27 augustus 2013

GIVENCHY ANGE OU DEMON LE SECRET EAU DE TOILETTE


Deze zomer viel er een nieuwe geur bij mij in de bus: Givenchy Ange ou Démon Le Secret, maar dan de eau de toilette-versie. Vorig jaar ontdekte ik al Le Secret Elixir, maar deze eau de toilette is dus de lichtere versie van Le Secret eau de parfum.

De flacon is identiek aan die van Le Secret eau de parfum of Le Secret Elixir: een soort van puntige en gehoekte kegelvorm, met aan de achterkant enkele inkepingen, waardoor je de flacon beter kan vasthouden. Ik heb een flesje (of zeg maar fles) van 100 ml en de vorm valt echt wel op in mijn parfumkast.


De flacon zelf is vrij basic gehouden: bij een eau de toilette hoort wel een luchtige flacon en dus bleef het deze keer doorzichtig. De kleur krijgen we van de eau de toilette zelf, die lichtgeel is. Het geeft bij mij wel direct een zomerse vibe af, als het licht erop valt doet het mij denken aan de zon in een flesje.

De geur begint fruitig, zoetig maar tegelijk fris. De zoetige aanzet opent met gekonfijte appels (pommes d'amour, van die suikerappels die je op de kermis kan kopen, met de rode glazuurlaag) en die kan ik er wonderwel ook echt in herkennen. Het zoetige gaat dan over naar een bloemig hart van rozen en jasmijnthee. In de basis blijft Ange ou Démon Le Secret een sensuele chypregeur, met patchoeli en muskus.


Net zoals de andere Ange ou Démon-geuren blijft ook deze eau de toilette dus een spel van onschuld en verleiding en vind je die dualiteit ook terug in de verschillende geurcomponenten. Voor mij is dit een fijne zomergeur die ik nog verder zal dragen naar het najaar toe. Het zoetige trekt mij wel aan, al ben ik blij dat het geen overdreven over the top zoetigheid is, want dat gaat mij snel vervelen. Ange ou Démon Le Secret eau de toilette heeft net genoeg onschuld in zich en gaat dan net op tijd over naar een meer vrouwelijk, verleidelijk parfum.

Givenchy Ange ou Démon Le Secret eau de toilette - 30/50/100 ml voor € 53,85/76,33/106,08 - verkrijgbaar in de parfumerie
Share:

10 opmerkingen

 1. Het flesje alleen al is prachtig! Ben benieuwd naar de geur :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hier de eau de parfum van en ik vind het een heerlijke geur, echt eentje die ik op vrij regelmatige basis op heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, de beschrijving van de noten in het parfu, klinkt echt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De eau de parfum vond ik al heel lekker ruiken !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat beschrijf je dit parfum smakelijk :)

  Ik ben wel benieuwd geworden naar de geur. Zeker omdat je in je beschrijving de term pommes d'amour liet vallen...mmm :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de originele al lekker maar aangezien ik een fruity fan ben denk ik dat deze al helemaal iets voor mij gaat zijn met dat beetje appel er in :d

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig