8 juli 2013

Glamglow Youth Mud Mask

Glamglow Youth Mud Mask

Ik kon niet weerstaan! De laatste tijd buzzt het rond Glamglow, een product dat helemaal hip is in Hollywood. Toen Cosmeticary aankondigde dat ze een prelaunch zouden doen, was ik er dan ook als de kippen bij en kocht het Glamglow Youth Mud Tinglexfoliate Treatment. Hello, sexy!

Glamglow Youth Mud Mask

Glamglow Youth Mud Mask

Glamglow Youth Mud is een 10 minuten anti-ageing masker, zou geschikt zijn voor elk huidtype en kan je twee per week gebruiken. De belofte: onmiddellijk een camera-ready glowing skin en dat dankzij een boel ingrediënten, zoals groene theeblaadjes, vulkanische puimsteen en mineralen, Franse zeeklei, komkommer, lavendel, kamille, ...

Glamglow Youth Mud Mask

Glamglow Youth Mud Mask

Glamglow is vrij populair in Hollywood en je merkt dat ook wel aan de hele feel & vibe van het product. De verpakking is bijvoorbeeld vrij opvallend en benadrukt meerdere keren dat je vooral very sexy wordt als je dit product gebruikt. Een beetje Amerikaans, but I like it!

Glamglow Youth Mud Mask

Glamglow Youth Mud Mask

Youth Mud is voor 99,7% parabeenvrij (er zitten enkele parabenen in, maar die hangen aan het einde van de ingrediëntenlijst), niet op dieren getest en veganistisch. Het is een dikke, grijsgroene brij en je ruikt de klei, groene thee en de lavendel erin terug. Ik vind het nog best lekker ruiken, eigenlijk.

Het masker zorgt voor een huidcollageensynthese die je huid laat stralen en zacht en glad maakt. Het exfolieert en vernieuwt de huid op verschillende niveaus, absorbeert onzuiverheden zonder de natuurlijke beschermlaag te verwijderen en helpt je huid beschermen tegen schade van vrije radicalen.

Je brengt Youth Mud aan op de schone huid en laat het gedurende 10 minuten inwerken. Tijdens de inwerktijd kan je een tintelend gevoel en een aanspannend effect krijgen. Voor mij was het vooral een aanspannend effect. Ik heb geen gevoelige huid en ik denk dat het daardoor komt dat ik geen 'last' heb van enige tinteling. Toch best opletten als je een heel gevoelige huid hebt, want dan zou Youth Mud misschien wat te sterk kunnen zijn.

Glamglow Youth Mud Mask

Glamglow Youth Mud Mask

Langzaamaan zie en voel je het masker drogen. Na 10 minuten is het helemaal droog en kan je het met water verwijderen. Maak daarbij cirkelvormige bewegingen, zodat je de korreltjes en theeblaadjes aan het werk zet en nog een exfoliërende werking hebt.

Glamglow adviseert per keer een 5 ml te gebruiken, wat maakt dat je hiermee 10 keer kan doen. Als je een beetje zuinig bent (een dun laagje is immers voldoende), denk ik dat je hier best nog wat meer uit kan halen.
In elk geval moet je zeker zorgen dat je het deksel goed afsluiten zodat er geen lucht aan kan, want Glamglow is een natuurlijk product en dat wordt met de tijd donkerder en dikker.

Ik ben in elk geval blij dat ik Glamglow al in de prelaunch heb kunnen kopen, love it! Ik heb nog andere kleimaskers in mijn badkamer liggen, maar dit is toch wel ietsje anders. Je kan altijd eens een kijkje nemen bij Cosmeticary of ze nog potjes van de prelaunch in stock hebben, de echte lancering is voor september voorzien. 

Glamglow Youth Mud Mask - 50 ml - € 49,95 bij Cosmeticary
Share:

17 opmerkingen

 1. Klinkt goed ! Ik moet dringend nog eens een bezoekje brengen aan Cosmeticary.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben benieuwd als andere bloggers ook tevreden zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vulkanische steen? Kiezel dus.. je bent je gezicht aan het scrubben met steen. that's not good :P
  Moet mijn 2 nog gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iedereen is er zo lovend over :) Must be something good :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het klinkt heel erg goed dit masker! Helaas dat het zo duur is... Misschien op mijn wishlistje voor kerst zetten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmmmm ik weet het niet... Misschien dat ik over een paar jaar dit soort producten wel zou kopen, maar 50 euro nu voor een kleimasker die je 10x kunt gebruiken neertellen... nee, dan moet ie op z'n minst wonderen verrichten :P Heb hem hier al in de winkel zien liggen, maar kon de verleiding makkelijk weerstaan :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er goed uit! Ik breng en masker aan met een kwast, dan kun je een mooi dun egaal laagje aanbrengen en gebruik je ook niet teveel. Dan is het wel 50 euro waard vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt wel goed maar inderdaad, is het echt beter als andere? Da's uiteraard altijd de vraag...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt goed! Ik ben fan van kleimaskers. Met mijn vette onzuivere huid zijn die het beste voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb hier al zoveel goeds over gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zie ze al een tijdje staan bij Douglas in Maastricht, was er ook al benieuwd naar :d

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik weet het niet, misschien als verjaardagscadeautje ;-) Ben wel benieuwd naar het resultaat!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh! Ik had hier al een persbericht over gezien en wil 'm ook supergraag uittesten. If it's good enough for Hollywood, it's good enough for me ;-).

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig