortiment is de Trizone 5000 de meest uitgebouwde, met vijf verschillende poetsprogramma's (Dagelijkse Reiniging, Gevoelig, Polijst, Massage, Grondige Reiniging) en bijgeleverde Smartguide. Dat is die timer, die je begeleidt en aangeeft wanneer je naar het volgende kwadrant mag gaan. Zo poets je dus netjes twee minuten lang - cheaten is niet toegestaan :) Ook geeft de Smartguide aan of je te hard poetst, zodat je weet dat je iets minder druk moet uitoefenen op je tanden. 
Verder krijg je de nodige tools, zoals een oplader met ruimte voor de andere opzetstukken (je kan dus een toestel delen!), extra opzetstukken en een heel handige en stevige reisetui. De batterij heeft trouwens een lange levensduur, hij gaat tot tien dagen mee, wat ik best indrukwekkend vind.


De Trizone 5000 heeft 40000 pulsaties per minuut en gaat 8000 keer heen en weer per minuut. Oké, ik geef toe, dat kan zelfs ik niet manueel halen :) Dus ik kan niet anders dan vaststellen dat ik een veel beter en properder resultaat krijg met elektrisch poetsen. Mijn techniek heb ik trouwens niet veranderd, ik doe gewoon nog hetzelfde als met een manuele tandenborstel, alleen doet de Trizone daarna al het werk voor mij. Het verwijdert gewoon veel beter tandplak en laat mijn gebit mooi wit achter. Misschien ook fijn om weten: als je nadien toch nog van opzetstuk zou willen veranderen, kan je op dit toestel trouwens ook de gewone ronde borsteltjes steken.

En jullie: manueel of elektrisch poetsen?

Oral-B Trizone 5000 met Smartguide - € 179,00
Het volledige Trizone-assortiment met een vergelijking tussen de verschillende modellen, vind je op de website van Oral-B
Share:

17 opmerkingen

 1. Ik poets elektrisch met een gewone standaard tandenborstel, 180€ vind ik precies toch wat veel :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is ook de meest uitgebouwde - oftewel pimped out :) Maar gelukkig zijn er ook minder dure elektrische tandenborstels, ook bij de Trizone-lijn.

   Verwijderen
 2. recently went back to electrical brushing and what a difference - had forgotten about that! currently still with a round but look forward to treat myself on the upgrade version - much Joy your way! G

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb altijd de neiging om te hard te poetsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt bij mij dan gelukkig nog mee! 't Is altijd even wennen, van manueel naar elektrisch.

   Verwijderen
 4. Ik poetste altijd al electrisch maar dan met het kleine, ronde borsteltje. Ik moest dus even wennen aan de grootte van deze borstel. Maar ik ben er ook echt tevreden van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik poets al jaren elektrisch. Mijn tanden lijken "gewoon" poetsen ook niet meer te verdragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Elektrisch all the way! Ik ben al zo'n 5 jaar overtuigd en heb ook meestal oral B.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik poets al jaren manueel maar ga binnenkort toch eens een elektrische kopen. Heb wel altijd een goed rapport bij de tandarts dus aan mijn poetskunsten zal het niet liggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik poets elektrisch met zo'n kleine ronde borstel. Ben best benieuwd naar deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. This one looks so fancy! I use an electric one from Oral-B, but it's a very basic model. It's been great though! When it breaks down I might look into a fancier one :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor mijn beugel poets ik ook altijd met elektrisch nu even niet omdat de haartjes bleven haken maar zodra mijn beugel er uit is ga ik weer elektrisch poetsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wissel af. Het vaakst poets ik elektrisch, ook Oral B trouwens maar een andere, maar af en toe gebruik ik ook de gewonde tandenborstel. Als mijn armspieren weer beginnen te verslappen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Manueel, al jaren! Ik heb wel interesse in een electrische tandenborstel, maar 180 euro vind ik toch wel belachelijk duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kijk dat vind ik nu superinteressant he :-D Ik poets zelf manueel, want ik vond het gevoel van elektrisch vroeger niet aangenaam. Deze is echt zot! Dat zou mij echt helpen om liever mijn tanden te poetsen, met zo'n timertje en aanwijzingen en zo, echt cool. Wel prijzig inderdaad maar ja... Mijn omgeving blijft mij ook maar zeggen dat ik moet overschakelen want dat het veel properder zou zijn... Wie weet binnenkort :-)

  <3

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig