19 augustus 2013

RIMMEL LONDON SCANDALEYES GLAM MASCARA


Back to the sixties! Rimmel Londen gaat met zijn ScandalEyes Glam Mascara volop voor de ultieme Bambi-ogen: een mix van volume én perfect gescheiden wimpers. Ook in de vormgeving vind je de '60 terug: check de cirkels in contrasterend zwart-wit, zowel op de verpakking als op de promofoto. Daar zie je binnenkort Georgia May Jagger, dochter van, die me doet denken aan Twiggy.Maar het gaat natuurlijk om de mascara. Het borsteltje kreeg de vorm van een zandloper, bedoeld om de vorm van de wimperlijn te volgen. Op die manier wordt elke wimper afzonderlijk zowel naar boven als naar voren geduwd. In de formule zit collageen en keratine, zodat elk wimpertje het nodige volume krijgt, zonder ze broos of droog te maken. Ook belooft Rimmel London dat er geen klontertjes, vlekken of schilfers te zien zijn en dat de mascara tot 16 uur lang blijft zitten. De borstelpunt is nog eens afgerond en is perfect om de buitenste wimpers extra aan te zetten, zodat je ogen nog groter lijken.

Het grote borsteltje werkt wonderwel gemakkelijk. Ik krijg wel een beetje mascara op mijn ooglid, net boven mijn wimpers, maar dat is bijna niet te vermijden met dergelijke grote borsteltjes. Heel erg is dat niet, een wattenstaafje lost mijn probleem onmiddellijk op.


De formule is niet te nat, wat fijn werkt. Sommige mascara's zijn, zeker in het begin, nogal nat van textuur en dan moet je oppassen en wachten tot de mascara droog is (je kent dat wel: iets te enthousiast met de wimpers flapperen resulteert dan in zwarte vlekjes hoog op het ooglid, aaargh). Niet zo bij de ScandalEyes Glam Mascara, daar kan ik gewoon verder doen, laagjes opbouwen en hoef ik mij geen zorgen te maken dat een natte formule mijn oogmake-up zal verpesten.

Van naakte wimpers (zonder primer, noch wimperkruller) naar een, twee en drie lagen mascara

Een eerste laagje vind ik niet zo spectaculair, het echte vavavoom-effect krijg ik pas bij het tweede laagje. Nu houd ik van volume, dus voor mij mag het gerust een beetje meer zijn, maar je kan natuurlijk ook eerder stoppen. Het mooie aan de ScandalEyes Glam Mascara vind ik dat ik er wel wat volume van krijg, maar ook de nodige lengte. Het is niet het een of het ander, het is een fijne combinatie van de twee en de mascara klontert inderdaad niet samen. Bovendien krul ik mijn wimpers nooit voor een mascarareview en toch steken mijn wimpers niet meer recht vooruit. De subtiele krul bleef, net zoals de mascara, de hele dag mooi zitten.

Ik ken de mascara's van Rimmel London eigenlijk niet zo goed, maar de ScandalEyes Glam was een aangename eerste kennismaking. Deze fijne budgetmascara ligt over twee weken in de winkel!

Edit: Blijkbaar kan je de ScandalEyes vanaf 20 augustus al kopen in het Kruidvat mét korting van net geen drie euro. Jeeej!

Rimmel Londen ScandalEyes Glam Mascara in Black - € 12,99 - verkrijgbaar vanaf september 2013
Share:

9 opmerkingen

 1. Oh ik zag deze net in de reclame folder van Kruidvat en was er al erg benieuwd naar :) Ziet er wel goed uit en hij heeft een mooie verpakking!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit. Mascara's die zowel volume geven als verlengen zijn altijd fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er wel goed uit ! Ik hou trouwens wel van het Twiggy effect ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er een iets andere ervaring mee, grote borsteljes en Peggy vraagt oefening!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er mooi uit, altijd weer een test als je een nieuwe mascara koopt;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben er niet zo zot van. Maar op jou wimpers heeft het wel effect! Mijn top favoriete op dit moment zijn: Le Volume De Chanel en Maybelline The Rocket' Volume mascara :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mwa, ik ben niet helemaal overtuigd eerlijk gezegd. Hij lijkt een beetje klonterig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind die van Rimmel ook niet slecht meestal prijs-kwaliteit, alleen drogen ze bij mij super snel uit. De meesten gooide ik na 3 & 4 weken weg.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig