12 mei 2013

Too Faced Natural Eye Palette

Too Faced Natural Eye Palette

Soms ben ik een diesel. Nee, scratch that. Ik ben eigenlijk altijd een diesel en kom dus maar traag op gang. Al is het deze keer wel heel erg. Dit Natural Eye palet van Too Faced heb ik al sinds Kerstmis en nu pas (!) kwam het in mij op om er iets over te schrijven. Ah well...

Too Faced heeft zoveel mooie paletjes (Naked Eye en Boudoir Eyes zit ik ook te lemmen) en hun verpakking is altijd heel erg fun en girly, maar dit Natural Eye palet is best nog compact. Het heeft een magnetische sluiting en is gemaakt van hard karton. In mijn Malm slijt zoiets niet af, geen idee hoe het overleeft als je het effectief vaak meeneemt.

Too Faced Natural Eye Palette

Too Faced Natural Eye Palette

Too Faced Natural Eye Palette

Binnenin vind je drie kaartjes weggestopt, hier vind je drie voorbeeldlooks met telkens drie kleuren oogschaduw. Handig voor wie zelf niet zoveel inspiratie heeft om met de kleuren aan de slag te gaan. Persoonlijk houd ik mij niet echt aan de looks en gebruik de kleuren van Day, Classic en Fashion gewoon door elkaar.

Too Faced Natural Eye Palette

Too Faced Natural Eye Palette

Too Faced Natural Eye Palette

Bovenaan vind je de Day-look met Heaven, Velvet Revolver en Sexpresso. Heaven is een mooie satijnmatte highlighter die ik met zowat elke look van dit palet gebruik. Velvet Revolver doet mij denken aan Urban Decay's Naked. Het is een hele mooie overgangskleur, perfect om in de arcadeboog en ietsje hoger te blenden. Sexpresso is érg gepigmenteerd - a little goes a long way. De eerste keer heb ik mij daarin mispakt, haha, en ineens had ik supersmokey eyes terwijl ik eigenlijk voor simpel en neutraal ging.

In het midden zie je de Classic-look met Silk Teddy, Push-Up en Erotica. Silk Teddy is voor mij een lookalike van Urban Decay's Sin (ook uit het Naked palet). Het zijn geen dupes, maar ze zijn toch wel redelijk gelijkaardig. Erotica vind ik iets minder gepigmenteerd en daardoor grijp ik meestal naar Sexpresso, hoewel Erotica een veel koeler bruin is.

Onderaan is er de Fashion-look met Nude Beach, Honey Pot en Cocoa Puff. Nude Beach is een ramp om mee te werken. Dit is meer geperste glitter dan kleur en dus hangen mijn wangen vol, elke keer weer. Jammer, want de kleur op zich vind ik geweldig, het is een mooie mix tussen Heaven en Silk Teddy en hij zou voor veel mensen kunnen werken gezien het een mooie champagnekleur is, en niet zo roze is als Silk Teddy. Honey Pot doet mij denken aan Urban Decay's Half Baked, waarmee je dus al drie kleuren hebt die je zou kunnen missen als je het eerste Naked palet hebt. Maar beauty junkie zijnde, vind ik de dubbels absoluut niet erg ;) Ook Cocoa Puff is prima gepigmenteerd en bevat her en der fijne glittertjes.

Hoewel ik erg blij ben met dit palet, zijn er twee 'maars'... De donkere kleuren zijn alledrie bruin, ik zou daar liever wat variatie in gezien hebben. Ik mis precies een zwarte kleur om het palet echt wel volledig te maken. Als ik op reis zou gaan, zou ik aparte nog zwarte oogschaduw moeten meenemen, terwijl ik dat liever zou willen vermijden. Ook denk ik dat je, mits je het Naked palet van Urban Decay hebt, niet echt iets zou missen, mocht je deze van Too Faced skippen.

Too Faced Natural Eye Collection - 3 x 2 g en 6 x 0,9 g - € 34,00 via Sephora.fr
Share:

21 opmerkingen

 1. mmm...mooie kleurtjes :) mooi palette om te hebben.

  een kartonnen verpakking heeft ook wel iets, hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb de matte versie, die is ook van karton en heeft best al veel over en weer gesleur overleefd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook een leuke paletje. Het fijne vind ik dat er ook 3 matte kleuren bij zitten. De Naked eye is ook een aanrader, daar zitten meer koelere tinten in. Al zijn deze iets minder gepigmenteerd naar mijn mening.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hem ook en het is zo'n fijn palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt zooo'n mooi palet! Had 't niet zo duur geweest dan kocht ik 't fo sure. Het ziet er echt prachtig uit ^^ Mooie naturelle kleurtjes ook, heel handig voor elke dag. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben dol op dit pallet, maar ik deel jouw mening over het vele gebruik van donkerbruine oogschaduws ook. Toch gebruik ik het bijna elke week :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi palet, en die swatches zien er echt goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. The quality of this one looks great, but you're right about the lack of variation. I might already own many similar shades in my stash, so I'll probably skip! Thanks for the review, Stamatia!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Herkenbaar van iets te reviewen na een lange tijd ;). Heel fijn paletje precies, ik denk dat dit vooral voor mensen zijn die echt van de basis dingen houden en niet zo'n grote collectie hebben. Super mooie swatches trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zo'n fijn palette! Ik kocht deze toen er bij Sephora een '1product, 1de aan halve prijs'-actie was en ik niet kon kiezen tussen Naked 2 en deze.
  Maar een zwarte oogschaduw, was inderdaad niet zo'n slecht idee geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn om te weten voor de eigenaars van het naked palette, thx!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. het was al uitverkocht bi sephora vorige maand :(

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een pigment ! Mooi palette met basiskleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Pigmentatie is wel super lijkt me. Alleen zien sommige kleuren er wat brokkelig uit. Jammer van de glitter persing.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit is echt z'on mooi palette, ik gebruik hem heel vaak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik had hem bijna gekocht! Gelukkig dus niet gedaan... Naked lijkt hier idd best veel op, maar dan met intensere donkere kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Pretty ! Ik wil al zo lang zo'n Too Faced paletje maar aangezien ik al zoveel nude kleuren heb, hou ik me toch nog wat in ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi palette, staat ook al lang op mijn wishlist :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig