6 november 2013

Braun °CoolTec


If it's good enough for Sebastian Vettel, it's good enough for my man. Dus toen het voorstel kwam om de Braun °CoolTec te testen, gooide ik vriendlief voor de leeuwen met als opdracht: test het en geef mij een review!

Braun °CoolTech is een elektrisch scheerapparaat om droog mee te scheren. Het verkoelende element blust scheerbrand en zorgt ervoor dat de ontstekingen, jeuk, rode en trekkerige huid waar een gevoelige huid normaal mee te maken heeft na het scheren, verleden tijd zijn. 


Allemaal dankzij de Thermo-Electric-Cooling technologie (geïnspireerd door de technologie die ook op ruimteschepen en satellieten wordt gebruikt, dit is high tech!) die de scheerkop afkoelt. Op de scheerkop vind je een verkoelende aluminium °CoolTec strip. Bij contact met de huid elimineert deze de warmte van het toestel en geeft het je huid een fris gevoel.

Het scheertoestel zelf past zich aan aan de gezichtsvorm en scheert zowel korte als lange haartjes, ook als ze in verschillende richtingen staan. Zo krijg je een glad scheerresultaat.

Opladen doe je door het toestel in de oplader te zetten en binnen een uurtje is hij klaar voor een scheerbeurt van 45 minuten. Zelf vind ik de Braun °CoolTech weer een mooi voorbeeld van functioneel design en er is aan alles gedacht, zoals een stevige en compacte reisetui.Vriendlief verwoordt zijn scheerervaring met de Braun °CoolTec als volgt:

Om heel eerlijk te zijn, scheren en ik, dat gaat niet zo heel goed samen. Niet alleen heb ik een heel gevoelige huid, ik weet ook niet hoe en wat ik aan het doen ben. Waarom krijgen wij als man geen training over hoe te scheren en waarop te letten? Mijn scheertechniek ontwikkelde ik dus hoofdzakelijk door informatie te vergaren vanop het internet. Zoals elke man heb ik weleens Gilette scheermesjes gekocht, daarbij een stuk van mijn bovenlip afgesneden en waren er niet genoeg watjes in de wereld om mijn bloedende snee te stelpen. Ik maakte ooit ook eens de fout om tegen de haarrichting in te scheren. De pijn achteraf was vergelijkbaar met de pijn die je voelt als je gedurende een paar uur in slaap valt op het strand, in de blakende zon. 

Dus stapte ik vrij snel over naar een elektrische scheermachine. Ik kocht altijd scheermachines met een draaiende kop omdat ik daar de beste ervaring mee had. Het grootste minpunt van droog scheren, zijn de ingegroeide haartjes. Vooral dan net onder de kin, aan de hals, waar de haartjes alle kanten opgaan. Ook niet de meest gemakkelijke plaats om ingegroeide haartjes te verwijderen, en je weet hoe mannen omgaan met pijn. Dus koos ik de laatste jaren al te vaak voor de gemakkelijkste oplossing: trimmen die handel!

Met de Braun °CoolTec ging ik nog eens voor het echte scheren. Initieel oogde het toestel vrij groot om in de hand te houden, zeker in vergelijking met mijn vorige toestel. Na een paar keer was ik er aan gewend en viel het best wel mee. Het feit dat er geen draaiende koppen op zitten maar rechte scheermessen is eventjes wennen, maar het went wel. Na het scheren met het toestel had ik slechts één ingegroeid haartje, en het was dan nog vooraan op mijn kin. Véél gemakkelijker om te verwijderen.

De knop met het ingebouwde koelingssysteem is verwonderlijk. Het voelt aan alsof er tijdens het scheren een koud lemmet over je huid gaat. Na het scheren had ik geen jeukerig gevoel, mijn huid was ook niet geïrriteerd of pijnlijk. Ik ben gewonnen voor het systeem en hoop dat ingegroeide haartjes voortaan verleden tijd zijn. Anders schakel ik onherroepelijk terug over naar het betere trimwerk. En over trimwerk gesproken: achterop het toestel zit ook een trimmer die enorm kort trimt, dus de Braun °CoolTec zal mij zeker nog van pas komen.

CoolTec CT2s Wet&Dry € 169,99
CoolTech CT2cc met Clean&Charge unit € 199,99
CoolTech CT4s Wet&Dry € 179,99
verkrijgbaar vanaf oktober 2013
Share:

7 opmerkingen

 1. Oh, die wil ik ook graag proberen. De problemen die je vriend heeft tijdens het scheren, heb ik ook. Het blijft in mijn ogen een vervelende routine!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke review. Klinkt als iets voor m'n broertje, die heeft de zelfde problemen als je vriend. Ik ga hem dit eens laten lezen als hij thuiskomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi!

  Goede review van je vriend, ook grappig soms :)

  Dit toestel zou nog iets zijn voor mijn papa.

  Hihi, ja, we weten hoe mannen omgaan met pijn ;)

  Stamatia, zou je het fijn vinden om de 'Princess Tag' te doen? Je hebt mooie high-end spulletjes die geschikt zijn voor deze tag. Het lijkt me tof. Je ziet maar :)

  grtjs**

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes! Ik had de tag dit weekend al genoteerd, maar het is er nog niet van gekomen er een filmpje van te maken. Komt er wel aan, dus :)

   Verwijderen
  2. Tof :D

   Die tag is echt iets voor jou, met je mooie high-end spulletjes :)

   Verwijderen
 4. Mijn vriend gebruikt ook een elektrisch scheerapparaat van Braun, maar nog een ouder model.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit laat ik aan mijn vriend lezen :D

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig