27 april 2013

SMEERTIJD!


Ook zo genoten van de twee warme en zonnige dagen deze week? Zo mogen er van mij nog meer volgen, hoor. 't Zonnetje dat komt doorpiepen, temperaturen die de sandalen aan mijn voeten verantwoorden en de zonnebril die pronkt op mijn snoet, I love it! Aan zonnebescherming geen gebrek, en dat is maar goed ook.



Eucerin Sun Crème SPF 30 - € 16,50 / Transparante Sun Spray SPF 30 - € 20,00 / Sun Allergy Crème-Gel SPF 50 - € 19,00

Eucerin Sun Protection gaat voor optimale bescherming. De twee sleutelingrediënten zijn licochalcone A (een natuurlijk extract uit zoethoutwortel dat de celschade beperkt en herstelt omdat het een krachtig antioxidant, is met ontstekingsremmende eigenschappen) en glycyrrhetinezuur (beschermt het DNA van de huid en stimuleer het huideigen herstelproces).




Nieuwe producten? Een gezichtsbescherming, Sun Crème SPF 30, speciaal voor de droge (en normale) huid, zodat de crème snel intrekt maar tegelijk de droge huid goed hydrateert en Sun Allergy Crème-Gel SPF 50 tegen zonneallergie. Die laatste komt zeker in mijn reistas terecht. Ik ben nu eenmaal bleek en mijn lijf ziet het grootste deel van het jaar geen zon. De keren dat ik dan eindelijk in de zon kom, moet ik mij goed beschermen of ik zit niet alleen met een verbrand vel, maar ook met een vel vol zonneuitslag. 


RoC Soleil Protection + Onzichtbare beschermende anti-aging spray SPF 30 - € 18,50 / Fluide 2-in-1 tegen bruine vlekjes SPF 50+ - € 17,50 / After-Sun verfrissende herstellende melk - € 14,20




Ook in het gamma van RoC Soleil Protection+ zijn er nieuwe producten. Als 30-plusser is het misschien tijd om mijn zonnebescherming anti-aging te maken :) RoC Soleil Protection + Onzichtbare beschermende anti-aging spray SPF 30 is verrijkt met vitamine E en combineert anti-aging voor het hele lichaam met zonnebescherming. Het leuke hieraan is dat je hem gewoon op je natte huid kan aanbrengen, dankzij de Wet Skin technologie.
Ook interessant: de Fluide tegen bruine vlekjes mét hoge SPF 50+: zonnebescherming en correctieve functie in een. Het verhindert dat nieuwe vlekjes worden gevormd of dat bestaande vlekjes donkerder worden, maar geeft je huid ook meteen een meer egale teint doordat het bestaande vlekjes lichter maakt.

Deze After-Sun is de enige in mijn uitgebreide collectie, maar is zeker niet onbelangrijk want after-sun verfrist en herstelt de huid. Deze van RoC bevat vitamine E en aloë vera en zorgt er ook voor dat het bruiningsproces van de huid wordt verlengd. En aangezien ik zo bleek ben, is dat meer dan welkom!


Nivea Sun Protect & Refresh - € 14,99-17,39 / Protect & Bronze Mini SPF 30 - € 3,39 / Pure & Sensitive SPF 50 - € 17,49

Net zoals heel veel mensen de witte crème in de blauwe pot in huis hebben, is ook Nivea Sun een goede basic zonnelijn met veel trouwe klanten.




Nieuwe producten? Protect & Refresh Vernevelende Spray SPF20/30/50 is een handig en gemakkelijk te gebruiken spray (rechtop, ondersteboven, links, rechts). De frisheid van de nevel wordt versterkt door de menthol die er in zit.

Pure & Sensitive SPF 50 heeft dan weer geen bewaarmiddelen, parfum noch kleurstoffen en biedt dus een hoge bescherming voor de gevoelige huid. Ook deze beschermt tegen zonneallergieën en geeft je huid extra hydratatie dankzij aloë vera.

De schattigste van de hoop: Protect & Bronze Mini SPF 30 in een superhandig miniformaat. Hij is kleiner dan mijn hand, dus zoiets geraak ik zeker kwijt in mijn tas.



Vichy Beautifying Compact SPF 30 - € 21,00

Make-up die eigenlijk verzorging is, dat kennen we intussen wel. Maar onlangs ontdekte ik toch nog weer een bijkomende vernieuwing: suncare makeup! Ik werd in elk geval instant happy van de opvallend vrolijke verpakking van de Vichy Beautifying Compact in mijn brievenbus.

Deze Beautifying Compact bevat SPF 30 en beschermt daarmee als een zonneproduct (maar is er geen vervanger voor!) en egaliseert tegelijkertijd je huid als een foundation. De foundation versmelt met de huid dankzij structuurgevende wassoorten en je kan hem laag per laag opbouwen, naar eigen wens. Doordat het met de huid versmelt, zijn er ook maar twee kleuren beschikbaar: Sandy Beige voor de lichte huid en Golden Beige voor de medium tot donkere huid. De kleuren zijn afgestemd op de Kaukasische huid en dus zouden deze twee tinten voor iedereen moeten werken.

Sandy Beige werkt prima voor mijn toch eerder bleke huid. Hij brengt supergemakkelijk aan en blendt goed in met mijn huid, zodat ik een lichte sunkissed gloed krijg, maar zeker niet overdreven. Een hele dag zonder bijwerken hield hij niet vol, maar daar is hij volgens mij ook niet voor bedoeld. De Beautifying Compact wordt echt naar voren gebracht als een product on the go, om snel even bij te werken onderweg of als je ineens leuke plannen hebt voor na het werk en je make-up er niet op voorzien is. Ik denk dat hij daar prima voor kan dienen, want je krijgt er een sponsje bij en een ingebouwd spiegeltje.

Tot slot enkele tips voor de die hard zonnekloppers:

  • Vergeet zeker je handen en je gezicht (óók je neus, oren, lippen ...) niet in te smeren!
  • Smeer altijd, overal en op regelmatige basis.
  • Smeer liever iets te veel dan te weinig.
  • De zon is het felst tussen 12 en 16 uur, dus dan moet je extra opletten. Blijf tussen die uren bij voorkeur in de schaduw.
  • Zorg dat je niet verbrandt, dat brengt echt schade toe aan je huid en zorgt gewoon voor snellere huidveroudering.
En nu graag wat zon, please!
Share:

9 opmerkingen

  1. Hier nog iemand met een zonneallergie, ik ben in de zomer ook altijd druk in de weer met smeerseltjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik al jaren nivea, maar ik smeer echt te weinig haha! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Handig dit artikel. Ik had mezelf alweer serieus verbrand toen de zon ging schijnen, as usual... :(

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hoop dat ik mijn zonneproducten dit jaar eens echt kan gebruiken. Met die Belgische zomers weet je maar nooit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De anti-aging spray van Roc klinkt wel interessant ! Ik ben op zoek naar zonnebescherming die licht aanvoelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo, hier nog iemand met zonne allergie! Blij om te zien dat je er zo'n uitgebreide aandacht aan besteed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk artikel! Laat het zonnetje maar komen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb zeker genoten van de zonnige dagen afgelopen week! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig