10 juli 2013

BOURJOIS SUMMER ON THE RIVIERA


Bourjois bracht een aantal nieuwe collecties en producten uit, waar ik eigenlijk heel enthousiast over ben. Wie graag de zomer (of de rest van het jaar) met een gebronsd tintje rondloopt, kan dat heel gemakkelijk faken met de zonnemake-up van Bourjois. De uitgebreide collectie kan, terecht, op heel wat bijval rekenen.Een van die producten is de Bronzing Primer. Hij ziet er op het eerste zicht best wel eng uit, dit is de enige kleur waarin hij te krijgen is en je begrijpt dat ik als bleke madam daar een beetje bang van werd. Gelukkig kom je met een klein beetje al een heel eind!

Met de Bronzing Primer kan je je huid een gladde, zachte basis geven, van waaruit je dan verder werkt. Ofwel laat je het zo, ofwel doe je er nog een foundation of poeder over. Ga je voor foundation of poeder, dan werkt hij ook echt als matterende primer. Hij legt dus een gladmakend laagje over je huid (en dat is ideaal om mijn poriën uit te blurren), matteert en geeft je huid een natuurlijk gebruind effect.

Dat deed mij onmiddellijk denken aan de Chanel Soleil Tan de Chanel Bronzing Makeup Base, want naar wat ik hoor en zie (lang leve YouTube!) doet die net hetzelfde. Als je graag eens zo'n bronzing base wilt proberen, zou ik absoluut voor de Bronzing Primer van Bourjois gaan!


Twee kleine aandachtspuntjes: net als de bekende "chocolade" bronzer, ruikt ook de Bronzing Primer naar iets chocolade-achtigs. Je ruikt het enkel als je het uitsmeert, daarna valt het niet meer op, maar wel iets om op te letten als je heel gevoelig bent aan geuren. Ten tweede, en vooral: gebruik hier niet te veel van! Een ienieminibeetje is voldoende, want je kan hem heel mooi uitblenden en je wilt wel een natuurlijke teint, maar geen oranje oven baked teint. Op de foto hieronder heb ik de primer héél lichtjes uitgeblend om de intensiteit te laten zien, op mijn gezicht blend ik veel meer.Nog meer prachtige producten voor minder geld dan de high-end versie: Bourjois Rouge Edition Shine. Ze lijken keihard op zoiets als de Dior Addict lipsticks en dat voor minder dan de helft van de prijs. Ik vind de verpakking best leuk: een beetje flashy, maar gemakkelijk om mee te werken. Onderaan de huls zie je de kleur van de lipstick, dus je hoeft niet meer te zoeken naar de naam, maar gewoon te grijpen naar de juiste kleur! De schuin afgesneden lippenstift brengt heel fijn aan en ze zijn supersmeuïg, zacht en hydraterend op de lippen.

Eigenlijk zijn dit lipsticks met een mooie glans en met het comfort van een lipbalsem. Perfectie. De kleur houdt redelijk (hoe matter een lipstick, hoe langer hij zal houden), maar ik vind het absoluut geen straf om de Rouge Edition Shine regelmatig terug boven te halen. 

Bourjois Bronzing Primer als basis onder mijn BB crème x Shine Edition 27 Oh my doll op de lippen

Ik begon met nr. 27 Oh my doll, een pastelroze kleur met fijne zilverkleurige parelmoerdeeltjes. Een beetje barbieroze, maar nog net draagbaar. Intussen heb ik ook nr. 24 Rose xoxo, een roze met blauwe accenten met fijn zilverkleurig parelmoer dat ietsje meer een violette ondertoon heeft en dus minder barbieroze is. Dat zijn al twee van de acht kleuren, nog zes te gaan. De volgende keer dat er bij Kruidvat een kortingsactie is op Bourjois, sta ik aan het schap ;)Bourjois heeft ook vier frisse zomernagellakken. Green Fizz is een beetje onconventioneel voor mijn doen, maar ik heb hem onderschat, want ik ben om. Dit frisse appelgroene kleurtje heeft iets neon in zich en valt echt op. Op een goede manier, want ik heb er heel veel complimentjes over gehad en dat gebeurt mij niet vaak als ik nagellak draag. Waarschijnlijk zijn mensen het zo gewend om altijd roze of koraal op mijn nagels te zien, dat fris appelgroen ineens een hele verademing is :)

Bourjois is onder andere verkrijgbaar bij Di en Kruidvat
Bronzing Primer - € 13,49
Shine Edition lipsticks - 3,5 g voor € 12,99
1 Seconde nagellak - 9 ml voor € 8,49
Share:

14 opmerkingen

 1. Oh, wat een leuke producten, en ze zien er echt heel mooi uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De lipstick is wel mijn ding ! Ik zou al niet tegen de geur van die bronzing primer kunnen, mijn reukorgaan is té ontwikkeld :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijken me leuke producten! De lipstick ziet er echt geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral het nagellakje vind ik erg gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh vind die nagellak kleur echt wel heel tof voor de zomer, zou hem ook nog aanschaffen. En die primer.. net chocomousse :d

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent de eerste die enthousiast is over deze primer. :)

  Ik vind de nagellak en de lipstick overigens erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat fijn dat je complimentjes kreeg over deze nagellak :)

  goed van je dat je, wat de nagellak betreft, uit je comfortzone durfde te stappen, hé?

  ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie producten en kleuren. Geeft echt een zomers gevoel ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie make upjes! Vooral de lipstick ziet er echt heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. That bronzing primer definitely reminds me of the Chanel one! I don't own it, but I recently swatched it and I was so impressed. I should check this one out though! The Chanel pot is HUUUUGE and I'll never finish it!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig