24 januari 2014

Yves Rocher Face Powder & Bronzer


Het academisch kwartiertje is voor deze review al lang voorbij (shame on me), want de Face Powder Collector is, zoals de naam al wel verraadt, een collector's item uit de voorbije kerstcollectie. Misschien dat je hem her en der nog in de winkel vindt (solden!) en dan zou ik dit doosje maar al te snel grijpen.


Het is een compact poeder dat zich eerder transparant op de huid vertaalt (het heet dan ook Teinte Universelle), perfect is om mijn foundation te fixeren en een mooie satijnfinish nalaat. Omdat het een item uit de kerstcollectie is, is ook de verpakking wat specialer dan anders en is het afgewerkt met een goudkleurig deksel. Om de bloemige imprint op het poeder zelf niet te vergeten, want zoiets is altijd fijn. Na een tijdje verdwijnt dat natuurlijk wel, maar voor eventjes heb je er toch nog geniet van een beetje extra luxe.

Vind je het limited edition poeder niet meer, niet getreurd, want ik spotte op de website van Yves Rocher ook een 'gewoon' poeder, waarvan ik vermoed dat het dezelfde is als deze, maar dan in de gebruikelijke verpakking en zonder extra versiering.


Het Bronzer and Shimmer Duo daarentegen zit wél in de vaste collectie en dat is echt een zaligheid, want dit is een van de betere budgetbronzers die ik al ben tegengekomen. Bij Yves Rocher zijn er altijd wel kortingen dus normaal gezien kan je deze tegen een betere prijs kopen.

Hoewel het een duo is, vind ik vooral de bronzer zelf een pareltje. De shimmer kant is voor mij net iets te donker om echt als highlighter te kunnen dienen en over mijn bronzer, die ik als contour-slash-bronzer aanbreng, wil ik hem liever niet gebruiken, want dat verknalt eigenlijk het hele contour-idee. Voor een avondje uit of een feestje kan ik het wel appreciëren, maar dagdagelijks laat ik de shimmer links liggen.

Poeder - bronzer - shimmer

De bronzer is in twee kleuren te krijgen en ik gebruik Hâle Léger, de lichtste kleur. Per-fect voor een lichte huid en niet alleen omdat het niet te donker is, ook omdat je hem heel mooi en naturel kan opbouwen, zonder vegen of strepen. De textuur is zacht en kan zonder problemen concurreren met mijn duurdere bronzers. De verpakking is niet superspeciaal - basic en zwart - maar bij dit duo gaat het vooral om de inhoud.

Yves Rocher Face Powder Collector - 8 g voor € 19,50
Yves Rocher Bronzer and Shimmer Powder Duo - 7 + 3,5 g voor € 23,90
Share:

5 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig