13 september 2013

GOSH CC CREAM


Wie de BB cream trend al beu is, gaat er misschien niet mee kunnen lachen, maar inmiddels maken we kennis met een nieuwe soort foundation, de CC cream.

De CC cream benoemen tot de opvolger van de BB cream zou er een beetje over zijn. BB en CC zullen nog een tijdje naast elkaar blijven bestaan, alleen focust de CC cream zich weer op andere punten. Daar waar de BB cream een beauty of blemish balm is (een soort van alles-in-een, verzorging, SPF, anti-ageing) is de CC cream een colour control of colour correcting cream en werkt het tegen de roodheid of dofheid in je huid. Kan je nog volgen? Uiteindelijk... BB, CC of gewoon foundation; ik wil vooral een fijn make-upproduct dat mijn huid egaliseert en goed blijft zitten.

Er zijn al een paar merken die een CC cream geïntroduceerd hebben, de een al met wat meer succes dan de ander. Laatst plaatste ik op mijn Facebook-pagina al een berichtje van de CC cream van Chanel, maar daarvan vond ik het prijskaartje toch wat te zwaar.


Sinds kort heeft ook GOSH er een in het assortiment, de CC cream met als ondertitel Illuminating Foundation. De CC cream van GOSH richt zich dus op het egaliseren van de teint door middel van lichtreflecterende pigmenten die imperfecties vervagen en het ingrediënt Gatuline Radiance, dat moet bijdragen tot de perfecte huid.De dekking is eerder licht (eventueel kan je plaatselijk wel opbouwen naar een medium dekking), dus je ziet mijn eigen huid nog zeker doorschijnen, maar de ergste roodheid en dofheid is wel weg. Het illuminating effect is merkbaar, de finish is een beetje gezond glanzend en glowy.
Daardoor is de CC cream niet enorm lang houdbaar op mijn neus en kin, een euvel waar ik wel vaker mee te maken heb dankzij mijn gecombineerde huid. Een goede primer wil al wel helpen, al houdt de CC cream het op die plekken nooit tot 's avonds laat uit. Een dagje op bureel wil wel lukken en door het gezonde effect vind ik dit eigenlijk nog wel een fijne dagdagelijkse foundation om te combineren met een redelijk neutrale make-up. Niet te zwaar, gemakkelijk om mee te werken en doet direct dienst om mijn huid toch ietwat te egaliseren - want concealer op heel mijn gezicht, daar heb ik 's morgens vroeg geen tijd voor. Ik houd van make-up, maar die vijf minuten extra in mijn bed doen het hem toch, hoor ;)

De verpakking is heel handig, de tube ligt goed in de hand en heeft een dunne doseerdop. Dat sluit meteen het risico op een overdosis product uit.Ik testte twee kleuren, Sand en Golden. Golden is voor mijn huid veel te donker, maar Sand is nog een goede match. Er zijn nog twee andere kleuren beschikbaar, dus vier in totaal, waardoor ik vrees dat toch niet iedereen zijn ideale match zal vinden.

GOSH CC Cream Illuminating Foundation is te koop in vier kleuren - 30 ml voor € 12,99 - exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat
Share:

10 opmerkingen

 1. denk dat ze voor mij allebei te donker zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even unrelated: wauw, welke blush is dat? Staat je echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is Guerlain Madame Rougit. Enkele artikels eerder vind je alle foto's en swatches!

   Verwijderen
  2. Dat klinkt als een product dat ernstig buiten mijn budget ligt. ;) Maar bedankt voor je antwoord!

   Verwijderen
 3. Klinkt best goed. Ik gebruik zelf nu een CC cream van een Aziatisch merk, vind het erg fijn, ook met een glowy effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had hem al in de winkel zien liggen maar ik laat de cc trend even aan me voorbij gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sand past nog net bij m'n huid, maar Golden is echt te donker :) Inderdaad jammer dat er zo weinige keuze is.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig