14 februari 2014

Budgetparfums: Madame Glamour & X-Bolt


Budgetparfums die een dupe zijn van bekendere merken? Dat moest ik wel even nader bekijken. Bij discounter Lidl kan je tijdelijk twee geuren kopen, een voor vrouwen en een voor mannen.

Madame Glamour zou een gelijkenis bevatten met Chanels Coco Mademoiselle. Deze eau de parfum is namelijk ook een vrij klassieke geur met citrus, bergamot en jasmijn. Ik heb Coco Mademoiselle zelf niet in huis, maar Madam Glamour ruikt herkenbaar. Niet dat ik dit een dupe durf noemen, want samenstellingsgewijs zal er ongetwijfeld een verschil zijn. Al vind ik het wel ferm dat Madame Glamour (voor nog geen vier euro) een eau de parfum is en geen eau de toilette. Pluspunt!

Nog meer verschil op vlak van de marketing: geen grote billboards, geen fancy flesje. Niet dat ik reclame een must vind, want daar betaal je uiteindelijk óók voor, maar het flesje valt mij een beetje tegen. Toegegeven, voor de prijs verwacht ik ook geen hoogwaardige verpakking en op zich ben ik ook niet gekant tegen merken zonder al te veel poespas, maar hier word ik warm noch koud van. Bovendien rammelde de metalen afsluitdop van mijn Madame Glamour al vanaf het eerste moment dat ik de flacon uit de doos haalde. Een béétje luxe mist deze mevrouw glam dus wel.

G. Bellini X-Bolt is een hele frisse, mannelijke geur en vormt het alter-ego van Hugo Boss Bottled. Deze frisse geur bestaat uit topnoten van citroen, limoen en dragon, een hart van appel en een bloemig accent en een basis met vanille en amber voor een houtachtig resultaat. Deze is wel een eau de toilette, maar toch vrij aanwezig. De flacon staat mij ook iets meer aan, vrij sober en strak en zonder rammelende kantjes.

Conclusie? Niet slecht, voor die vier euro. Te laat om vandaag je valentijn nog te redden, maar morgen kan je nog naar de winkel :-)

Gooi jij Madame Glamour in je winkelkarretje?
Share:

8 opmerkingen

  1. waar ik nieuwsgierig naar ben is hoelang hij blijft hangen, dure parfums hebben vaak minder alcohol wat ze duurder maakt omdat het product puurder is en daardoor vervliegen ze minder snel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij houdt wel even aan maar verzwakt door de dag en blijft inderdaad wat minder lang hangen dan mijn duurdere parfums. Maar voor vier euro spray je dan gewoon nog een keertje :-)

      Verwijderen
  2. Goedkopere parfums blijven idd wat minder lang hangen heb ik gemerkt de laatste tijd koop ik nu wat duurde parfums en die blijven er langer opzitten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb al te veel parfum, dus zal deze niet aan mijn stash toevoegen waarschijnlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat van het ene flesje al rammelt voordat je die uit de verpakking had gehaald! :(
    Ik zou deze goedkope parfums dus niet op mijn beautykast willen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmmm ik heb toch liever the real deal.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt niet slecht... Houdbaarheid houdt ook gewoon van je huid af en dus niet zozeer met duur of niet duur... bv Daisy van Marc Jabcobs vervaagd heel snel op mijn huid, jammer genoeg :( Ik ben geen fan van de Coco geur, dus laat deze ook maar liggen... Maar wel tof dat ze budget parfums aanbieden en ga geregeld wel eens kijken naar iets wat ik wel lekker vind ruiken! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ruikt perfekt en blijft lang ruiken! Perfekt geurtje voor heeeeeel weinig.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig