14 mei 2013

ESSENCE ALL ABOUT MATT!


Ik moet toegeven dat ik bovenal een luxebeestje ben. Niet omdat ik denk dat luxemerken tout court beter zijn, maar omdat een mooie verpakking en een prachtig product mij wel kunnen bekoren. Ik koop ook liever een goed product dan tien middelmatige dingen, want op het einde van de rit heb je dan misschien meer geld uitgegeven dan als je gewoon het product had gekocht dat je oorspronkelijk wilde.


Dat gezegd zijnde, heb ik ook wel enkele budgettoppertjes in mijn stash zitten. Dingen die niet veel geld kosten, maar die echt wel goed zijn. En dan bedoel ik niet dat ze goed zijn in verhouding tot wat ze kosten, nee, dan bedoel ik dat ze echt goed zijn. Dat ze goedkoop zijn, is dan gewoon een extra pluspunt.Essence All About Matt! is er zo eentje. Ik kocht hem eigenlijk een beetje uit frustratie, omdat mijn Rimmel Stay Matte mij uitslag gaf en ik geen zin had om veel geld te spenderen aan een vervanger. Ik had op dat ogenblik ook geen high end merk in gedachten dus ik stond er wel voor open om gewoon naar het Kruidvat te trekken en daar eens te kijken welke poeders er in de aanbieding waren. Mijn vereiste: het moest een fixerend/matterend poeder zijn in geperste vorm.

En toen ging ik met All About Matt! naar huis. Ik weet niet meer wat ik ervoor betaalde, maar meer dan een paar euro kan het niet zijn. Budget, y'all. Voor de verpakking moet je het niet doen, dat is wel duidelijk. Er is niets mis mee, maar hij vormt geen meerwaarde voor het product. Simpel, plastiek, doorzichtig. Niet al te stevig (dus best niet te veel laten vallen) en zonder spiegeltje. Dat laatste is voor mij geen breekpunt, ik neem namelijk nooit poeder mee onderweg en maak me gewoon thuis op, waar ik sowieso een spiegel ter hand heb.


Het poeder zelf is wit, zonder al te veel poespas. Je krijgt 8 gram in het doosje, wat best redelijk is. Er zit niet echt een geur aan het poeder; enkel als ik er héél dicht met mijn neus op zit, ruik ik wel een soort van talkgeurtje (wat best kan, want talk is het eerste ingrediënt in de lijst), maar zeker niets dat mij stoort.

Wat het doet? Het fixeert mijn make-up met een transparant laagje poeder en het matteert ook. Niet overdreven, maar ik krijg wel een mooi mat effect. Het poeder is goed samengeperst, zodat mijn kabuki net voldoende oppikt en er geen overtollig poeder verstuift. Het effect van All About Matt! blijft eigenlijk de hele dag duren en het poeder verschuift of verdwijnt niet, zelfs niet op mijn vettere T-zone. En het beste van al: ik krijg er geen uitslag van!

En dat bedoel ik nu: dit is een budgetproduct dat gewoon goed is. Niet te veel poespas, geen franjes, maar iets dat gewoon deftig werkt en doet wat het moet doen, voor niet te veel geld.
Share:

13 opmerkingen

 1. Essence en Catrice hebben best wel fijne producten als je een beetje zoekt. Ik ben zelf fan van de gelliners.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben echt wel heel benieuwd naar deze eigenlijk. Ik ben ook altijd meer aangetrokken tot die verleidelijke luxeproducten maar af en toe kan zo'n budgettopper er ook wel bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bedankt voor de tip, ziet er interessant uit! ik zal toch weer eens langs kruidvat moeten passeren denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik voor budget kies, ga ik gewoonlijk voor Catrice, maar misschien moet ik het Essence-schap in de toekomst ook maar wat meer aandacht geven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn Catrice poeder is haast op, tijd om ook es op zoek te gaan naar een nieuwe ! Vind het echt zalig om budget producten in mn stash te hebben die dan nog eens supergoed werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik het losse matterende poeder van Catrice, dat vind ik erg goed. Dit lijkt me hetzelfde maar dan in compactvorm :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze lijkt me best goed, alleen heb ik al heel snel dat je op mijn huid vaak echt het poeder ziet soort cakey effect, dus niet alle poeders werken even fijn op mij, maar zeker het proberen waard! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het ook wel meer voor de duurdere luxemerken (lees 'parfumeriemerken'), net als jij dus ;) Het kan me echt een gelukzaliger gevoel geven als ik een goede, prachtig uitziende en gepigmenteerde blush koop van Dior dan eentje van Catrice ofzo. Misschien heeft dat ook met mijn leeftijd te maken. Ik ben 33 jaar en tast met plezier wat dieper in de buidel. Verder vind ik het heel fijn dat je vaak filmpjes en artikels maakt die over luxeproducten gaan. Dat is echt spek naar mijn bek en ik heb ook écht iets aan je blog. Ik heb al meermaals producten gekocht nadat ik er info over vernam op je blog. Duss..doe zo voort, hihi :D

  Je zei dat er geen high end merk was dat je te binnen schoot wat het poeder betreft. Misschien heb ik een tip voor je voor in de toekomst. Zelf gebruik ik het blot powder van mac. Goed spul :) En tof dat dit poeder van Essence je beter bevalt dan dat van Rimmel.

  Enfin, dit gezegd zijnde, wens ik je een fijne avond :) Ciao ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die ga ik me ook aanschaffen geloof ik :-) mijn Catrice 'transparent fixing powder' uit een of andere LE collectie is bijna op! Thx for the tip!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb hem ook gekocht, zomaar om eens te testen en ben er echt tevreden van !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het heel lang getrokken met mijn poeder van Rimmel! Vind deze nog steeds de beste tot nu toe! Als vervanger kocht ik er eentje van Kiko, die ook wel zijn werk doet! Als deze op is, ga ik eens voor een budget one ;)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig