19 mei 2013

SUMMER FOOT CARE


Van perfecte timing gesproken. Flashback naar een maandje geleden. Beeld je in: twee kreupele mensen met vermoeide en pijnlijke voeten. Enter: een doosje vol Hansaplast footcare. Halleluja!

We hadden een en ander aan de voet hand :) Na een heel weekend huis ruimen, afwassen, opruimen, weggooien, een container vullen en véél op en af lopen, waren mijn voeten erg vermoeid. En als het een keer mooier weer wordt, moeten de voeten klaar zijn voor ballerina's, sandaaltjes en flipflops (géén fitflops!).

Dus deden the boyfriend en ik een at home pedicure. Te beginnen met een warm voetenbadje om de eerste verlichting te bieden. Ik gooide er een bruisballetje in en een paar druppels aromatische olie en zette mij een kwartiertje in de zetel. Zo'n voetbadje zorgt er ook voor dat je voeten zacht worden, wat het dan weer gemakkelijk maakt om ze achteraf te verzorgen.



Na het voetenbadje is het tijd voor het echte werk met een puimsteen of voetenrasp. Welke je kiest, hangt een beetje van je eigen voorkeur af. Een puimsteen is lekker compact en goedkoop (Hansaplast Anti-Eelt puimsteen - € 2,99) en maakt je voeten goed glad en is ideaal voor de hielen en voetzolen. Ietsje ergonomischer is zo'n voetenrasp (Hansaplast Anti-Eelt voetenrasp - € 5,19), want dat ligt beter in de hand en heeft meestal ook verschillende oppervlaktes. De ruwe kant dient om het eelt te verwijderen, de zachtere kant dient dan om de voeten terug glad te maken. Na gebruik spoel je de rasp af en dan is hij als nieuw.


Maar je kan je voeten ook glad krijgen met een peeling (Anti-Eelt 2-in-1 peeling - € 5,69). Met een milde scrub van puimsteenkorreltjes en natuurlijke zoutkorrel verwijdert de peeling eelt en dode huidcellen en dat gewoon onder de douche. Wel even een kleine waarschuwing, want dit is een gevalletje van slippery when wet. Opletten dat je niet uitglijdt op de natte vloer... Meestal kies ik voor de snelle oplossing van de peeling, maar om de week of zo probeer ik toch met een puimsteen of voetenrasp aan de slag te gaan.

Ik zorg er ook altijd voor dat mijn teennagels goed worden verzorgd. Het beste is om je teennagels zo recht mogelijk af te knippen of te vijlen, want zo vermijd je ingegroeide nagels. Een fris, vrolijk kleurtje nagellak achteraf zorgt voor de perfecte afwerking!

Dan smeer ik mijn voeten altijd goed in met een voedende voetcrème. Deze Anti-Eelt gelcrème (€ 6,19) vermindert eelt en zorgt tegelijk voor gehydrateerde voeten. Ik verzorg mijn voeten altijd 's avonds, zo kan ik de crème rijkelijk aanbrengen en inmasseren; dan doe ik dikke sokken aan en laat het product de ganse nacht goed intrekken. Zachte voetjes for the win!


Als je nog een stapje verder wilt gaan, kan je een speciale deo gebruiken (Deodorant Fresh Active - 150 ml voor € 5,99) om je voeten langdurig fris te houden. Zelf heb ik daar niet zo'n nood aan, ik probeer gewoon goede schoenen te dragen en regelmatig af te wisselen. Als ik thuis kom, doe ik mijn schoenen ook altijd uit, zodat mijn schoenen kunnen verluchten en de voetjes kunnen ademen. Klinkt een beetjes oubollig, maar helpt wel!

De blaarpleisters (SOS blaarpleisters - € 5,99) waren trouwens voor the boyfriend, ocharme. Hij was er met twee grote blaren onder zijn tenen nog een beetje erger aan toe dan mij. Intussen zijn we er wel weer bovenop, gelukkig!
Share:

11 opmerkingen

 1. Ik vind de scrub ook erg fijn. Hopelijk wordt het binnenkort eindelijk mooi weer zodat ik mijn nieuwe sandaaltjes kan bovenhalen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo cute dat jullie samen een pedi doen :d ! Ik probeer wel op regelmatige basis mijn voeten te verzorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, ik doe ook altijd een rijkelijke smeerbeurt voor het slapengaan en dan dikke sokken erover :-D Dat doet ZO'n deugd, zeker na een dag verbouwen!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! je hebt me geïnspireerd, ik ga ook eens aan de slag met een flinke scrub beurt, is ook echt nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De voetenspray heb ik al heel regelmatig gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zien er leuke producten uit. Ik probeer elke week mijn voeten te verzorgen, maar dat lukt niet altijd even goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Liefde is...samen met je vriend een pedicure at home doen :D Haha, dat heb ik ook al samen met mijn vriend gedaan. Samen met onze voeten in een emmer warm water en hup, een brokje comforter bubble bar van lush erbij gegooid. En dat buiten, blootsvoets en tijdens een hete zomerdag. Dat is een fijne herinnering :D

  Hm, je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar deze 'collectie' van Hansaplast. Ik heb enkel pleisters van dit merk.

  Ocharme, je vriend met blaren onder zijn tenen...au

  ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is zo heerlijk om je voeten te verwennen! Laatst kreeg een staaltje van een voetlotion bij lush, en hmmm, het is heerlijk om het op mijn voeten te smeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die peeling lijkt me heerlijk :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De Anti Eelt Crème is zoo zacht! Dit zijn echt fijne producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hehe, de duo-pedicure is zo grappig :) bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig