26 juni 2013

Philosophy Total Matteness Cleanser & Mask

Philosophy Total Matteness Cleanser & Mask

Dames en heren met een gemengde of vette huid herkennen het fenomeen waarschijnlijk wel. Bij mij situeert het zich vooral op de T-zone, met name de zone van mijn neus en kin. Ik heb daar het meeste last van grotere poriën en glans en probeer mijn huidverzorging daarop aan te passen.


Philosophy's antwoord? Don’t get mad, get matte! Sinds kort gebruik ik een reiniger uit de Total Matteness-lijn. Het is meteen een reiniger en masker in een, wat het een gemakkelijk go-to-product maakt als je een niet al te uitgebreide skincare stash wilt. Niet van toepassing voor mij, ahum ;)

De hele lijn bevat het reiniger/masker duo, een toner en een serum. Je hoeft ze niet per se alledrie tegelijk te gebruiken, dat hangt een beetje van je eigen huid en voorkeuren af. Zelf heb ik wel baat bij de reiniger, en heb ik dan nog tal van andere huidverzorgingsproducten om na het reinigen te gebruiken.

De Total Matteness-lijn laat je poriën minder zichtbaar en neemt de overmatige glans weg. Er zit natuurlijk bamboe-extract in de producten, een ingrediënt dat veel olie kan absorberen en op die manier bijdraagt bij het verminderen van de poriën en de glans.

Philosophy Total Matteness Cleanser & Mask

Philosophy Total Matteness Cleanser & Mask

Ik gebruik de Total Matteness Pore-Minimizing & Mattifying Cleanser + Mask dagelijks als mijn ochtendreiniger. Het is een vloeibare, grijzige reiniger met een lichte korreltextuur en een nootje is voldoende om mijn gezicht te reinigen. Dat grijzige komt door de gletsjerklei die in de reiniger zit en dat ruik ik ook wel. Terwijl ik mijn gezicht was, komt er door die korreltextuur ook een lichte scrub aan te pas. Hij laat mijn huid dan ook zacht en glad achter en ik merk een fijn resultaat want de laatste weken ziet mijn huid er weer prima uit (no break-outs, halleluja!) Voor mij is hij niet te agressief, voor een gevoelige huid is dat waarschijnlijk wel het geval.

Als je hem op je droge huid aanbrengt en enkele minuutjes laat inwerken, kan je hem een keer per week ook als zuiverend masker gebruiken want de klei leent zich daar prima voor. Zelf heb ik daar niet zo een behoefte aan (zie mijn uitgebreide skincare stash - ik moet alles evenveel liefde geven!) en gebruik ik hem liefst als dagelijkse reiniger. Nu ik de reiniger geprobeerd heb, wil ik volgende keer ook wel eens de toner kopen. Good stuff!

Philosophy Total Matteness - verkrijgbaar bij ICI Paris XL
Total Matteness oil-free, mattifying pore eraser - € 40,50
Total Matteness pore-minimizing & mattifying cleanser + mask - € 26,50
Total Matteness oil-free, mattifying pore refiner- € 21,50
Share:

14 opmerkingen

 1. Ik heb ook best wel last van een vette T-zone en kin. Kan nog van pas komen deze lijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zalige lijn! ik heb er ook de scrub van, deze wil ik ook wel eens proberen. maar dagelijks scrub je dus een beetje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, lichtjes! Geen grondige scrub, natuurlijk, maar wel een fijn gevoel voor mijn huid.

   Verwijderen
 3. Die lijn ken ik nog niet, maar het is duidelijk de moeite om eens van dichterbij te bekijken lijkt me zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed. Ik ken alleen purity made simple maar wil graag meer producten van philosophy proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zelf enkele producten van philosophy en ben hier zeer tevreden van. Deze lijkt me ook erg fijn aangezien mijn kin en voorhoofd ook wat vetter is en hierdoor snel gaat glanzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben al een tijdje heel benieuwd naar deze lijn! Klinkt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hm interessant.
  Ik ben aan het azen op de microdelivery peel van Philisophy maar deze is wel handig om elke dag te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Microdelivery Peel en deze cleanser zijn wel twee totaal verschillende producten met verschillende doelen dus ik kan ze niet vergelijken. Je kan de Peel in elk geval niet vervangen met deze cleanser.

   Verwijderen
 8. This sounds good! Looks like cleansers doubling as masks are the new trend. I'll check it out when I'm at IPXL next time :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig