25 augustus 2013

KERASTASE COUTURE STYLING


Deze review is long overdue, intussen is de haarspray zo goed als leeg. Een van mijn favoriete haarmerken, Kérastase, bracht onlangs een eigen couture stylinggamma uit. Tot nu toe kon je bij Kérastase namelijk alle soorten haarverzorging vinden, met uitzondering van stylingproducten. En dus werd de Couture Styling gelanceerd, een gamma van luxueuze stylingproducten met mooie verpakkingen.


Van bij de aankondiging was ik meteen geïnteresseerd en intussen heb ik twee producten kunnen uittesten. De eerste is een haarspray, K Laque Couture, een hele fijne fixeerlak die je haar een medium hold geeft. Als je mijn opgemaakt-filmpjes bekijkt, valt het wel op dat ik bijna elke keer een fles haarlak laat zien. Ik kan niet leven zonder haarlak en gebruik het zowel voor los als voor opgestoken haar. Als ik mijn haar los laat, wil ik het model fixeren en voor een beetje volume zorgen. Ga ik voor opgestoken haar, durf ik wel wat meer haarlak gebruiken om mijn fijne haar in bedwang te houden.

Ik heb intussen dus ook al heel wat soorten haarlak geprobeerd. Deze K Laque Couture van Kérastase komt zonder pardon in de top vijf te staan. K Laque Couture is een hele fijne fixeerlak. Fijn, omdat de diffuser de haarlak echt heel fijn sprayt en ik er geen crispy haar van krijg. Mijn haar blijft in model, maar blijft tegelijk ook flexibel, daarom vind ik hem het meest geschikt voor mijn losse lokken.

Bij Kérastase doet de haarlak echter meer dan alleen maar fixeren: hij beschermt het haar tegen vochtigheid en doet het nodige om de frizz onder controle te krijgen, er is een UV-filter, hitte- en kleurbescherming ingebouwd, en vitamine E beschermt je haar nog eens tegen schadelijke invloeden vanuit je omgeving. 't Is een haarlak om u tegen te zeggen.

Het formaat (300 ml) ligt prettig in de hand en vind ik perfect: niet te klein en niet te groot. De geur is bovendien een hele fijne extra. Er zijn haarlakken die mij de adem benemen, niet zo bij K Laque Couture. Bij deze couturelak hoort een couturegeur en die krijg je er dus bij. Of je de coutureprijs erbij wilt nemen, is natuurlijk de vraag. Met dik 25 euro is deze haarlak niet de goedkoopste en dat is voor een grootverbruiker als mezelf wel een struikelblok. Koop ik deze opnieuw? Ja, zeker wel. Elke maand? Waarschijnlijk niet :)Het serum, K Touche Finale, is ietsje economischer. Het heeft dezelfde prijs, maar je doet er wat langer mee. Zoals de naam zegt, is dit een finisher, een eindproduct om je coupe helemaal af te werken. Het glansserum zorgt voor mooie, gladde lengtes en punten die superzacht aanvoelen.

Ook dit product bevat een UV-filter en houdt die frizzy haartjes onder controle. Met een à twee pompjes werk ik mijn haar af, het lichte serum trekt onmiddellijk in en maakt mijn punten glad en handelbaar.

Ik ben best onder de indruk van de stylingproducten van Kérastase, al had ik van het merkt niets anders verwacht. Het is fijn dat ze de verwachtingen hebben kunnen inlossen en ik heb al een volgend product op mijn verlanglijstje: de K Mousse Bouffante, een volumemousse.

Kérastase Couture Styling is te koop bij de Kérastase-kappers
Share:

9 opmerkingen

 1. Vind de verpakking in ieder geval geslaagd !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I don't use hair spray, but that serum looks nice! I still have so much Elixir Ultime though. Maybe it does more or less the same thing :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige verpakking en het lijken mij beide fijne producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige producten :-) Fijn dat je er zo positief over bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn goed eh :-) Mijn favoriete product uit de hele lijn is de Spray A Porter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het serum klinkt erg fijn. En ik vind de verpakking ook heel geslaagd !

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig