28 december 2013

Post party detox: Filorga Eye-Recover oogmasker & Corymer sheet mask


De eerste feestjes zijn achter de rug, maar we zijn er nog lang niet. Dus misschien kan je deze tips gebruiken als een tussendoortje of in het achterhoofd houden voor als het echt nodig is. Twee fijne maskertjes kunnen je post party detox helpen versnellen, want ook je huid ziet af in deze feestperiode.

De Filorga Eye-Recover is een high eye tech anti-vermoeidheidsmasker voor de ogen. Enkele keren per week (of vlak voor je weg moet naar een belangrijke afspraak) kan je deze zwarte sushi-achtige gelkompressen op je oogcontour leggen. Tien minuutjes ontspannen en klaar!

Ik vind het doosje wel een fijn en clean formaat: er zitten dertig kompressen in, dus je kan dit masker vijftien keer gebruiken en elke keer opnieuw heb je een vers kompres. Het is dus wel de bedoeling dat je de kompressen na gebruik weggooit, je kan ze niet hergebruiken. Da's natuurlijk jammer want na vijftien keer is het doosje ook echt leeg. 


Maar het werkt wel! Eye-Recover zorgt ervoor dat mijn oogcontour helemaal fris en fruitig wordt en ik er inderdaad minder vermoeid uitzie. Voor mij is het een extra pick-me-up, die ik vooral in het weekend gebruik, als ik een hele dag op pad ga en er zeker wakker genoeg wil uitzien. Ze voelen sowieso verkoelend aan; als je een extra effort wil doen, bewaar je ze best in de koelkast.


De stoffen in de gelpatches werken elk in op een ander probleem: carrageenan is een algenextract met stretcheffect: het maakt de zone rondom je ogen glad en hydrateert de huid dankzij een hoog gehalte aan polysacchariden en mineralen. Er zitten ook extracten van gist en korenbloem in en die verbeteren de bloeddoorstroming onder je ogen, zodat je minder kringen en wallen hebt en er uitgeruster uitziet. Extracten van kamille en zoethout kalmeren je huid en het zoethout zorgt voor de edgy zwarte kleur van de kompressen.


Door het jaar probeer ik mijn huid regelmatig te trakteren op een maskertje, maar in drukkere periodes merk ik dat ik er eens zoveel nood aan heb. Al een keer of twee gebruikte ik een sheet mask, dat als een tweede huid op de mijne ligt. Onlangs gebruikte ik er eentje van Corymer, een verzorgingsmerk dat ik al eens eerder reviewde.

Het tweede huid masker van Corymer is individueel verpakt. Als ik het goed voorheb, kan je ze via de website per stuk kopen, maar zijn ze ook te koop in een pakket van 5 maskers.


Wat gebruik betreft, is dit gelijkaardig aan andere sheet masks: het masker zelf is helemaal doorweekt met product en dat laat je dan gedurende een twintigtal minuten inwerken. Het blijft eigenlijk heel goed op mijn gezicht hangen en intussen doe ik dan andere ontspannende dingen, zoals YouTube-filmpjes kijken. Het is niet echt geschikt om er mee onder de mensen te komen of de voordeur te openen, haha. Wel is het supersimpel te verwijderen, je bent er direct van af, zonder dat je moet schuren of schrobben.

Het witte masker is 100% natuurlijk en is biocellulose, een nanovezel die is gemaakt van cocosmelk. Het is dan geweekt in onder andere fucogel (stevigheid en elasticiteit), aloë vera (verzacht en beschermt de huid) en hyaluronzuur (hydraterend en anti-oxiderend). Het voelt in elk geval heel verfrissend op mijn huid en nadien is mijn huid strak en glowy. En helemaal gerecupereerd van de feesten!

Filorga Eye-Recover - 30 kompressen voor € 49,00 - exclusief bij ICI Paris XL en de apotheek
Corymer tweede huid masker met aloë vera - € 5,99 via Corymer.com
Share:

9 opmerkingen

 1. Het oogmasker lijkt me wel interessant. Ik heb er al veel positiefs over gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, dat oogmasker klinkt interessant. Al moet ik wel toegeven dat ik niet zo van die patches hou voor onder de ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat oogmasker zag ik ook bij peggy al voorbijkomen, klinkt right up my alley met mijn blokoogjes.. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het tweede huid masker ziet er wel erg fijn uit, ik ben niet zo een fan van maskers die moeilijk te verwijderen zijn! Zeker eens proberen voor dat prijsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fijn artikel. vanmiddag kocht ik ook die eye masks van filorga. ik nam het laatste exemplaar mee in de parfumerie.

  ik ben benieuwd naar het verkoelend effect ervan, zeker in de zomer :)

  denk je dat het nog beter is als je ze langer dan 10 minuten laat opzitten? soms denk ik over maskers namelijk 'hoe langer hoe beter'. of zou dat een fabeltje zijn?

  grappige foto's trouwens :D

  groetjes °°

  BeantwoordenVerwijderen
 6. van de filorga eye recover heb ik goeie dingen gelezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er goed uit en heb er al veel over gelezen!

  Ik wens je een prachtige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het oogmasker van Filorga klinkt veelbelovend !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat oogmasker wil ik zeker gaan aankopen in 2014!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig