23 oktober 2013

LUSH Kerstmis 2013


Ik ben geen die hard Lushie, maar hun kerstcollectie... my oh my, die gooit elk jaar hoge ogen, ook bij mij! Omdat het elk jaar ook weer even wenen is als de limited edition kerstproducten uit de schappen verdwijnen, hebben ze er bij Lush voor gezorgd dat heel wat van de feestcollectie gebaseerd is op de geuren uit de vaste collectie. Zo heb je heel het jaar door de kerstsfeer bij de hand!

Sinds we verhuisd zijn, heb ik helaas geen bad meer ter beschikking, dus ik moet dit jaar alle leuke badfiguurtjes skippen. Jammer, want de kerstmannetjes zijn wel de leukste bruisballen ever! Ooit komt er wel weer een bad, maar tot die tijd moet ik het met de doucheproducten doen.


Al hoeft dat niet minder leuk te zijn. Golden FUN is een soort van playdoh-rol in Lush-vorm. Het is een vier-in-een-product want je kan er je haar en lichaam mee wassen, bubbels in het bad maken en vormpjes mee boetseren. FUN draagt ook bij tot het goede doel want een percentage van de opbrengst gaat naar Japanse kinderen. De geur van deze kerstFUN is die van Honey I Washed The Kids, de zeep die naar honing en caramel ruikt en is dus helemaal goedgekeurd! Ik gebruik Golden FUN ook als zeep, want boetseren is niet meer mijn sterkste kant :)


Vorig jaar viel ik voor Twilight douchegel (ik kreeg hem van mijn Secret Twitter Santa maar ook voor mijn verjaardag!) maar helaas duikt hij dit jaar niet op in de winkels. Wel is het een online exclusive, dus je kan hem enkel via de webshop kopen en enkel in een fles van 500 g. En uiteraard is hij op dit moment al uitverkocht. Iets waar ik wel van baal, want Twilight ruikt zálig en ik had er eerlijk gezegd wel op gerekend dat ik dit jaar weer een nieuwe lading kon inslaan. Wél aanwezig in de winkels is de immer populaire en überzoete roze douchegel Snow Fairy (vanaf nu met eco-friendly afbreekbare glitter) maar dit jaar ruik ik naar warme Mexicaanse fruitpunch, oftewel Ponche. Deze feloranje douchegel is gebaseerd op het hartverwarmende drankje gemaakt van pruimen, sinaasappel, kaneel en vanille. Schol!


Ik trakteer mezelf regelmatig op een gezichtsmasker, maar zo vers als die van Lush heb ik ze nog niet geprobeerd. Deze maskers zijn met de hand gemaakt met fruit, groenten en essentiële oliën en zonder bewaarmiddelen. Vers wil ook zeggen dat je ze de koelkast moet bewaren en binnen de drie weken moet gebruiken. Ook in de kerstcollectie vind je enkele maskers terug, in de winter heeft onze huid het namelijk best hard te verduren: niet alleen is het kouder, maar ook ga je heel vaak van de koude naar de warmte en omgekeerd. Allemaal heel erg uitdrogend voor de huid, dus heeft deze wat extra vitamientjes nodig.


De komende drie weken sta ik dus gekend als Rudolph, want zo heet dit kerstmaskertje. Het is een verzachtend, hydraterend masker dat je huid kalmeert. Het ziet er niet heel erg sexy uit, maar de ingrediënten overtuigen mij: verse komkommer en aloë vera gel verminderen roodheid, fijne havermout voedt en kalaminepoeder verzacht. Lavendelolie balanceert de huid en groene thee poeder bevecht als anti-oxidant de vrije radicalen in je huid. Verder vind je in het masker ook ingrediënten als tofu, extra vierge kokosolie, toverhazelaarextract, verse munt, biologische essentiële lavendelolie en fairtrade aloë vera poeder.

Je mag Rudolph in een rijkelijk laagje opsmeren en 5 à 10 minuten laten intrekken. Het is wel een beetje een knoeiboel, heel egaal smeert het niet uit, althans niet met mijn vingers want daar blijft wel wat van het masker aan plakken. Op mijn neus, kin en wangen gaat het redelijk goed, maar mijn voorhoofd is precies te glad en het masker wil er maar moeilijk aan hechten. Uiteindelijk zag ik er dan toch redelijk bedekt uit en begon het masker te werken. Het voelt en ruikt eerst en vooral enorm verfrissend en dat is wel fijn. Zonder overdreven samen te trekken, voel je je huid langzaamaan opspannen en krijg je een soort van minilift. Ik laat maskers wel regelmatig wat langer werken, dus ik denk dat ik na ongeveer 15-20 minuten pas terug naar de badkamer liep om het eraf te wassen. Toen was het masker grotendeels opgedroogd (als in: als ik met mijn gezicht bewoog, vielen de brokjes eraf. Dan weet je dat het tijd is om het eraf te halen) en voelde ik het effect wel.

Hoewel het in se een kleimasker is (er zit kaoline in), vind ik Rudolph redelijk mild in vergelijking met andere kleimaskers. Mijn huid voelde namelijk heel gehydrateerd nadat ik het masker afspoelde en dat heb ik niet vaak met kleimaskers.


Over Let The Good Times Roll heb ik mezelf eerlijk gezegd al een aantal keer afgevraagd of ik het zou kunnen opeten. Waarschijnlijk wel, want het is veganistisch. Serieus, je móet hier eens aan ruiken! Zoetig, zacht, caramellig, popcornachtig. My mind says: yes, eat it.

Let The Good Times roll is voor alle duidelijkheid geen snack maar een gezichts- en lichaamsreiniger met een lichte scrub die je huid verlicht van de droge en dode cellen. Het reinigende maïsmeel absorbeert de talg en egaliseert je huid. Maar het is geen uitdrogende reiniger, want plantaardige glycerine houdt het vocht vast op de huid en dus is deze reiniger ook geschikt voor de droge huid.

Het is in elk geval wel zuinig want ik neem per keer slechts een klein stukje uit het potje, masseer het tussen mijn vingers met wat water zodat ik een papje krijg en dan gebruik ik de cleanser op mijn gezicht. Ik vind het fijn dat ik bij elke reiniging meteen ook een scrubje achter de rug heb en zoals Lush belooft, is Let The Good Times Roll echt heel lief voor mijn huid, want die blijft netjes gevoegd en gehydrateerd achter.

Houden jullie ook zo van de Lush kerstcollectie?

LUSH kerstcollectie is al verkrijgbaar
Golden FUN - 200 g voor € 9,95
Ponche douchegel - 100 g voor € 8,50 / 250 g voor € 16,95 / 500 g voor € 28,95
Rudolph gezichtsmasker - € 11,95
Let The Good Times Roll face and body cleanser - 100 g voor € 9,75
Share:

18 opmerkingen

 1. Let The Good Times Roll ga ik kopen, denk ik. Klinkt erg goed! En je foto's zijn weer zo prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Diana! En zeker eens naar die reiniger kijken, hij is echt fijn!

   Verwijderen
 2. Lijken me heel fijne producten, vooral Let The Good Times Roll!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben fan van de plasticine Lush. Ik had de roze al en die wordt hier heel vaak in bad gebruikt en niet alleen door Jill :D Maar Golden Fun ruikt ook heel lekker, deze ga ik dit weekend eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb al zoveel mooie producten uit de Kerst collectie voorbij zien komen :-) Helaas zit er geen winkel van Lush bij mij in de buurt :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij ook niet, jammer! Ze mogen gerust wat meer winkels openen van mij, het is altijd fijn om zelf eens aan de producten te kunnen ruiken voor je ze koopt.

   Verwijderen
 5. Hmmmmm dat ziet er zo leuk uit en fijn dat er een winkel hiervan in de buurt is! ;-)
  Zoveel moois voor x-mas.....

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fun lijkt me zo'n grappig product! :D Benieuwd naar wat dat in praktijk geeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. fijne producten :)

  met de maskers van lush heb ik geen ervaring. Het lijkt me altijd een beetje kliederen. geef mij maar kant en klare maskertjes van een ander merk, in een tube of potje :)

  enkele nachten geleden had ik een droom over beauty en jij kwam er ook in voor. in die droom toonde je me enthousiast al je kleding van het merk Donaldson, lol. Dat merk bestaat niet eens meer, geloof ik :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, best grappig! Denk inderdaad dat Donaldson een merk is dat niet meer echt te vinden is, ik heb het alleszins al heel lang niet meer gezien.

   Verwijderen
 8. Ohja, ik ben ook elk jaar helemaal fan van de kerstcollectie! Met wat shopppen als gevolg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wacht vol ongeduld op de kerstactie :d (hoop weer op de 50% korting actie)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Twilight kan je nog in de webshop van Lush UK kopen. De producten zijn daar trouwens stukken goedkoper! Alleen jammer van de verzendkosten.. Misschien een groepsaankoop organiseren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het loont wel de moeite om een groepsaankoop te doen via Lush UK. Denk wel dat je dan bij elkaar in de buurt moet wonen, want als je elk nog eens de Belgische verzendkosten moet betalen, schiet er niet meer veel van de winst over. Maar zeker een goed idee!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig