5 november 2013

FOOD: s'mores tart


Ik ben dol op s'mores! Het is het perfecte dessert voor de barbecue dus ik eet het vooral in de zomer. Maar laatst kwam ik dit recept voor een heuse s'mores tart tegen en ik wist: dit móet ik zelf ook maken!

Zoals steeds heb ik het recept een beetje aangepast, want Graham Crackers zijn bij ons niet gemakkelijk (of niet?) te krijgen. Ik kende ze in elk geval niet, want ik maak mijn s'mores altijd met een geroosterde marshmallow tussen twee petit beurre koekjes met chocolade. Dus ik ben afgegaan op de foto's in het recept en kocht voor de bodem een pak Bastogne-koeken. Mijn bodem is dus iets donkerder dan die in het originele recept, maar volgens mij zit ik er niet zo heel veraf :) 

Ik heb de hoeveelheden trouwens vrij gemakkelijk kunnen converteren; als je even googelt, kan je zelfs speciale convertors vinden die het omrekenwerk in jouw plaats doen.


In tegenstelling tot gewone s'mores, is een s'mores tart niet op een, twee, drie klaar. Begin hier dus niet aan met de gedachte dat je er direct van kan beginnen smullen, want eerst moet je de bodem bakken en laten afkoelen, dan de ganache maken en laten opstijven en dán pas kan je de marsmallow fluff maken. Tegen dat je je eerste s'mores tart hap kan nemen, ben je enkele uren verder. Geduld is een schone deugd.


Maar áls je er dan van mag eten... hemels!


Gooy deliciousness. (Ja, het is een caloriebom. Get over it)
Share:

12 opmerkingen

 1. My god, dat ziet er héérlijk uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er lekker uit! Had hier eigenlijk nog nooit van gehoord

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken dit recept nog niet maar het ziet er lekker uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er yummy uit! Caloriebom inderdaad, da's geen goed idee tijdens mijn dieet lol

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Looks delishes! Ik ken het zelf eigenlijk nog niet, maar ik wil het zeker een keer proberen klaar te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat fijn dat ie zo goed gelukt is :)

  oh, gisteren kocht ik nog zo'n pak bastogne koeken. oeh, ik vind die zo lekkerrr :p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaaaaaaa zeg, dat ziet er echt wel lekker uit :-D Ik zag de foto gisteren al of facebook voor ik ging slapen. Ik dacht zeker dat ik van taart ging dromen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. OMG, wat een droom van een taart! Die ga ik zeker ook proberen, nomz!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit ken ik niet :-) maar ziet er wel lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig