29 augustus 2013

Clarisonic Mia 2

Clarisonic Mia 2

Oh my gosh, it's here! Jep, dé Clarisonic kan je (bijna!) ook gewoon bij ons kopen, in de winkels van ICI Paris XL. Hoera!

Clarisonic Mia 2

Wie een beetje beauty savvy is, kijkt af en toe wel eens een filmpje op YouTube. De Clarisonic is een van de meest gehypete producten, maar tot voor kort was deze bestseller bij ons niet te vinden.

Het lijkt een beetje op een mega elektronische tandenborstel, maar dan voor het gezicht. De Clarisonic MIA 2 reinigt je gelaat door middel van maar liefst 300 oscillerende bewegingen per seconde. Dat gaat zo snel, dat het niet eens zichtbaar is voor het blote oog. Het heeft echter geen exfoliërend of schurend werking, wel voelt het aan als een zachte massage. Maar omdat de Clarisonic je huid zo grondig reinigt, voelt je huid achteraf veel gladder aan dan je gewend bent.

Clarisonic Mia 2

Clarisonic Mia 2

De Clarisonic verwijdert namelijk tot zes keer meer onzuiverheden dan je manuele reiniging en verfijnt daarbij de poriën. Blijf je het consequent gebruiken, dan belooft het na twee weken een heldere teint en gladde huid en een beter opname van je huidverzorging. Uit wetenschappelijke tests blijkt dat de Clarisonic tweemaal per dag kan worden gebruikt, zonder dat het je huid beschadigt of de talgproductie verhoogt.

Zelf beperk ik het gebruik tot enkele keren per week. Ik denk dat het een beetje zoeken is, kijken wat voor jou werkt, maar ik heb ervoor gekozen om er niet meteen in te vliegen. Het is naar mijn bescheiden mening verstandiger om een testperiode te voorzien waarna je de frequentie eventueel kan opbouwen, maar waarin je wel de nodige tijd neemt om te kijken in welke mate je huid hierop reageert en of je huid het wel aan kan om twee keer per dag een dergelijke grondige reiniging te ondergaan.

Mijn huid heeft baat bij die paar keer per week en heeft voorlopig ook niet meer nodig. De keren dat ik de Clarisonic gebruik, ben ik uiteraard enorm onder de indruk. Mijn huid voelt glad en zacht aan, veel gladder en zachter dan ik zelf kan bekomen met een manuele reiniging. Ik zie en voel mijn reiniger werken als nooit tevoren en dat heeft onvermijdelijk een invloed op alle huidverzorging die erna volgt.

Het was voor mij wel even zoeken naar de juiste reiniger. In principe kan je elke reiniger gebruiken, al worden reinigers met scrubbende deeltjes afgeraden en blijf ik daar ook ver vandaan als ik mijn Clarisonic uit de kast haal. Een schuimreiniger werkt zich prima, maar het product bevat wel veel lucht en wordt dus heel snel verspreid. Mijn gelreiniger van Clinique en Philosophy's Purity is tot nu toe mijn favoriet, maar ik ga (morgen, in Londen!) nog op zoek naar een fijne crèmereiniger, want ik vermoed dat dat de ideale partner is voor mijn Clarisonic.

Elke reiniging duurt exact een minuut: telkens 20 seconden op het voorhoofd en de neus/kin en 10 seconden per wang. De Clarisconic Mia 2 geeft zelf aan wanneer je van zone moet wisselen en stopt automatisch na een minuut. Je kiest zelf de snelheid en beweegt dan zachtjes over je huid. Het is ook veilig: als je te hard drukt, stopt het programma automatisch en zelfs onder de douche staat de waterproof Clarisonic zijn mannetje.

Clarisonic Mia 2

Clarisonic Mia 2

Clarisonic Mia 2

Op de Clarisonic MIA 2 passen verschillende borstels, afhankelijk van je huidtype. Er is een borstel voor de extreem gevoelige, gevoelige, normale huid en eentje voor grove poriën. Zelf heb ik de borstel voor de gevoelige huid en die werkt meer dan prima.
De haartjes op de borstels hebben een afgeronde top zodat ze de huid niet beschadigen. Ze zijn bovendien gemaakt van een speciale polyester vezel die minder vocht opneemt en zijn niet poreus, zodat ze compleet bestand zijn tegen bacteriën. Bij dagelijks gebruik kan je een borstel drie maanden lang gebruiken, daarna is hij aan vervanging toe.

Clarisonic Mia 2

Clarisonic Mia 2

Het mooie design van de Clarisonic wordt doorgetrokken naar de magnetische lader. Handig ook, want zo ben je zeker dat hij waterproof blijft. Eens opgeladen, gaat de Clarisonic 28 minuten mee. Dat is, met een minuut per dag, goed voor (bijna) een hele maand zorgeloos reinigen.

Intussen is de Clarisonic een vaste waarde geworden in mijn badkamer. Mijn huid is er blij mee en ik ben helemaal akkoord met de lof die het toestel de afgelopen jaren gekregen heeft. Ik zou hem niet meer kunnen missen!

Verkrijgbaar bij ICI Paris XL: vanaf 1 september 2013 online - vanaf 15 september 2013 in geselecteerde winkels - een verkooppunt vind je via Clarisonic.be
Clarisonic MIA 2 kit voor het gelaat - € 149,00
Clarisonic PLUS kit voor het lichaam - € 225,00
Reserve borstelkop - € 25,00
Cleanser - € 25,00
Share:

12 opmerkingen

 1. Ziet er echt super goed uit! Ik was al overtuigd, maar je hebt me nog maar eens extra kunnen overtuigen! :p

  xo Noor
  clothesanddreams.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed, hier ben ik ook nieuwsgierig naar:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. veel hangt af van je huidtype denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh jaloers! Ik wil hem ook heel graag dus hopelijk krijg ik snel de centjes bijeen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog maar enkel extreem positieve dingen gehoord. Deze wil ik dus zeker ook eens testen. Hallo spaarrekening!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nu een skinsonic, maar hij begint te mankeren. Deze lijkt me superleuk maar ik vind persoonlijk dat ik hem niet genoeg gebruik om de aankoop van een skinsonic te rechtvaardigen. Maar dan nog....ik wil er eentje... ooit misschien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. twijfel tussen deze en de Visapure maar welke zou het beste zijn of hebben ze een gelijkaardige werking? twijfel, twijfel...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb m al 2 jaar en ben er heel blij mee! Had m gewoon gekocht bij freshwatervalley, een nederlandse webshop en daar zijn die borstels ook goedkoper. 2 voor 30. Ik vind deze fijner dan die van philips visapure.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb iets beters... :-) Zachter, hygienischer, goedkoper. Maar ik zwijg er nog effe over, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben echt zo blij dat het eindelijk naar België komt. Ik kan niet wachten tot ik hem in mijn handen heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wil hem ook, maar de prijs... mijn studentenbudget kan dat niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig