25 januari 2014

Meest verwaarloosd: wenkbrauwspul


Ik denk dat iedereen die graag met beauty bezig is, zo wel zijn of haar dada's heeft. Voor de een ligt de nadruk op blush, de ander heeft graag oogschaduw en nog een ander is een lipstick hoarder. Zelf ben ik een beetje van elk categorie, behalve... wenkbrauwspul.


Het feit dat ik het wenkbrauwspul noem, geeft het eigenlijk al een beetje weg, niet? En toch... Ik weet wel dat wenkbrauwen je gezicht en ogen kadreren en dat het bij een make-up look ook aangewezen is om aandacht te besteden aan de wenkbrauwen. Maar dagelijks bijtekenen is gewoon niets voor mij. Ik heb zelf ook altijd het gevoel dat mijn wenkbrauwen al vrij aanwezig zijn van zichzelf. Niet dat ze superdik of -vol zijn, maar ze zijn ook niet onzichtbaar en dat vind ik prima.


Het meest gebruikt: wenkbrauwgel. Het is gemakkelijk en handig: je kamt je wenkbrauwen en tegelijk zorgt de gel er ook voor dat ze netjes blijven zitten. Tot nu toe gebruikte ik enkel een doorzichtige gel (Essence Lash & Brow Gel: cheap!), sinds kort heb ik ook een getinte gel, die mijn wenkbrauwen dan ook meteen bijkleurt: E.L.F. Eyebrow Treat & Tame. Dat is eigenlijk een duoproduct: een getinte wenkbrauwgel aan de ene kant en een verzorgende gel aan de andere kant. Ik had eerst niet door dat de doorzichtige kant een verzorging was, ik dacht eigenlijk dat het een tweestappenproduct was. Niet dus :-)
De verzorgende gel gebruik ik bijgevolg amper, de getinte wenkbrauwgel daarentegen is best goed te doen. en geeft mijn wenkbrauwen net genoeg kleur en een beetje opvulling. De kleur Ash is perfect voor mij (niet te donker en zonder rode ondertoon), maar het borsteltje zelf had aan de punt gerust wat spitser mogen zijn. Nu is er niet altijd zo precies mee te werken, dus moet ik achteraf altijd even kijken of er op geen gelrestjes op mijn huid hangen.


Een stap verder: wenkbrauwpotlood. Ook hier heb ik er twee van MAC: de ene is een echt potlood in Blonde, de andere een draaipotlood in Fling. Het gewone potlood heb ik al een tijdje en heb ik amper gebruikt. Ik krijg de punt gewoon niet scherp genoeg (zoals je wel kan zien), waardoor ik ook geen mooie 'haartjes' kan tekenen in mijn wenkbrauw. Ik vind het resultaat er dan altijd een beetje overdadig uitzien.
Daarom kocht ik onlangs Eye Brows in Fling, een kleur waarvan ik al vaak gehoord had dat ze goed zou passen bij mensen met blonder haar. Met deze kan je veel preciezer en fijner werken en heb je nooit een slijper nodig. Het gewone potlood kan ik niet direct vinden op de MAC website, maar Eye Brows vind je hier.
Sowieso werk ik nadien mijn wenkbrauwen altijd bij met een spoolie, zo een kwastje in de vorm van een mascaraborsteltje, zodat het aangebrachte potlood er wat natuurlijker uitziet.Tot slot het product waar ik het minst naar grijp: E.L.F. Eyebrow Kit in Ash. De linkse kleur is een wax, de rechtse kleur een poeder. Er zit wat kleurverschil op: de was is wat donkerder dan het poeder, dus neig ik meer naar het poeder voor een natuurlijke opvulling van mijn wenkbrauwen. Je kan ze uiteraard wel beide gebruiken en op die manier wat meer dimensie in je wenkbrauwen brengen.
Op zich is er niets mis met dit wenkbrauwkitje, maar ik ga gewoon vaker voor de snelle en gemakkelijke oplossing (gel!). Toch vond ik het wel de moeite om voor een uitbreiding van mijn wenkbrauwspul bij E.L.F. te kijken. Ze hebben een heel ruim gamma aan goedkope make-up dus ik moest er niet te veel geld aan uitgeven en er zitten best wel fijne dingen tussen.

Wat is jullie favoriete wenkbrauwproduct?
En welk beautyproduct krijgt het minste aandacht?
Share:

15 opmerkingen

 1. Ik besteed ook niet dagelijks aandacht aan mijn wenkbrauwen (wel met mijn pincent :D) maar als ik uitga, naar een feestje etc dan gebruik ik wel een MAC wenkbrauwpotlood in Redhead. Maar ik vind het niet zo'n probleem dat het niet heel scherp is. Aangezien ik bij MAC een soort dikke streep techniek aangeleerd heb, die makkelijk en snel is. En waarbij alles goed komt zodra je een wenkbrauwkammetje gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben gek op het wenkbrauw poeder van Catrice!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij blijven die spullen ook vaak liggen. Ik gebruik alleen een getinte gel van catrice die best oke is. ik ben gewoon niet handig met al dat opvullen van wenkbrauwen en het ziet er dan vaak nogal "messy" uit :-S
  Een getinte gel is voor mij dus de beste oplossing :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had een favoriet (per-fect) asblond potloodje voor mijn wenkbrauwen van Essence , nu halen ze die kleur toch zeker niet uit het assortiment :( nergens meer te vinden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hetzelfde, vind de mijne ook al vol genoeg om ze niet nog te gaan bijtekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. aha, hier weet ik eens wat over te zeggen :-)
  ik gebruik dagelijks een potloodje van Hema (nr. 10 = asblond) ik krijg het ook niet heel scherp maar de achterkant is een borsteltje waarmee ik dan afwerk.
  ik heb ook een setje van Hema (blond) en van Catrice, met de sjabloontjes kleur in mijn wenkbrauwen in en dan epileer ik de haartjes die erbuiten zitten, want zomaar epileren dan weet ik niet waar te stoppen, ik heb dit trucje eens ergens gelezen, maar dat doe ik niet elke dag, gewoon wanneer ik zie dat het nog eens nodig is

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Same here, heb ook wel al redelijk volle wenkbrauwen, maar heel af en toe gebruik ik eens een Clinique wenkbrauwpotlood! Leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben gek van foundation & blush! Wat bij mij nogal blijft liggen is lipstick.. Het zou niet mogen maar ik gebruik het amper.. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ge kunt die potloden scherpen hé ;)
  Ik gebruik dat wel geregeld die wenkbrauwtoestanden, maar af en toe ga ik ook zonder de deur uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er goed uit! ;-)
  Ik wist helemaal niet dat er zulke handige producten voor bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuk dat je er toch over schrijft, al is het je ding niet. ik ben gezegend met de perfecte wenkbrauw als ik dat mag zeggen van mezelf. ik werk dat dus nooit bij met potlood; gewoon af en toe bij epileren maar zelfs dat is niet vaak nodig

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hoi :)

  mijn favoriete wenkbrauwproducten zijn mijn tweezerman pincet en mijn dior wenkbrauwpotlood. dat potlood is trouwens erg fijn én zuinig in gebruik. ik hoef het maar weinig bij te slijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja, mijn Tweezerman is natuurlijk wel onmisbaar voor mij! Beste pincet ooit!

   Verwijderen
 13. Ik heb nog nooit mijn wenkbrauwen bijgetekend maar wel in model geborsteld!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig