16 februari 2014

MAKE-UP LOOK: The Balm Meet Matt(e) Nude x Too Faced Natural Eye


Spelen met oogschaduw is geweldig, maar een standaard make-up look hebben, is eens zo handig. Dit is die van mij, althans, op dit moment. Om de zoveel tijd gebruik ik andere kleuren (zo heb ik lange tijd het Naked Basics palet gebruikt en daarvoor was het een combinatie van MAC All That Glitters, Wedge en Satin Taupe), maar de invulling blijft dezelfde: een look met neutrale oogschaduw waar ik niet over hoef na te denken en die overal bij past.

De laatste tijd grijp ik dus naar deze twee paletten: The Balm Meet Matt(e) Nude en Too Faced Natural Eye. Hoewel ik matte oogschaduw echt apprecieer, is een volledig matte look mij net ietsje te vlak. Dus ik combineer de matte kleuren van Meet Matt(e) Nude met een glanzende oogschaduw uit het Natural Eye palet. De totale combinatie is zacht en smokey, maar toch nog vrij gedefinieerd door het kleurcontrast en de zwarte eyeliner. Meet Matt(e) Nude ziet er op het eerste zich een beetje banaal uit, maar kijk even naar de swatches, het is zeker de moeite.
Na de basis (Too Faced Shadow Insurance en Givenchy Ombre Couture in Rose Illusion, uit de Over Rose lentecollectie) kies ik voor Silk Teddy op het ooglid en Velvet Revolver in en net boven de arcadeboog. Matt Hung gaat in de buitenste ooghoek en arcadeboog, met Matt Wood verdiep ik mijn buitenste ooghoek nog wat meer en ik blend alles nog een beetje uit met Matt Sing. Onder het oog is het een combinatie van Bobbi Brown Smoke 2 oogpotlood, Matt Wood en Matt Sing. Een beetje Heaven op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek werkt de oogschaduw af.


Mijn huidige eyeliner is van NYC, de High Definition Liquid Eyeliner. Ik werk heel graag met dergelijke pennetjes, gewoon voor het gemak. Je hebt altijd een goede grip, je moet niet bijdippen en kan gewoon doorwerken en je eyeliner te perfectioneren. Deze van NYC heeft een vrij stevige vilten tip, die van Maybelline Master Precise is net ietsje langer en fijner, maar als je een beetje oefent, is deze van NYC zeker niet slecht. Een laagje YSL Volume Effet Faux Cils mascara en de look is klaar!
Share:

26 opmerkingen

 1. Wauw dat is een prachtige look!
  Je hebt de eyeliner zo mooi aangebracht! De lip color shine ziet er goed uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige natuurlijke look :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie look heb je ervan gemaakt, twee prachtige palettes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie look! Ik ben al heel lang benieuwd naar het palette van The Balm (omdat ik op zoek ben naar de perfecte matte bruintinten), maar ik vind het samen met de verzendkosten toch iets te duur om te bestellen :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze is van de Di :-) Je kan het merk kopen in een aantal van hun winkels (als je op hun website zoekt op The Balm, kan je zien waar exact) dus geen verzendkosten :-)

   Verwijderen
 5. Mooie look! Ik vind het Meet Matt(e) palette er de moeite uitzien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi zo :)

  fijn dat je de rest van de gebruikte producten er ook bij zet ;)

  je oogpotloodje begint op te raken :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hè! Veel blijft er niet meer van over, ik ga het missen als het op is :-)

   Verwijderen
 7. Waauw, heel mooi! Ik ga het zeker eens proberen met gelijkaardige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige look! Staat je heel erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pretty! Ik ben tegenwoordig helemaal into matte kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi gedaan!! Heel leuke kleuren ook. Ze lopen echt mooi in elkaar over :)

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie oogschaduw ik zou alleen de eyeliner weglaten als ik jou was. Zonder is denk ik mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik weet dat het om de ogen draait hier, maar ik vind je lipkleur zo mooi hier! Waauwies.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zeer mooie daytime look! :-)
  Hoe lukt het jou om de eyeliner zo mooi aan te brengen? Ik krijg altijd vlekjes...
  Want is zou zeer graag ook een velvet eyeliner gebruiken, maar door de vlekken gebruik ik gewoon steeds een kohl potloodje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bedoel je precies met vlekjes? Dat je eyeliner transfereert naar boven toe of...? Algemeen gezien gebruik ik altijd een oogschaduwbasis (heb vettere oogleden dus voor de houdbaarheid is dat wel een must) en probeer ik niet te veel met mijn ooglid te knipperen tot mijn eyeliner droog is (duurt niet lang, enkele seconden). Ben ik toch ergens uitgeschoten (want mijn eyeliner lukt niet elke dag even goed!) dan probeer ik de lijn bij te trekken of met een wattenstaafje te corrigeren en dan wat oogschaduw erover te doen. Beetje trucage, maar het werkt ;-)

   Verwijderen
 14. Mooie look! Matt Hung lijkt me een prachtige oogschaduw

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Pretty ! Zelf hou ik ook niet van 100 % matte ooglooks.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig