21 november 2012

BASIC BEAUTY TOOLS x 3


Ze worden soms verwaarloosd, die beauty tools. Iedereen kwijlt natuurlijk op de mooie verpakkingen en texturen van make-up, maar eigenlijk zijn de beauty tools de harde werkers en verdienen ze ook wat erkenning :)


Mijn eerste beauty tool: een pincet. En dan niet zomaar een pincet, maar een Tweezerman. Ik kan je verzekeren, het verschil tussen 'een pincet' en 'een Tweezerman' is enorm. Dit is het scherpste pincet dat ik al gebruikt heb en hij blijf ook goed scherp. Ik spreek dan over jaren, want zo lang heb ik mijn eerste Tweezerman al. 

Zelf heb ik de Slant versie, het meest verkochte pincet met de schuine kanten. Ze bestaan in verschillende kleurtjes en regelmatig zijn er ook toffe limited editions te koop, maar ik moest natuurlijk gewoon voor een felroze gaan. 

Ze hebben meer pincetten in hun assortiment, maar ik kan de Slant van harte aanraden. Om het cru te zeggen: combineer een Tweezerman met een lichtgevende, vergrotende spiegel en je haarlt wenkbrauwhaartjes weg waarvan je niet eens wist dat je ze had. De schuine kant van de Slant sluit perfect aan op het stuk net onder de wenkbrauw en daarmee kan je perfect alle haartjes weghalen. Bovendien (en daarmee tonen ze wel dat hun product superieur is) biedt Tweezerman een levenslange garantie en mag je je pincet gratis laten slijpen. Je moet het dan wel opsturen naar de VS, maar 6 à 8 weken later krijg je je pincet als nieuw terug. Ik heb mijn pincet nog niet moeten laten slijpen, trouwens. Na al die jaren werkt hij nog perfect.

Tweezerman is in België exclusief te koop bij ICI Paris XL, voor een Slant betaal je zo'n € 23,00 (en hij is écht elke cent waard!).


Beauty tool nummer 2 is iets goedkoper: een slijper voor mijn oogpotloden. Deze heb ik (als ik mij niet vergis) een tijd geleden in de Di gekocht, toen ik aan zee zat en mijn slijper vergeten was. Zo'n dingen vergeet je natuurlijk nét op het moment dat je potlood stomp is en geslepen moet worden. Gelukkig is zoiets niet duur, voor een paar euro heb je er al een. Ik hecht dus geen belang aan het merk, mijn slijper moet vooral werken en voor de rest heb ik geen specifieke eisen.

Ik koop wel altijd een slijper met twee formaten: een voor gewone potloden en een voor dikkere potloden. Heel handig voor als je van die potloden gebruikt à la NYX Jumbo Eye Pencil. Niet dat ik zo'n potloden heb, maar voor het geval dát ik er ooit koop, heb ik al meteen een gepaste slijper. Ge moet voorzienend zijn in 't leven.


De derde onmisbare beauty tool is een wimperkruller. Hier heb ik wel weer dieper in de portemonnee getast, want het is er eentje van Shu Uemura. Je zag hem al in dit filmpje - vanaf 14:29 hoor je mijn ode en mijn rant. Nu heeft niet iedereen een wimperkruller nodig (al ben ik dan wel stikjaloers op jouw natuurlijk krullende wimpers), maar ik dus wel. Gekrulde wimpers geven je ogen een extra lift, laten je er wakkerder uitzien en helpen in mijn geval ook om mijn mascara gemakkelijker aan te brengen. 

Mijn eerste wimperkruller was er eentje van de Hema en hoewel ik ervan overtuigd was dat elke wimperkruller hetzelfde was, kocht ik toch deze bestseller van Shu Uemura (kuddegedrag, ik weet het). Ik heb het me geen moment beklaagd. Géén. Moment.

Dit is toch echt wel een fantastische wimperkruller. Geen idee hoe Shu het doet, dit is zowat de meest basic wimperkruller die je je kan inbeelden en toch merk ik een enorm verschil met mijn voormalige Hema-exemplaar. Mijn volledige wimperlijn past er in een keer in, ik doe me er geen pijn mee en de krul is duidelijk aanwezig. It ain't cheap, da's waar, en dat is dan het enige 'nadeel'. Ik weet de prijs niet vanbuiten, maar ik gok ergens tussen de € 20,00 à 30,00 Maar soit, ik ben wel bereid voor kwaliteit te betalen (alleen niet elk jaar, gnagna).

Ik heb natuurlijk nog meer beauty tools, denk maar aan make-upkwasten, tools om je nagels te verzorgen, kammen en borstels voor je haar enzovoort, maar deze drie basics had ik al in een vroeg stadium, lang voor mijn make-upcollectie zo uitgebreid werd.

Welke zijn jullie musthave basic beauty tools?
Share:

22 opmerkingen

 1. Oooit zal ik ook een Tweezerman kopen.... ik heb altijd van die goedkope pincetten gehad... ja, ze zijn botter en sowieso al snel bot, maar ik ben het gewend XD

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sowieso ik mijn Tweezerman, mijn kwasten en mijn wimperkruller (van Hema overigens en ik snap wat je bedoelt). X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh yay I have all three!!! I can't NOT curl my lashes, pluck my eyebrows, or line my eyes. That makes all of them real necessities!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mijn meest gebruikte tools zijn mijn pincet, mijn kabuki, mijn stipple brush en blending brush :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja, sinds ik een tweezerman heb ben ik ook verkocht! Geen andere meer!
  Een slijper kan je gewoon niet missen, maar een wimperkruller, ik gebruik het eigenlijk bijna niet, zou het echt eens wat meer uit de kast moeten halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke basics! En uiteraard heb ik ze alle 3 ook, maar van andere merken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik koop altijd mijn pincetten in de apotheek van vitry, vind deze ook goed

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb nog nooit een wimperkruller gebruikt, durf dat precies niet :p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn wimperkruller is niet zo'n toppertje, ik ben van plan om die van Tweezerman te kopen die je kan opwarmen met je haardroger. Daar al ervaringen mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo eentje heb ik nog niet geprobeerd, maar het lijkt me wel dat je daar een uitstekend resultaat mee krijgt. Ik zie dat als de variant van de krultang, maar dan voor je wimpers. Dus met hitte moet dat nog gemakkelijker gaan. Wil daar wel eens foto's van zien, mocht je hem kopen!

   Verwijderen
 10. ik heb 2 pincetten van tweezerman. 2 verschillende formaten en motieven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tweezerman heeft inderdaad erg fijne pincetten !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik eigenlijk nauwelijks een wimperkruller maar ik heb mijn oog laten vallen op een LE van Shu, die wil ik wel eens van dichtbij gaan bekijken :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb nu alles van NEE make up omdat ik het ga verkopen tijdens workshops. maar ik heb ook een slijper van mac, een wimperkruller van mac (maar gebruik die niet) en een simpel pincet. Een tweezerman heb ik niet, mss moet ik dat wel eens aanschaffen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die Shu Uemura wimperkruller staat nog altijd hoog op mijn verlanglijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Absoluut drie onmisbare tools, helemaal met je eens!Is dit een speciale editie van Shu? Heb er ook eentje maar die is zilverkleurig vandaar de vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, af en toe verkopen ze de zwarte versie. Is niet anders dan de zilverkleurige, alleen de kleur verschilt.

   Verwijderen
 16. Er ligt inderdaad een wereld van verschil tussen een gewone pincet en een tweezerman, ze zijn echt geweldig. De Shu wil ik ook al heel erg lang, binnenkort toch maar eens aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn pincet is echt onmisbaar! Da's dus de meest essentiële beauty tool voor mij. Al moet ik wel zeggen dat de mijne stilaan aan vervanging toe is... ze begint een beetje bot te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik kan niet zonder mijn beautyblender!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nice! Die Tweezerman staat op mijn wishlist dus kom op he kerstman! En anders zal ik hem zelf moeten aanschaffen he! De Shu Uemura wimpertang wil ik ook wel eigenlijk, maar dan wil ik dat eerst eens in de winkel testen :-) En slijpers vind ik echt hatelijk, die kleintjes raken altijd verstopt met vette potloodresten. Maar ja, wat moet, moet he :-)

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mijn toppers zijn ook mijn Shu wimperkruller en mijn Tweezerman :)
  http://mistletea.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig