2 juli 2013

Chanel Le Volume de Chanel mascara

Chanel Le Volume de Chanel mascara

Een mascara als Le Volume de Chanel, zoiets roept gewoon mijn naam. Het was dan ook een kwestie van tijd voor ik hem in mijn stash had en ik kocht hem op een shoptripje in Antwerpen. 

De verpakking is vrij sober, een redelijk kleine, zwarte huls met op de zijkant in witte letters de naam Chanel. De borstel is dik en compact, de siliconen haartjes zijn vrij kort en brengen redelijk wat product in een keer aan.

Chanel Le Volume de Chanel mascara

Chanel Le Volume de Chanel mascara

Dat is ook meteen de sterkte en zwakte van deze mascara. Le Volume de Chanel geeft je met een enkele applicatie meteen kaboom volume, maar als je fijne wimpers hebt, is het erg oppassen, want dan kan dat te veel worden en gewoon een dikke klodderboel creëren. Dus ik neem nooit extra mascara, maar werk met wat er op de borstel zit en verdeel dat over mijn beide ogen. 

Sowieso: vóór ik met deze mascara begin, moet ik mijn wimpers krullen. Op dagdagelijkse basis krul ik mijn wimpers niet vaak ('s morgens voor ik naar het werk moet, echt... wie heeft daar tijd voor?), maar met Le Volume de Chanel is dat wel een must. Eens mijn wimpers gekruld zijn, houdt hij de krul er wel in, maar als ik ze op voorhand niet krul, lijkt er geen krul in te komen.

Wil je het meeste halen uit Le Volume de Chanel, heb je idealiter zelf al lange wimpers, want echt veel lengte haal ik hier ook niet uit. Ik heb jammer genoeg geen überlange wimpers en dus kan Le Volume de Chanel nooit mijn holy grail mascara worden.

Chanel Le Volume de Chanel mascara

Nog een aandachtspuntje: de formule is vrij nat. Ga dus niet meteen met je wimpers flapperen of in je ogen wrijven, want dat geeft gegarandeerd vlekken. Je ziet op de foto trouwens drie kleine zwarte puntjes op mijn oogleden, dat is dus wat er gebeurt als je geen geduld hebt :)

Misschien vreemd, maar toch vind ik dit een goede mascara, voor zover ik de handleiding volg (vooraf mijn wimpers krullen, goed verdelen over beide ogen, geen extra product bijnemen en opletten tot hij droog is). Ik zie hoe de mascara zich 'zet' op mijn wimpers en als ik na enkele uren in de spiegel kijk, denk ik toch altijd even "ah, mijn wimpers zien er nog best goed uit vandaag". Dus ik neem er de ongemakjes bij. Misschien is dit zo'n mascara die beter wordt met de jaren weken. Een beetje zoals wijn, maar dan van een ander kaliber.

Chanel Le Volume de Chanel mascara - € 27,45 bij ICI Paris XL
Share:

15 opmerkingen

 1. Deze mascara was echt niets voor mij (en m'n korte wimpertjes), jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op het eerste zicht ziet hij er me wel goed uit, maar ik ben helaas niet gezegend met lange wimpers dus deze gaat mij geen eer aan doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, ik vind deze niet zo positief op mij overkomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Brenda Andriese2 juli 2013 om 14:55

  Voor behoorlijk vavoom lashes en een krul zonder de wimperkruller ben je veeeeeel beter af met de Diorshow Overcurl. It's got it all: curl and volume!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi omhulsel, en mooi resultaat vind ik wel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ondanks de ongemakken lijkt het mij geen fijne mascara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze mascara werkt echt geweldig bij me. Na de sample ook de full size gekocht. Maar ik doe slechts 2 maand met een mascara. En 30 euro is echt niet cheap. Dilemma!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je het toch nog een goede mascara vindt ;)

  Jammer dat de formule vrij nat is. Deze zal ik maar niet op mijn wishlist zetten :)

  Ik kocht pas de Hypnôse Drama van Lancôme. Die met de leuke bolletjesprint uit de Alber Elbaz collectie. Die werkt fijn voor mij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hmmm toch wel jammer voor zo'n mascara. Er zijn ook genoeg budget-alternatieven die ook goed blijven zitten en zonder al die ongemaakjes :(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. This one works well for me, but not as well as some others. So sorry to hear you have so much trouble using it, but mascaras are always risky bets!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kreeg onlangs een staaltje van deze mascara bij de parfumerie. Ondanks dat mijn wimpers wel vrij lang zijn (maar ook wel dun), vind ik hem toch niet zo super, het is oppassen voor klodders! Heb vroeger wel al een andere mascara gehad van Chanel, waar ik heel tevreden over was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb hem ook en vind hem fantastisch! Ik heb van mezelf al volle wimpers maar niet echt lengte, en bij mij accentueert hij juist dat volume en maakt hij ze mooi lang. Het is inderdaad wel even zoeken hoe je hem moet gebruiken, na het aanbrengen gebruik ik altijd een wimperkam. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ziet er niet slecht uit maar toch wel een hoge prijs.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig